Zomerdromen

Geplaatst op 5 juli 2022 door Emmy in Persoonlijk / 2 Comments

Vandaag even een kletsblogje, want dat is al lang geleden en ik heb er even zin in, met de zomervakantie in het vooruitzicht. Want pff, wat kijk ik uit naar die paar weken niks. Ik heb echt het gevoel alsof we hier in het onderwijs kruipend naar de finish gaan. Nog even aftellen tot 22 juli en dan kunnen we eindelijk even zitten. Even niksen. Even onze zomerdromen waarmaken.

De laatste weken van het schooljaar zijn altijd druk. De laatste toetsen, projecten en afspraken. Ik help dit jaar bij schrijversbezoeken en moet natuurlijk de mediatheek zomer-klaar maken. Dat betekent dat ik 1650 leerlingen achter hun kont aan moet zitten om hun boeken in te leveren – die ze soms al sinds het begin van C thuis hebben en dat ik alle – en dan ook echt alle – boeken in mijn mediatheek met de hand ga innemen. Dit is altijd een heel karwij en kan pas als de kinders er niet meer zijn. Dus dat is een paar dagen bikkelen, meestal met een luisterboek op. Vroeger deed ik het natuurlijk samen met een collega, maar ik ben nu de enige mediathecaris op school. Ik kijk er in ieder geval naar uit om daar mee klaar te zijn en even vakantie te vieren. Nog een paar weekjes!

Eerst ben ik nog jarig. 32 kaarsjes mag ik uitblazen. Ik vier het klein, want ik heb geen zin in poespas en mijn vader en diens vriendin hebben de dag erna een groot feest. Op mijn verjaardag had ik meegekund naar de Efteling met school, maar ik help met schrijversbezoeken. Ook tof!

Maar goed, bijna vakantie dus. Ik duik een paar dagen later lekker de sauna in (en aan het eind van de vakantie doe ik dat weer). En daar heb ik me toch zin in. Want in de sauna kom ik echt tof rust. Tijd speelt opeens geen rol meer, geen telefoon die om aandacht schreeuwt. Echt even helemaal niks. En dat mag wel na zo’n intens jaar. Ik deed een studie (die ik haalde), een van mijn blogvrienden overleed plots, ik ben zelf behoorlijk ziek geweest van c. Het was me allemaal wat. Zo’n zomervakantie voelt dan toch als een soort reset.

Ik heb natuurlijk al weer een hele lijst met dingen gemaakt die ik zou willen doen. 80% van die lijst zal vast nooit gebeuren, maar dat is oke. Ik hoop dat ik de rust vind om meer te tekenen en te schilderen, want daar geniet ik enorm van. Zo ben ik echt trots op deze schilderijtjes die ik pas maakte

Jarenlang heb ik mezelf mijn creativiteit als hobby ontzegd omdat ik vond dat ik eerst belangrijkere dingen moest doen. Met het gevolg dat mijn batterij niet meer opgeladen kon worden. Zoals ik tegen een collega met een burnout zei: ‘Juist als het niet goed gaat moet je leuke dingen doen. Het is niet oke dat we dat onszelf ontzetten omdat we denken dat het niet mag omdat we ziek zijn/of mentaal niet lekker zitten. Je moet juist die leuke dingen kunnen doen om weer te kunnen genieten.’

En dat besloot ik zelf ook te gaan doen. Want de dingen die ik heel belangrijk maakte in mijn hoofd, zijn niet altijd belangrijk.

Dus: lekker tekenen, schilderen, lezen, schrijven (ja ja), zwemmen, borduren en weet ik veel wat in de vakantie!

We gaan ook lekker weg deze vakantie. Eindelijk weer terug naar Schotland! Dit wilden we vorig jaar eigenlijk al doen, maar toen durfde ik dit nog niet aan vanwege de grote c. Het is niet goedkoop, zo’n vakantie, maar ik heb er echt heel veel zin in. Ik kan zo genieten van het terugkijken van alle foto’s en ik hoop er die ene week nog heeeeeeel veel meer te maken.

Over foto’s gesproken. Ik mocht placemats laten maken (want een afwasbare placemat van fotocadeau is echt mega handig is met een peuter) en ik maakte daarvoor een collage met foto’s uit Schotland. Nu kan ik elke keer weer genieten van die mooie plek.

Allemaal dingen waar ik blij van word! Ook zelf iets laten drukken? Naast placemats vind je ook leuke onderzetters op fotocadeau.

Ik heb twee verschillende formaten besteld en ik ben erg blij met de kwaliteit. Zowel de kwaliteit van het materiaal als van hoe de prints uitkomen.

Schotland dus. We gaan met de boot naar New Castle en rijden daar verder (aaaaah links!). We zitten in de buurt van Dundee op een vakantiepark en vanuit daar gaan we allemaal leuke dingen bezoeken. Ik ben al een voorzichtige lijst aan het maken, want ik ben echt dol op de voorbereiding erop. Maar ik wil – net als vorig jaar in Drenthe – ook gewoon spontaan ergens kunnen stoppen. Eén ding weet ik zeker: we gaan weer prachtige dingen zien.

Hoewel een vakantie natuurlijk geen garantie is om rust te vinden, hoop ik wel dat deze vakantie me enige rust gaat brengen. Normaal heb ik wel eens last dat ik een week moet wennen aan het niet-moeten en ik hoop dat het bezoek aan de sauna daar meteen korte metten mee maakt. Want een vakantie om écht in het nu te genieten, daar ben ik aan toe!

Hoe gaat het met jou?

Deze blogpost betreft een samenwerking.

Tags:

Divider

2 responses to “Zomerdromen

  1. Toen ik de foto van die placemat een tijdje terug op Instagram zag dacht ik dat je ook gestart was met scrapbooking. 🙂 De kleine schilderijen zijn trouwens super mooi.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.