Zoete inval (Barista! #2) – Elsbeth Witt

Geplaatst op 13 juni 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Zoete inval (Barista! #2) – Elsbeth WittZoete inval Serie: Barista! #2
Andere boeken in deze serie: Koffie verkeerd
| maart 2014
Aantal pagina's: 199
ISBN: 9789401601856
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Iris lijkt het goed voor elkaar te hebben: leuke vriend, mooi huis, afgestudeerd en op zoek naar een baan als psycholoog. Tot die tijd werkt ze bij Barista!. Onverwacht wordt ze overweldigd door intense gevoelens voor haar baas Luigi, en ontdekt ze dat ze helemaal geen psycholoog wil worden, maar liever de hele dag muffins en taarten bakt. Lukt het Iris het roer om te gooien, of blijft ze braaf aan de verwachtingen voldoen?

Ik ben niet zo’n chicklitmeisje.. Zoals jullie weten plaats ik hier voornamelijk recensies van young adult- en fantasyboeken. Toch vind ik het stiekem best wel lekker om me eens te verstoppen in een chicklit van Nederlandse bodem. Zo liep ik een tijdje terug naar de bibliotheek om iets op te zoeken en zag ik tot mijn grote vreugde dat ze eindelijk deel 2 en 3 van de Barista! serie hadden. Tja.. toch een voordeel als ze je kennen en je op twitter gooit dat je ze mist. Want ik wilde – na deel één te hebben gelezen – de rest ook wel verslinden.Maar ik wist niet zeker of ik dit wel echt boeken zou vinden voor mijn kast. Nu ga ik bijna verhuizen en vond ik het een goed moment om mijn bibliotheekpas nog even goed te gebruiken!

Een paar dagen later zat ik helemaal niet lekker in mijn vel. Ik kwam thuis van werk en was behoorlijk overprikkeld. Het enige waar ik echt zin in had was lekker op de bank met een goed boek en een stapel koekjes. Ik besloot meteen dat er maar één boek in mijn kast stond wat mij uit die dip kon halen; het tweede deel van de Barista! reeks; Zoete inval.

Zoete inval gaat over Iris, die ik in het eerste boek al meteen erg leuk vond. Ook zij maakt de nodige problemen met de liefde mee, die haar hele leven op haar kop zetten. Het was vermakelijk, lekker en voelde heel echt aan.

Wel vond ik de schrijfstijl even wennen; het boek is namelijk in de tegenwoordige tijd geschreven en dat was ik al een tijdje niet meer tegengekomen. Toch stoorde het al snel niet meer en was het net alsof ik vaste klant was bij Barista!. In no time waren overigens mijn koekjes op, want Zoete inval staat zo vol heerlijkheden dat ook nu weer het water in mijn mond loopt.

In het vorige boek dacht ik dat ik een favoriet personage zou hebben gevonden, maar door dit tweede boek leer je ze allemaal zo goed kennen, dat ik ze allemaal heel erg leuk vind. Het is gewoon een heel vermakelijk boekje dat weer heerlijk eindigt met een cliffhanger.

Natuurlijk is alles zoetsappig en misschien zelfs voorspelbaar; maar he. Het gaat erom dat ik me heb vermaakt toch? En eenmaal uit voelde ik me ook echt een stuk beter. Driewerf hoera voor Elsbeth Witt! Oh.. en ik heb deel 3 ook maar snel opgehaald. Want als ik dan toch bezig ben….

three-half-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

One response to “Zoete inval (Barista! #2) – Elsbeth Witt

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.