Koffie verkeerd (Barista! #1) – Elsbeth Witt

Geplaatst op 7 januari 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Koffie verkeerd (Barista! #1) – Elsbeth WittKoffie verkeerd Serie: Barista! #1
Andere boeken in deze serie: Zoete inval
| november 2013
Aantal pagina's: 207
ISBN: 9789401601825
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Laura weet precies hoe haar toekomstige vriend eruit zal zien: hij heeft blonde krullen en blauwe ogen. Dat vertelt ze haar vriendin Iris, die net als Laura bij koffiebar Barista! werkt. En toch raakt ze ineens compleet in de war van een donkere man met bruine ogen die een paar keer per week koffie komt halen. Ze zou toch niet ineens op een heel ander type vallen, en is deze mysterieuze man misschien echt de ware...?

Bestel dit boek op bol.com voor nog geen 10 euro! 

Vorige jaar maakte ik eigenlijk voor het eerst pas echt kennis met de Nederlandse chicklit. Ik dacht eigenlijk dat het helemaal niks voor mij zou zijn, maar naar het lezen van Verkikkerd en Glazuur van Lisette Jonkman, besloot ik het genre toch maar een extra kans te geven.
Tijdens de weggeef 10-daagse van uitgeverij Xander deed ik dan ook met de winactie van Koffie verkeerd en mijn geluk kon dan ook niet op toen ik hoorde dat ik dit boek mocht ontvangen!

Ik las Koffie verkeerd  in een ruk uit op een zondagmiddag, toen ik eventjes helemaal vol zat met kunstgeschiedenis. Ik had het gevoel dat het een luchtig boek zou zijn en die 207 pagina’s… Dat zou ik makkelijk uit krijgen in een dag. En dat lukte inderdaad, want het boekje leest als een trein.

Het verhaal liep lekker, alleen nadat ik een pauze nam om te eten en later het boek weer opensloeg, voelde ik opeens een tijdelijke vleug van irritatie voor de korte zinnen en het perspectief. Ik miste plots wat diepte en had liever gewild dat het verhaal vanuit Laura was verteld, zodat ik wat meer feeling kreeg voor haar manier van denken. Maar gelukkig ebte die irritatie al snel weer weg.

Eigenlijk was het best wel een leuk boek. Niet iets wat ik zelf zo snel zou kopen, maar in de bieb zou ik het zeker wel meenemen om eens te proberen. Zeker met dat einde. WAUW. Haha. Nu wil ik echt wel weten hoe het verder gaat hoor!

Ik geef dit boek 3 sterren omdat ik het verhaal af en toe wat oppervlakkig vond en omdat ik soms wat moeite had met de personages. Verder was het echt een heel erg grappig boek wat heel veel mensen zal aanspreken. Ook omdat het zich gewoon in Nederland afspeelt! Trouwens, ik had meteen door dat het Utrecht moest zijn, en toen het bleek dat dit klopte voelde ik een grote triompf. Haha.
Lekker luchtig en heerlijk voor tussendoor!

Oh en wisten jullie trouwens dat Elsbeth een heel hoop super toffe YA’s heeft vertaald in het Nederlands. Ja ja. Dat vraagt om een aplausje!

Bedankt Xander, dat ik Koffie verkeerd mocht winnen! Ik heb genoten en mijn mening over chicklit weer wat positiever bijgesteld.

three-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “Koffie verkeerd (Barista! #1) – Elsbeth Witt

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.