Zielsverwant (Beschermengelen #1) – Anton Wolvekamp

Geplaatst op 11 april 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Zielsverwant (Beschermengelen #1) – Anton WolvekampZielsverwant door Anton Wolvekamp
Serie: Beschermengelen #1
Uitgever: Zilverspoor | maart 2018
Genres: Young Adult, Fantasy
ISBN: 9789463081122
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Een onafscheidelijke vriendschap, een onsterfelijke verbondenheid, een onafwendbaar noodlot.

Rebekka is vastbesloten om wraak te nemen om dat wat haar is afgenomen terug te vinden. Tijdens haar zoektocht stuit ze op de Beschermengelen: een mysterieuze groepering geleid door een charismatische (ex-)dominee, die heilig gelooft in de strijd tegen het ultieme kwaad.

Ergens tussen hemel en hel zwaait een duistere engel de scepter. Daar dient het lot dat de wereld kan maken of breken te worden bezegeld.

En dan barst de hel los.

Toen ik tijdens de Read2Me voorleeswedstrijd in Tilburg in gesprek kwam met Anton Wolvekamp – hilarische man – vertelde hij mij dat zijn nieuwste boek een young adult boek was met de titel Zielsverwant, en echt net was verschenen. Of ik het wilde lezen. Uiteraard! En wat bleek? Helemaal mijn kopje thee.

Rebekka heeft een bijzondere band met haar stiefzusje Anastasia. Als haar zusje wat overkomt is Rebekka vastbesloten om wraak te nemen; ze zal vinden wie dit gedaan heeft! Gedurende haar zoektocht komt ze in aanraking met de Beschermengelen, een mysterieuze groep die jongeren opleid om te strijden tegen het kwaad. En dat kwaad is er! Helaas is Anna er in verstrengeld geraakt. Kunnen de meiden de wereld redden voordat de hel letterlijk losbarst?

Het duurde niet lang of ik realiseerde met dat Zielsverwant qua concept echt helemaal mijn ding is. Ik heb namelijk een zwak voor engelen en demonen; altijd al gehad. Ze fascineren me enorm omdat je er zo veel kanten mee op kunt. In Zielsverwant gebeuren er ook een heleboel interessante dingen; een soort opleiding tot strijder tegen het kwaad, bijvoorbeeld. Kan ik me al inschrijven? Supertof!

Anna is in dit verhaal 13 jaar oud, maar kwam in mijn beleving wat ouder over. Nu weet ik uit ervaring dat er ook veel meiden van 13 zijn die qua ontwikkeling en in hun emotie echt al een stuk verder zitten dan anderen, maar dan nog. Als ze 15 was geweest zou het voor mij overtuigender overgekomen. Toch voelde de twee meiden voor mij overtuigend. Hoe Rebekka omgaat met alles wat er gebeurd is vond ik erg sterk. Ik vond haar erg natuurlijk overkomen.

Allebei de meiden hebben hun eigen perspectief om zo een inzicht te geven in het verhaal. Het is net alsof er echt twee werelden zijn en ondanks de korte hoofdstukken ging het schakelen gemakkelijk. Ik zag de setting voor me, en dat is voor mij een belangrijk component van een geslaagd boek.

Zielsverwant is op vele vlakken spannend. Toch kakt het verhaal zo nu en dan een beetje in. Dat vond ik wel zonde, want ik merkte dat mijn leeszin daardoor een beetje verloren ging zo nu en dan. Ik heb er voor mijn doen dan ook een tijdje over gedaan.

Maar toch, toen de spanning weer op begon te bouwen, raakte ik weer helemaal verslaafd en werd ik meegesleurd in een bloedstollende strijd tegen kwade machten. De wendingen vliegen je op je oren en ik zat met een dikke grijns op de bank. En toen het boek uit was? Toen voelde ik een lichte teleurstelling; ik wilde meer! Daarom krijgt het boek van mij vier dik verdiende sterren. Anton Wolvekamp weet namelijk met humor, realistische personages en een flinke dosis fantasy een heel interessant en verslavend verhaal neer te zetten.

Zijn engelen en demonen jouw guily pleasure? Ga jij graag op jacht met Sam en Dean? Dan wil je Zielsverwant echt niet missen.

Zielsverwanten is helemaal mijn type boek. Ik zou haast willen dat ik deze wereld zelf had bedacht! Zeker het einde maakte het boek voor mij helemaal het lezen waard; het werd in mijn ogen echt naar een hoger niveau getild. Een aanrader voor iedereen die – net als ik – dol zijn op het bovennatuurlijk!

 

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.