YALC 2016

Geplaatst op 5 augustus 2016 door Emmy in Evenement, Vlog / 1 Comment

Goedemorgen! Vandaag staan er wel drie blogposts voor jullie klaar met video’s en verslagen van afgelopen weekend. Kijk je gezellig mee?

Natuurlijk zal ik ook even toelichten wat we dit weekend allemaal beleefd hebben. Op donderdag 28 juli vertrok ik samen met Rob naar Londen, waar we uiteindelijk met een groep van 10 in een appartement sliepen. Op vrijdag hebben we geshopt (voornamelijk in Oxford street) en op zaterdag was het zo ver: YALC. YALC (Young Adult Literature Con) is een onderdeel van de London film and comiccon en speciaal gericht op Young Adult boeken. Het werd ditmaal voor de derde keer georganiseerd en ik was er voor de derde maal bij! Het is ook heel tof om te horen dat steeds meer boekenfanaten de weg naar Londen vinden! Van de drie dagen ben ik op de zaterdag gedaan.

YALC is echt een conventie, dat betekent dat er veel boeken gepromoot worden en je veel auteurs kunt ontmoeten. Nou ja, veel. Er komen heel veel auteurs en zij geven workshops of zitten in een panel. Daarna gaan ze zitten voor een klein praatje en om te signeren. Je staat een groot deel van de dag dus in de rij. Daarnaast hebben uitgevers (en Waterstones) kraampjes waarbij ze boeken verkopen, promotiemateriaal weggeven en winacties organiseren. Het is niet heel groot, maar wel erg gezellig en slecht voor de bankrekening. Ditmaal kocht ik zo’n 15 boeken, liet ik een paar boeken signeren en had ik het vooral heel gezellig met de fijnste mensen om me heen. Ook vind ik het heel tof hoe blij de auteurs en uitgevers worden als ze horen dat we speciaal uit Nederland zijn overgekomen. We zagen oude bekenden (Als Lucy en Tom en Darren Shan (hij herkende me gewoon! AAH), maar leerden we ook nieuwe mensen kennen. Kortom; een heel geslaagde dag!

Mocht je nog meer over YALC willen weten, laat dan gerust een reactie achter in de comments! Later vandaag toon ik mijn haul en de vlog van de Harry Potter Release Party.

Tags: , ,

Divider

One response to “YALC 2016

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.