Workshops!

Geplaatst op 13 oktober 2014 door Emmy in Persoonlijk, Zon en Maan Illustraties / 2 Comments

Zoals ik voor het weekend al verkondigde, heb ik mezelf tijdens de kinderboeken aardig vermaakt met het geven van workshops. Dit was voor mij de allereerste keer en ik kan je zeggen dat ik ergens wel een beetje nerveus was. Niet storend, maar meer een gezonde spanning en een flinke dosis ‘ik heb er zin in!’ Twee keer ben ik met groepen kinderen tussen de 4 en 12 jaar aan de slag gegaan om echte ‘feestbeesten’ te maken.

voorbeeld

Hoewel ik nog vaker ben gevraagd (haha, maar één keer meer hoor!), kon ik maar toezeggen aan twee dagen en dat werd de woensdag en de zaterdag. Woensdag in de bibliotheek van het dorp en op zaterdag zou ik afreizen naar Lelystad. Van te voren moest ik regelen dat op beide plaatsen de juiste materialen aanwezig zouden zijn en dat ik zelf een beetje een idee had van wat er mogelijk was. Vandaar de feestelijke kip. Ik haalde ook een doos vol dierenplaatjes, die na een halve kilometer met een uitgescheurde doos op straat lagen. Oeps. Ik kwam chaggie thuis, maar had wel veel materiaal voor de kinderen.

De bibliotheek
De bibliotheek in ons dorp – waar ik naast woon – is tevens het culturele centrum en daar ben ik cursusdocent. Een hele tijd terug al had ik een gesprek over de mogelijkheden. Ze herkende me daar van mijn blog (gaaf!) en zagen er wel wat in als ik kwam helpen.

Op de woensdagmiddag hadden ze een feestmiddag opgezet voor kinderen van 6 tot 12 jaar die mochten langskomen om mee te doen aan twee van de drie workshops: cupcakes versieren (rook heerlijk!), clown worden en feestbeesten tekenen en knutselen. Ik was lekker vroeg en zette snel mijn spullen klaar.. Want de kinderen waren ook vroeg!

https://i0.wp.com/photos-d.ak.instagram.com/hphotos-ak-xaf1/10727251_282110961984099_984875060_n.jpg?resize=632%2C632

De kinderen moesten zich inschrijven, dus de plaatsen waren beperkt, maar het was ZO leuk! De kinderen hebben enorm genoten en hebben geniale dingen gemaakt. Overal lagen knipsels. En ook de moeders waren tevreden over de creaties (en het feit dat de kinders even onder de pannen waren.). Na die twee uur intensief begeleiden was ik doodop, maar super voldaan… Je krijgt er immers ook enorm veel energie van (maar goed ook, want ik moest ook nog naar school die avond!) Eerlijk gezegd kon ik niet wachten op zaterdag.

Readshop Kroonpassage
Op zaterdag liep ik om 8.10 uur ’s morgens de deur uit met een tas vol met plaatjes. Op naar Lelystad! 3 uur reizen, maar beloofd is beloofd en weet je.. Het is gewoon leuk om ook op andere plaatsen te komen en op deze manier mijn ervaringen met workshops uit te breiden. De workshop zelf was hetzelfde, zij het dat kinderen zich nu niet op een bepaalde tijd hoefde te melden of zich in te schrijven. Ik zou er gewoon 4 uur zitten en dan konden de kinderen gewoon aanschuiven.

Ondanks wat zenuwen van treinen die niet-wel-niet-oh toch wel reden, was ik op tijd in Lelystad en stond daar al een mooie tafel voor me klaar met alles er op en er aan. De eigenaar en zijn vrouw van The Read Shop waren ontzettend hartelijk en hebben duidelijk een grote passie voor het vak. Ik werd zo aardig ontvangen en ik voelde me meteen ontzettend thuis met mijn tekentafel zo tussen de boeken.

Het was niet heel druk, maar toch had ik af en toe mijn handen vol aan de kinderen. Hier werd er veel minder geknipt en geplakt, maar juist heel veel geverfd. Er was namelijk verf, maar ook hele fijne potloden van het Duitse merk Lamy, die ik mocht gebruiken tijdens de workshop. Heerlijk! Al die blije kindergezichtjes, daar word je toch vrolijk van!

foto 1

Sorry voor de ietswat donkere foto, (het is avond als ik dit type) maar hier zie je dus de kleurpotloden. (Als jullie willen, schrijf ik er graag nog eens wat meer over!). Aan het eind kreeg ik namelijk te horen dat ik deze mooie potloden mocht houden. Waaaaah zo gaaf! Ik hou namelijk heel erg van goede potloden, maar velen zijn erg duur. Deze zijn redelijk betaalbaar, hebben mooie kleuren, zijn multi inzetbaar en breken minder snel. Winwinwin. Bedankt Lamy, Jos en Readyshop! Oh en ik kreeg ook een puntenslijper. He? Huh? Wat? Ja. Want blijkbaar bestaan er puntenslijpers voor lefty’s like me. Ik heb dus gewoon 24 jaar lang verkeerd geslepen (geen wonder dat mijn potloden altijd zo lelijk worden en het slijpen zo lastig ging). Echt.. Alsof er engeltjes een liedje zongen.

Het was een mega drukke week zo met die volle dagen. Maar het was het waard! Ik heb heel erg genoten van het geven van de workshops, heb een lekker zakcentje verdiend (waarvan ik boeken mocht kopen :)) Ik kan niet wachten tot ik weer een workshop kan organiseren.. Want ja, creativiteit combineren met kinderen en lesgeven? Dat is wat ik wil! Ik heb er van genoten! Stiekem hoop ik dat er snel weer een aanvraag komt… En Marijke, thanks!

Ps. geen foto’s van kleurende kinderen helaas, ivm de privacy

Tags: , , , ,

Divider

2 responses to “Workshops!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.