Wil je niet missen: YALFU

Geplaatst op 6 oktober 2019 door Emmy in Evenement / 4 Comments

Nog maar een weekje en dan is het zover: de tweede editie van YALFU. Dit is een onderdeel van het International Literature Festival Utrecht en vindt plaats op zondag 13 oktober in Vredenburg te Utrecht. Voor mij is het de eerste keer, want vorig jaar viel het tegelijkertijd met Elfia en is er iemand anders voor mij gegaan om een kraam te draaien. Ik heb er heel veel zin in om samen te kunnen komen met allemaal YA liefhebbers en het is tevens een van de laatste events die ik de komende tijd zal draaien in verband met mijn zwangerschap. Hierbij alle informatie op een rijtje. Dit kan je ook vinden op de website van Het Literatuurhuis.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

De volgende auteurs zijn sowieso aanwezig op YALFU.

 • Victoria Schwab, bekend van de Schemering-trilogie. Het tweede deel van deze triologie verschijnt in augustus in het Nederlands onder de titel De kleuren van schaduw. Deel één (Nederlandse titel: De kleuren van magie) werd door de Engelse krant The Guardian al uitgeroepen tot een van de beste fantasyboeken van het jaar.
 • Enrico Galiano, bekend van De bijzondere woorden van Gioia. Het boek is dé hit in Italië met inmiddels meer dan 50.000 verkochte exemplaren. De Nederlandse vertaling verscheen in april van dit jaar bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff.
 • Rima Orie, bekend van De Zwendelprins. Rima is junior jurist en won de Moon YA wedstrijd. Ze bouwde een grote fanschare op via schrijversplatforms Sweek.com en Wattpad. Met De Zwendelprins, haar sprookjesachtige debuut met invloeden uit haar eigen culturele achtergrond, hoopt ze lezers mee te nemen naar haar eigen, magische wereld.
 • Astrid Boonstoppel, bekend van haar debuut Dit is hoe het ging. Astrid Boonstoppel is een veelbelovende nieuwe Nederlandse auteur. Ze schrijft al zolang ze zich kan herinneren: verhalen, nieuws- en persberichten, speeches voor politici en nu haar eerste Young Adult-roman. Dit is hoe het ging is genomineerd voor de Hebban debuutprijs 2019.
 • Danielle Bakhuis, bekend van onder meer De Eliminatie en De Executie. Daniëlle werkt sinds haar achttiende in de journalistiek. Na haar column in meidentijdschrift Fancy, werkt ze nu als freelance redacteur voor onder andere Cosmopolitan en CosmoGIRL. Daarnaast schreef ze acht boeken, waarvan de razendspannende YA-thriller De Executie het meest recent verscheen.

En wat dan nog meer?

Op de markt in de foyer staan de volgende standhouders: Letters & Lights, Another View, Till & Dill, Boox, Godijn Publishing, CozyBooksNL, the Bookshelf, Romemadecandles en Legendfairy. 

Dit zijn dus tien kraampjes waar je heerlijk kunt shoppen! Ik neem zelf allemaal nieuwe kaarsen mee, dus dit is het moment om in te slaan voor de feestdagen, de herfst en de winter! Naast kraampjes zullen er diverse activiteiten zijn en is er entertainment voor tijdens het wachten.

YALFU 2019 wordt gepresenteerd door Edward van de Vendel en vindt plaats in TivoliVredenburg, dus vlakbij Utrecht Centraal. Je kaarten kun je nu kopen via de website van Het Literatuurhuis.

Wie zie ik volgende week?

Tags:

Divider

4 responses to “Wil je niet missen: YALFU

 1. Mij zie je helaas niet. Ik wilde eigenlijk gaan, maar de organisatie blijft mij een antwoord schuldig of ik de baby mee kan nemen en zonder haar kan ik niet weg. Tevens is het mijn laatste dag in Nederland en we hebben een groot feest de dag ervoor, dus misschien ook niet het beste idee van de wereld om een (nog geen) half jaar oude baby er naar toe te zeulen. Al had ik Victoria graag ontmoet. #Sadface

  Iedereen die wel gaat: Veel plezier!

 2. priscilla

  Ik heb gisteren een kaartje gekocht en ben er bij! Ik moet alleen nog eventjes mijn boeken vinden in de verhuisdozen om ze te laten signeren 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.