Wil je niet missen: Castlefest

Geplaatst op 29 juli 2019 door Emmy in Evenement / 5 Comments

Aankomend weekend is er weer een leuk evenement waar ik jullie mee kennis wil laten maken: Castlefest! Dit middeleeuwse fantasy festival is een van mijn favoriete evenementen van het jaar. De muziek, de sfeer, de kraampjes: ik vind het er heerlijk.

Ook dit jaar is Castlefest weer te vinden in Lisse, bij het landgoed De Keukenhof – ja, van de bloemen, tijdens het eerste weekend van augustus. Nou ja, weekend, het begint nu al op donderdag voor de die-hard fans. Wij gaan zelf het weekend, maar dan alleen op zaterdag en zondag. Niet als standhouders, dus. Ik wil dit evenement graag als gast blijven bezoeken, want als standhouder is het toch anders. We slapen ook niet op de Castlefestcamping, maar op een andere camping in de buurt. Rustiger en lekker dicht bij het strand.

Er is op Castlefest voor iedereen wel wat te doen. Er staan superveel kraampjes, er is leuke muziek en er is ook een schrijversmarkt. Als Lockwood & co fan, deed ik een dansje toen ik zag dat de schrijver van de serie, Jonathan Stroud, komt!

Jonathan Stroud ontmoeten is een van de dingen waar ik naar uitkijk, maar ik heb ook zin in de muziek, de gezelligheid, het eten, de vrienden met wie we gaan en de wicker. Op zaterdagavond is altijd de wickerburning, waar er middels een groot ritueel een groot offer wordt gebracht. Castlefest valt namelijk samen met een van de jaarfeesten binnen het paganisme en ook daar is aandacht voor.

Je bent niet verplicht om verkleed te komen, maar veel mensen zijn dat wel. Op Elfia heb ik altijd het idee dat mensen of helemaal verkleed zijn, of gewoon in hun spijkerbroek komen. Op Castlefest lijkt het alsof veel meer mensen wat uit de kast trekken: middeleeuwse jurken, Vikingoutfits of een andere simpele historische look, het kan allemaal. Dit tovert het festival echt om in een andere wereld.

Ben jij wel eens op Castlefest geweest?

Tags:

Divider

5 responses to “Wil je niet missen: Castlefest

  1. priscilla

    Ik ben er nog nooit geweest, maar dit jaar ga ik wel! Ik kijk er ontzettend naar uit vanwege de video’s die ik van voorgaande jaren heb gezien. Het wordt vast heel gezellig 😉

  2. Ik ben nog nooit geweest (al stond het nog wel op mijn lijstje). Maar omdat jonathan stroud komt moet ik dit jaar echt gaan. Kan de kans om mijn favoriete auteur te ontmoeten niet voorbij laten schieten. Dus misschien zie ik je daar. En dan glimlach ik weer lekker awkward naar je 😛

  3. De eerste keer dat ik ging (alweer 5 jaar geleden) ging ik meteen maar als vrijwilliger. Dat was een beetje teveel van het goede voor mijn energie en prikkelverwerking haha. Vorig jaar ben ik het hele weekend geweest, inclusief festivalcamping. Dit jaar ga ik alleen de zondag, Jos gaat vrijdagmiddag al als ehbo-er. Hij neemt dus ook mijn wicker-offer voor me mee. Dan kan ik zaterdag meekijken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.