Waar de wind ons brengt – Cathinca Van Sprundel

Geplaatst op 22 mei 2024 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Waar de wind ons brengt – Cathinca Van SprundelWaar de wind ons brengt door Cathinca Van Sprundel
Ook door deze auteur: De vrouwe van Myrdin
Uitgever: Dutch Venture Publishing | September 2023
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 230
ISBN: 9789493265592
Uitgave: Hardcover
Goodreads

Sinds er vreemde witte plekken op haar huid verschenen, woont Canta bij meester Antem in de Noordelijke Bossen. Wanneer deze zonderlinge pelsjager onverwacht sterft, onthult hij zijn geheim: de naam van de Noorderwind. Zij krijgt de opdracht om op zoek te gaan naar de verdwenen Westenwind.

Voordat ze het beseft, raakt Canta verzeild in de intriges van het magische Sylfenhof. Samen met het bedelaarsgilde gaat ze de strijd met deze machtsbeluste luchtgeesten aan. Als ze de Westenwind niet op tijd vindt, zal de wereld voorgoed uit balans raken. Maar wat kan één meisje betekenen tegen de krachten van de natuur?

In de So Many Pages box zat een aantal maanden geleden het nieuwste boek van Cathinca van Sprundel: Waar de wind ons brengt. Het boek zag er werkelijk prachtig uit, met een prachtig geïllustreerde kraft en sprayed edges.

Waar de wind ons brengt is een avontuurlijk verhaal. Het voelde compact, maar dat maakte het juist extra sfeervol. Sowieso is Cathinca er goed in om een sprookjesachtige sfeer neer te zetten en ook ditmaal is ze daar goed in geslaagd.

Het boek heeft een vlotte schrijfstijl en leest in een vaart weg. Wederom zit het vol met mythologische verwijzingen en daar ga ik goed op. Het is spannend en toegankelijk en ik zou het zeker aanraden, vooral als je nog niet veel fantasy hebt gelezen en nu een al te dik boek wilt om mee te beginnen.

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.