VUUR & BLOED #1

Geplaatst op 20 juli 2014 door Emmy in Schrijven / 7 Comments

Voor degene die mijn zomerdoelen zich nog herinneren, weten vast nog wel dat een van mijn doelen was om weer meer te gaan schrijven tijdens mijn vrije tijd. De eerste paar weken lukte dat totaal niet. Niet door gebrek aan inspiratie, maar omdat ik merkte dat ik echt even een stapje terug moest doen. En toen ik eenmaal de puf vond, werd het ook nog eens super heet! Natuurlijk zijn dit allemaal smoesjes, maar goed. Ik kan eindelijk vertellen dat ik weer lekker bezig ben. Nog niet met het herschrijven van Monica, maar wel met VUUR & BLOED.

Vandaag wilde ik graag een blogje wijden aan dit schrijfproject, wat gebaseerd is op de karakters die onze vriendengroep nu gebruikt bij Pathfinder (een soort D&D). Ik volg niet het verhaal wat we daar spelen, maar heb de karakters gepakt en ze een soortgelijke setting gegeven. Waar het originele verhaal zich afspeelt in een middeleeuwse fantasiewereld, verplaats ik het naar een meer steampunkachtige wereld, omdat ik vind dat de personages daar zich perfect voor lenen. Naast dat ze moeten proberen te overleven in een vrij oneerlijke wereld, moeten ze ook hun plek zien te vinden in het geheel.. En dat is niet al te gemakkelijk.

Ik probeer het beste uit de personages te halen, aan de hand van hoe ik ze zie, maar ook hoe mijn vrienden hen spelen. Dit vind ik ontzettend leuk om uit te pluizen en ik merk dat ze allemaal hun stemmetje in mijn hoofd krijgen. Pyra, mijn karakter, vind ik natuurlijk het gemakkelijkst.. Maar ik merk dat ook zij een echt eigen willetje begint te krijgen. Leuk! Ik hou er wel van als ik ruzie met de personages krijg en ze hun eigen wil krijgen. Zo hoort het!

Wat ik zo tof vind aan dit verhaal is dat het een stuk heftiger is dan alles wat ik eerder heb geschreven. Sommige stukken vind ik echt verschrikkelijk, maar het hoort er echt bij. Ik zou mijn personages dit nooit willen laten overkomen.. Maar ze vragen er nu eenmaal om. Ik vind zelfs dat ik soms nog wel extremer mag gaan, want het hoeft geen brave YA te worden.

Langzaam maar zeker begint de hele wereld voor me op te doemen en dat vind ik heerlijk. Ook vind ik het heerlijk dat de personages zich echt op een grijs gebied bevinden. Goed en kwaad zit net even anders in elkaar dan normaal.

Helaas hebben nog niet heel veel mensen het verhaal gelezen, dus ik zou het heel erg leuk vinden als jullie dat deden en een reactie achter lieten. Jullie zijn geweldig! Klik op onderstaande afbeelding om hoofdstuk 1 t/m 3 te lezen op Wattpad!

bloedenvuur_klein

*puppyoogjes*

Tags: , ,

Divider

7 responses to “VUUR & BLOED #1

  1. Het klinkt heel interessant! Misschien, als ik op mijn werk zit, dat ik dan nog wel het een en ander lees. Want echte vakantie heb ik niet echt, het is meer werken. Ach ja, het maakt ook niet uit. Ik ga het in ieder geval lezen, da’s รฉรฉn ding dat zeker is! ๐Ÿ˜‰

  2. ik ken je schrijfdoelen (en de problemen die erbij komen kijken), maar al te goed! Ik heb ook besloten om in de vakantie me meer te verdiepen in mijn verhaal, maar er zijn zoveel andere dingen die moeten gebeuren. Als ik deze week nog een gaatje kan vinden, dan ga ik je verhaal lezen! En als ik dat niet gedaan heb moet je me er maar aan herinneren okรฉ? ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.