Verliefd, verloofd, verkleumd (North Ness Inn #2) – Vanessa Gerrits

Geplaatst op 26 december 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Verliefd, verloofd, verkleumd (North Ness Inn #2) – Vanessa GerritsVerliefd, verloofd, verkleumd door Vanessa Gerrits
Ook door deze auteur: Tweedehands Vleugels
Serie: North Ness Inn #2
Andere boeken in deze serie: Hoofd, hart, haggis
Uitgever: Loft | December 2020
Genres: Feelgood
Aantal pagina's: 158
ISBN: 9789047205760
Uitgave: eBook
Goodreads
four-stars

In de sprankelende kerstnovelle Verliefd, verloofd, verkleumd van Vanessa Gerrits, het vervolg op Leef, lach, loch, reist Esme met haar familie naar Loch Ness voor de feestdagen.

De kerstnovelle Verliefd, verloofd, verkleumd van Vanessa Gerrits is het warme en sprankelende vervolg op Leef, lach, loch.

Het is begin december en Esme is dolgelukkig: Rory komt naar de Lage Landen om de feestdagen met haar door te brengen – en om zijn schoonfamilie te ontmoeten. De plannen veranderen echter noodgedwongen als Rory zijn voet breekt en zijn vlucht mist, waarna de gehele familie Dries besluit naar Drumnadrochit af te reizen. De verwarming van de herberg mag dan soms uitvallen, bij een knisperend haardvuur weten ze er vast een knusse vakantie van te maken. Tenminste, als ze in de North Ness Inn niet voor een onverwachte uitdaging komen te staan…

Ondertussen heeft Shaena het druk met haar hoogsteigen donutzaak, maar ze is niet te beroerd om de manke Rory te helpen met de kerstversiering in de herberg. Bij het opsnorren van de slingers doet Shaena een flinke ontdekking. Zal ze het familiegeheim voor zichzelf kunnen houden?

Vanessa wist me met Leef lach loch compleet te veroveren. Waar ik niet echt een romance lezer ben, was dit juist flink smullen. Ik geeft Schotland en Vanessa’s heerlijk schrijfstijl de schuld! Een paar dagen nadat het vervolg, Verliefd, verloofd, verkleumd, uitkwam, kocht ik een digitaal exemplaar.

Esme is dolgelukkig: Rory naar haar toe om de feestdagen te vieren. Maar dan gooit zijn rol als brandweerman roet in het eten. Gelukkig besluit haar familie dat ze dan maar met z’n allen naar Schotland moeten gaan. In Drumnadrochit blijkt er echter meer aan de hand…

Toen ik hoorde dat Vanessa’s nieuwste Schotse romance rond de feestdagen zou uitkomen en zich ook rond deze tijd zou afspelen, was het voor mij een extra reden om het boek aan te schaffen. Ik baalde er bijna van dat het boek maar 160 pagina’s had: ik wilde gewoon meer!

Verliefd, verloofd, verkleumd was thuiskomen in de Schotse hooglanden. Ik mis het echt en en verhaal als dit helpt me om de honger naar dit land een beetje te stillen.

Het is weer heerlijk romantisch en geschreven met de vlotte en humoristische pen van Vanessa. Ik vind haar manier van schrijven heel aantrekkelijk, omdat haar personages niet te ver van me vandaan liggen. Niet dat ik een of andere Jamie Fraser in mijn bed heb liggen, maar wel dat hun gevoel voor humor en manier van denken bij me past. Esme is namelijk stiekem toch een beetje nerdy en daar hou ik van!

Van mij had het meer mogen zijn en ik kijk dan ook enorm uit naar het derde del. Als ik dan toch wat kritiek moet geven op Verliefd, verloofd, verkleumd is het dat ik door de titel toch wat andere verwachtingen had. Verder was het smullen. Dit is Nederlandse feelgood die je echt op dit moment nodig hebt!

four-stars

Tags: , , ,

Divider

One response to “Verliefd, verloofd, verkleumd (North Ness Inn #2) – Vanessa Gerrits

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.