Verdoofd – Cis Meijer

Geplaatst op 23 juli 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Verdoofd – Cis MeijerVerdoofd | 2014
Aantal pagina's: 257
ISBN: 9789026136450
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-half-stars

'Verdoofd' van Cis Meijer is een zinderend spannende young adult-thriller die sterk doet denken aan 'Het parfum'.

Lotte begint in Parijs aan een beklemmende zoektocht naar haar verdwenen zus Nina. In de sinistere catacomben onder de stad belandt Lotte in een levensgevaarlijke situatie. Iemand achtervolgt haar. Wie en waarom? Wordt ze echt aangevallen of hallucineert ze? Tot overmaat van ramp gelooft niemand dat Nina werkelijk in gevaar is.

Lotte ontdekt de schaduwzijde van de Parijse kunstwereld. De tijd dringt... Zal ze Nina vinden?

Koop Verdoofd hier!

Tijdens een boekpresentatie ontmoette ik schrijfster Cis Meijer, waardoor ik meteen geïnteresseerd was in haar boek, Verdoofd. Dit jeugdboek beloofde een spannende zoektocht te vertellen van Lotte, die het idee heeft dat er iets gebeurd is met haar oudere zus Nina. De opstart in het boek is meteen heel vlotjes, Lotte heeft meteen het gevoel dat er wat aan de hand is en voor je het weet zijn haar vader en zij afgereisd naar Parijs. Hierbij merk je meteen dat het een boek is voor een wat jeugdigere lezer, ook al is de hoofdpersoon ook al 15. Alles gaat net even wat sneller en de focus ligt volledig op haar. Papalief neemt afstand en gaat op den duur zelfs weg. Ik vond dat niet zo netjes, want dat kwam erg ongeïnteresseerd over.

De zoektocht naar Nina is lekker spannend en heeft verschillende goede wendingen. Je wordt als lezer meegenomen naar Parijs en stiekem leer je ook nog eens wat typisch Parijse dingen. Dat het zich afspeelt in Parijs vond ik eerst een beetje gek, maar aan de andere kant geeft dit meer mysterie en meer hobbels die Lotte over moet om haar zus te vinden. Wel vond ik dat sommige plotwendingen nog wel extra benut konden worden.. Zoals de helderziende… Die was opeens weer weg en klaar. Toch werkt het als een geheel en heeft Cis er een lekker lopend, vlot geschreven en spannend verhaal van weten te maken. De personages werken hierin prima, al ligt de focus natuurlijk vooral op heldin Lotte.

Qua vormgeving is er veel aandacht aan het boek besteed. Er zit een tof politiebandje omheen (wat ik na het lezen toch een beetje gek vind…Ergens…) en bij elk hoofdstuk zit een stukje kaart van Parijs. Dat vormt een prima geheel met het verhaal. Toch is het wel erg herhalend, zodat het mij niet eens meer opviel dat er verschillende kaarten in zaten. Oeps?

Al met al heb ik genoten van Verdoofd. Het las lekker weg en ik had het zo uit, wat mede kwam omdat ik ook gewoon wilde weten hoe het verhaal zou aflopen. De uiteindelijk uitkomst verraste me, en dat vind ik altijd een dikke plus aan een boek. Ik denk dat dit voor een young adult net te veel details mist en net te snel gaat, maar toch denk ik dat velen zullen genieten van de spannende plotwendingen en interessante puzzelstukjes. Een aanrader voor iedereen met een speurneus.

three-half-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

One response to “Verdoofd – Cis Meijer

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.