Twin Crowns – C. Doyle & K. Webber

Geplaatst op 7 januari 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Twin Crowns – C. Doyle & K. WebberTwin crowns door Catherine Doyle, Katherine Webber
Serie: Twin crowns #1
Uitgever: Electric Monkey | Mei 2022
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 507
ISBN: 9780755503643
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Two sisters. One throne. Who will ultimately rise to power and wear the crown?

Wren Greenrock has always known that one day she would steal her sister’s place in the palace. Trained from birth to avenge her parents’ murder and usurp the princess, she will do anything to rise to power and protect the community of witches she loves.

Princess Rose Valhart knows that with power comes responsibility including marriage into a brutal kingdom. Life outside the palace walls is a place to be feared and she is soon to discover that it’s wilder than she ever imagined.

Twin sisters separated at birth and raised into entirely different worlds are about to get to know each other’s lives a whole lot better…

Toen dit boek verscheen wist ik eerlijk gezegd niet of het wat zou zijn. Twin Crowns klonk namelijk als een heleboel YA tropes bij elkaar in een blender. Toch – toen ik in Schotland was – besloot ik dat ik daar niet meteen over moest oordelen. Ja, het is lastig om momenteel een originele YA te vinden, maar dat betekent absoluut niet dat alle nieuwe YA boeken daardoor tegen zullen vallen.

Twin crowns vertelt het verhaal over een tweeling die – gedwongen – elkaars plaats innemen. Ze leren hierdoor veel over hun (ware) afkomst en welke rol zij spelen in de toekomst van het koninkrijk. Magie speelt een grote rol, evenals verraad en ontluikende liefde.

Het is alweer een paar maanden geleden dat ik Twin Crowns las en ik kan zeggen dat ik me best vermaakt heb tijdens het lezen. Het was ontzettend voorspelbaar en de romantiek vond ik echt te klef voor woorden, maar in z’n algemeenheid was het een leuk verhaal. De zussen hadden pit en ik hou wel van wat girlpower.

Rose en Wren brengen humor in het verhaal en hoewel het verhaal wat traag begint, neemt het tempo gelukkig al snel toe. Het is spannend en meeslepend, maar waar veel lezers het onvoorspelbaar en verrassend vonden, heb ik geen moment gehad waarbij ik dacht ‘nou, dit zag ik echt niet aankomen.’ En is dat perse erg? Nee. Had ik het graag anders gezien? Misschien wel. Maar ik had ook niet geweten hoe dat had gemoeten.

Twin crowns zit gewoon prima in elkaar en zal de nodige uren vermaak bieden. Verwacht geen hoogstandje maar gewoon een goed uitgewerkt verhaal over twee zussen die al vanaf hun geboorte verbonden zijn met het lot.

three-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.