Twice Magic (The Wizards of Once #2) – Cressida Cowell

Geplaatst op 27 juni 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Twice Magic (The Wizards of Once #2) – Cressida CowellTwice Magic door Cressida Cowell
Ook door deze auteur: The Wizards of Once
Serie: The Wizards of Once #2
Andere boeken in deze serie: The Wizards of Once
Uitgever: Hodder Children's Books | September 2018
Genres: Jeugd
Aantal pagina's: 384
ISBN: 9781444941401
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

This was once the story of a young boy Wizard and a young girl Warrior who had been taught since birth to hate each other like poison.

But now, the boy Wizard and girl Warrior have been brought together in the Badwoods and they have witnessed the shocking consequences of the Stone That Takes Away Magic. They will need to cast aside their differences once more--for an Evil Spell has broken free.

It's up to Xar and Wish to find the ingredients. But it means entering dangerous territory unannounced...

Cressida Cowell brings her trademark wit to this spellbinding sequel, along with the stunning artwork and heartfelt adventure that has made her beloved around the world, weaving a story that is sure to transport readers to a world that will enchant and bewitch them.

Middle Grade boeken behoren tot een van mijn favoriete type boeken: ik lees ze graag vanwege het avontuurlijke karakter en het feit dat er illustraties inzitten. Ik keek er erg naar uit om weer te lezen over de avonturen van Xar en Wish in Twice Magic.

Xar de tovenaar en Wish de strijder hebben altijd geleerd om elkaar te heren. Maar ze hebben een vriendschap opgebouwd en zijn nu samen getuige van de krachten van de Steen die Magie Wegneemt. Ze moeten ingrediënten vinden en daarvoor moeten ze naar verboden terrein.

Twice magic was een heerlijk boek, vol creativiteit, eigenaardigheden en avontuur. Ik geniet echt intens van Cressida Cowell’s illustraties: ze passen perfect bij het boek en zijn heerlijk vreemd. Ze zijn niet gepoetst, maar lekker ruw. Daar hou ik van!

Ook het verhaal kon me bekoren. Ik vind de bijzondere vriendschap / rivaliteit tussen Xar en Wish fantastisch. Wish vond ik in boek één al een heerlijk personage en dat is in Twice Magic niet anders. Beide hoofdpersonen worstelen met een aantal zaken en ook dit kwam goed aan de orde, zonder dat het een en al drama werd.

Het boek bevatte voor mij een aantal verrassende elementen, waardoor het samen met de juist voorspelbare stukken, een interessant geheel werd. Ik heb echt met veel plezier zitten lezen: het is zo fantasierijk! Ik kijk er nu al naar uit om het derde deel te willen lezen.

Ik wil niet diep ingaan op de inhoud van het boek, omdat ik denk dat het alleen maar leuker is om alle wonderlijkheden zelf te ontdekken. Ik denk dat iedereen Xar en Wish meteen in hun hart zal sluiten en misschien zelfs wel met hen mee op reis zou willen gaan.

Ik kan niet genoeg krijgen van deze serie. Twice Magic was een groot fantasierijk avontuur.

Twice Magic is avontuurlijk, schattig, grappig en magisch. Schrijfster Cressida Cowell heeft een fantastische manier van vertellen en haar tekeningen maakte het boek alleen maar beter. Een enorme aanrader.

four-stars

Tags: ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.