Tussenstand Enquête

Geplaatst op 3 november 2015 door Emmy in Persoonlijk / 11 Comments

Onlangs plaatste ik een linkje naar een enquête over dit blog online (voel je vrij om hem nog in te vullen) en het leek me goed om een tussenstand te plaatsen. Ik waardeer jullie input namelijk enorm, omdat dit mij in de gelegenheid stelt Zon en Maan.net te verbeteren. Ik zal mijn bevindingen met jullie delen.

Tot op heden vulde 54 mensen de enquête in. Daarvan waren er 52 vrouw en 2 man. Ik kan dus wel concluderen dat mijn blog voornamelijk door vrouwen wordt bezocht. (Of verstoppen jullie je, mannen?). De leeftijd daarentegen was weer wat meer verspreide.

leeftijd

Zowel de leeftijdsgroep 16 tot 22 en 22 tot 30 jaar is sterk vertegenwoordigd onder de inzendingen. Precies de YA doelgroep, dus! Goed om te weten.

hoevaakbezoekjezonenmaan

Hoewel ik maandelijks in mijn gegevens kan zien dat er veel nieuwe bezoekers zijn, hebben vooral de vaste bezoekers op de enquête gereageerd. 42,6 procent komt meerdere keren per week langs en 31,5 procent zelfs elke dag. Het grootste gedeelte doet dit via Bloglovin’ (64,8 procent) of via een directe link (38,9 procent). Hierbij vinden 50 van de 54 resultaten dat er precies genoeg verschijnt en 3 personen vonden dat er te veel online verschijnt. Ik ben blij dat het grootste gedeelte van jullie het precies genoeg vindt; ik lees namelijk ontzettend veel en wil graag van elk boek een recensie schrijven. Voor mij is het prima bij te houden overigens. Misschien moet ik mijn geheim binnenkort maar eens in een blogpost verwerken. Ik kreeg erg leuke antwoorden bij de toelichtingen. Waaronder dat jullie mijn artikelen kwalitatief in orde vinden en dat het leuk is dat er elke dag wat nieuws te lezen is. Ook geven sommigen van jullie aan niet alles te lezen, maar dat zie ik als gewoon. Niet alles spreekt je immers aan.

Ook vroeg ik om jullie eerste indruk van mijn blog, wat op verschillende manieren geïnterpreteerd kon worden. Hier kwamen hele diverse antwoorden op, maar vooral de layout werd vaak genoemd. De meesten van jullie vinden deze leuk. Andere steekwoorden zijn: veel boeken, professioneel, creatief, veel fantasy, eigen stijl, rommelig, leuke, losse schrijfstijl. Allemaal fijne steekwoorden die denk ik erg goed bij mij passen. En ja, een rommelige layout hoort wel bij mij. Zie je Zon en Maan al heel minimalistisch voor je? Ik niet.

En toen natuurlijk een lastige; welke blogpost lees je graag en welke minder graag?

graag mindergraag

Dit is vrij lastig analyseren, omdat de ene groep bepaalde blogposts graag leest, en een andere groep dezelfde blogposts minder graag.

Afgezien Expeditie Boekblogginson, Interviews en de TTT wordt alles best graag door jullie gelezen. Vooral Recensies, Hauls, TBR’s en verslagen van events liggen erg dicht bij elkaar. Dit vind ik zelf ook leuke posts om te lezen bij anderen (en te schrijven), dus dat is goed om te weten. Vooral de recensies, waar je meestal wat minder reacties op krijgt, zijn soms moeilijk te peilen of mensen ze goed/leuk vinden. Fijn om te weten dat jullie ze toch graag lezen!

De minder graag gelezen blogposts komen ergens een beetje overeen met de omgekeerde graag gelezen grafiek. Alleen valt de balk van hauls weer op. Die is hier ook vrij hoog. Je vind het dus leuk of niet leuk? Sinds kort voeg ik de hauls binnen de dagboekjes, wellicht dat ik zo een wat evenwichtigere invulling krijg. Expeditie Boekblogginson delft ook hier het onderspit; dit komt misschien omdat het natuurlijk erg specifiek is (en ik al tijden niet meer heb geschreven).

Wel valt me op dat jullie eigenlijk helemaal niet zo veel hebben met winacties. Ik ben stiekem wel benieuwd hoe dat komt? Te veel werk? Te veel boeken die jullie al hebben? Te veel winacties? (Ik hoop het niet, met de Boeken Adventskalender om te hoek!)

Jullie herkennen mijn blog voornamelijk van de vele boeken en recensies en dus minder van de Boeken Adventskalender, terwijl ik daar juist heel trots op ben. Is het omdat jullie het (nog) niet kennen? Of vinden jullie het niet zo interessant?

Ik vroeg jullie ook wat jullie misten. Gelukkig waren de meesten van jullie heel makkelijk: niks. Toch kreeg ik ook wat nuttige input:

 • filmpjes van jezelf met boeken. Ik denk eraan weer een omslag ontleed te gaan maken. Misschien wat meer hauls? Helaas wat slechte ervaringen gehad vorig jaar, waardoor ik minder ben gaan vloggen.
 • Meer recensies van boeken buiten het YA genre. Sorry, ik lees vooral boeken die ik zelf leuk vind, en dat zijn vooral YA en fantasy boeken. Ik ga niet speciaals iets lezen wat me niet trekt.
 • My life in pictures of iets over je leven als docent. Gelukkig zijn daar nu de dagboekjes. En het tweede punt staat ook op de planning.
 • Boekachtige dingen als tasjes? Klinkt leuk
 • Oudere boeken bespreken, zoals je met Wicca ook doet. Volgens mij bespreek ik best wel wat oudere boeken, maar ik zal kijken of ik daarin een wat betere verdeling kan maken. Ik denk inderdaad dat er best wel behoefte is aan het opnieuw laten opleven van oude toppers.
 • Meer persoonlijkere stukjes en columns (+non-books)
 • Een ruilmiddag in het Noorden. Dat is voor mij natuurlijk wat lastiger organiseren. Maar ik zal mijn best doen.
 • Goedkope adresjes voor boeken

Hele fijne input, waar ik zeker wat mee kan. Super bedankt! Ook vroeg ik om wat extra tips:

 • De wrap-ups hebben de laatste tijd te weinig mening. Gelukkig opgelost met de dagboekjes, denk ik zo.
 • Af en toe een spelfout en taalfout
 • Misschien is je layout te druk? Maar past wel bij je. Daarom is hij zo druk. Maar mij kennende maak ik vast binnenkort weer wat nieuws.
 • Je foto’s die je sinds kort bij je recensies plaatst zijn leuk
 • Ik kan niet wachten op de Boeken Adventskalender. Ik ook niet.
 • Mobiel werkt je blog niet altijd even lekker.
 • Reviews mogen beknopter
 • Teveel boeken met vier sterren
 • Ga zo door! (keer heel veel)

Meiden (en jongens), heel erg bedankt voor jullie bijdrage. Met een aantal punten ben ik al bezig. Ik wil Zon en Maan immers blijven ontwikkelen, zonder dat ik mijn eigenheid verlies. Ik waardeer jullie moeite en tips enorm.

Mocht je nog een tip, opmerking of toevoeging hebben, of ben je het (on)eens met de resultaten? Laat dan vooral een reactie achter of vul de enquête alsnog in. Heel erg bedankt!

 

 

Tags: ,

Divider

11 responses to “Tussenstand Enquête

 1. Jet

  De winacties zijn juist leuk: Je extra verdiepen in het boek om te kijken of je het wat vindt, een leuke vraag beantwoorden, de nieuwsgierigheid/spanning omdat je het boek graag zou willen winnen, en als je wint…. YAY! (denk ik, ik heb er nog geen een gewonnen) En Emmy, ik heb de Adventskalender nog niet meegemaakt, maar het lijkt me echt geniaal en het is een superleuk idee, waar je zeker trots op mag zijn. En ik denk iedereen dat stiekem wel vindt… 😛

 2. Ik hoop eigenlijk juist niet dat je recensies beknopter worden. Ik houd van een uitgebreide mening, want ik ben op zoek naar redenen om een boek te lezen en niet een samenvatting en twee zinnetjes eigen mening (kom ik ook weleens tegen), de samenvatting kan ik tenslotte zo op goodreads, bol.com of dergelijke sites vinden. Ik vind je lay-out ook super tof, want zelf gemaakt en dus erg passend bij jou (althans daar ga ik dus vanuit 😛 ). En wat betreft winacties, ik vind ze leuk, maar ik ben er wel minder aan mee gaan doen. Om meerdere redenen, één soms zijn er teveel (naar mijn mening) eisen of het boek spreekt me niet genoeg aan. En twee: ik ben kieskeuriger geworden met het kopen/meedoen aan winacties de afgelopen tijd omdat ik het vervelend vind als ik een boek win en dat vervolgens niet leuk vind/niet meer wil lezen.

  • Heel erg bedankt voor je toevoeging. Ik ga mijn recensies ook zeker niet beknopter maken. Ik ben namelijk erg tevreden over de manier waarop ik mijn mening beschrijf.. Het lijkt mij zonde dat te verliezen.
   Kieskeuriger worden over winacties herken ik ook wel, maar dat mag de pret natuurlijk niet dulden. 😀

   • Nee, maak je recensie niet beknopter! Uitgebreide recensies zijn juist heel fijn… ik lees ze altijd met veel plezier. Maar om de persoon die beknopter wil, zou je altijd je stuk kunnen afsluiten met een conclusie in één regel, of een TL;DR zoals dat zo mooi genoemd wordt. Misschien helpt dat?

 3. Erg interessant om te zien! En erg handig ook zeg, zo weet je waar je aan toe bent :3 Ik ben nu ook wel benieuwd wat mensen van mijn blog vinden, haha! *Gaat ook een formulier maken*

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.