Traitor’s Blade (Greatcoats #1) – Sebastien de Castell

Geplaatst op 17 maart 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Traitor’s Blade (Greatcoats #1) – Sebastien de CastellTraitor's Blade door Sebastien de Castell
Ook door deze auteur: Vogelvrij
Serie: Greatcoats #1
Uitgever: Jo Fletcher Books | Maart 2014
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 370
ISBN: 9781848663794
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-stars

Falcio is the first Cantor of the Greatcoats. Trained in the fighting arts and the laws of Tristia, the Greatcoats are travelling Magisters upholding King’s Law. They are heroes. Or at least they were, until they stood aside while the Dukes took the kingdom, and impaled their King’s head on a spike.

Now Tristia is on the verge of collapse and the barbarians are sniffing at the borders. The Dukes bring chaos to the land, while the Greatcoats are scattered far and wide, reviled as traitors, their legendary coats in tatters.

All they have left are the promises they made to King Paelis, to carry out one final mission. But if they have any hope of fulfilling the King’s dream, the divided Greatcoats must reunite, or they will also have to stand aside as they watch their world burn…

Nadat ik Vogelvrij van Sebastien de Castell las, wist ik meteen dat ik deze auteur in de gaten zou moeten houden. Ik vind zijn manier van wereldbouwen namelijk superinteressant! Toen Melisa dit boek voor mij vond voor een spotprijsje, was ik meteen ontzettend blij. Zou Traitor’s Blade net zo tof zijn?

Falcia is een Greatcoat van de koning, een soort rechter in zijn naam, een soort ridder… Je kent het. Als de koning wordt vermoord, verliezen de Greatcoats hun heldenstatus en worden ze gezien als verraders. De adelen die de macht hebben gegrepen, hebben het land Trisia echter niet tot vrede weten te brengen, dus gaan de Greatcoats op zoek naar elkaar en naar een manier om de chaos om te zetten in vrede. Zullen ze elkaar vinden en hun krachten kunnen bundelen, voordat het land volledig onder de voet gelopen wordt door de Barbaren?

Eerlijk gezegd moest ik even in Traitor’s Blade komen. De wereld was tof, maar een vrij standaard Middeleeuwse fantasy-setting. Niet zo heel bijzonder dus; niet echt iets waarbij ik dacht; wowwwww, dit is me toch vernieuwend! Toch is het absoluut niet slecht en merk je heel subtiel dat de Castell deze wereld zich eigen heeft gemaakt. Zelden is een debuutroman meteen perfect, en met dit eerste werk van zijn hand mogen we eigenlijk niet klagen. Het is namelijk een goed gefundeerd eerste boek.

De personages waren tof; hun karakters passen goed bij de plot. Het is alleen jammer dat de wereld waarin zij leven niet helemaal tot leven kwam voor mij. De worldbuilding voelde niet compleet en het gebrek aan beschrijvingen maakte het in dit geval lastig om me er echt een voorstelling van te maken. Van zowel de personages als de wereld, moet ik daarbij zeggen. De beschrijvingen van de gevechten waren dan weer fantastisch; alsof je echt onderdeel was van het strijdtoneel.

Ik ben blij dat ik Traitor’s Blade heb gelezen, al waren er momenten dat ik een beetje teleurgesteld was. Sommige stukken zijn namelijk heel spannend en/of meeslepend, terwijl andere stukken een beetje saai waren. Pas tegen de tweede helft van het boek zat ik er zelf voldoende in om mezelf echt in het verhaal te verliezen. Misschien had ik te hoge verwachtingen, omdat ik zo intenst geniet van de Spellslinger serie. Toch ben ik wel weer blij dat ik middels deze weg op een andere manier kennis heb mogen maken met het begin van de Castell’s schrijfcarriere. Ik had het boek dus niet willen missen, ook al vond ik het boek niet het beste. Ik vond hem oke.

Vooral de personages waren erg overtuigend in Traitor’s Blade.

Traitor’s Blade is een goed geschreven boek met een flinke dosis humor en goed uitgewerkte personages. Maar toch is het geen beok wat mij helemaal omver heeft weten te blazen. Ik vind zijn nieuwe serie beter, maar dat zie je natuurlijk vaker als je eerst kennismaakt met een wat nieuwere serie. Het is een ideaal boek voor fantasy-lezers, vooral als je nog niet heel erg veel binnen het genre hebt gelezen. Voor een debuut is het echt heel goed, omdat het de Castell’s fantastische schrijfstijl en gevoel voor humor laat zien.

 

three-stars

Tags: , , ,

Divider

One response to “Traitor’s Blade (Greatcoats #1) – Sebastien de Castell

  1. Dionne

    Hier was ik ook al benieuwd naar sinds ik helemaal fan ben van Spellslinger, vaak vallen andere boeken van dezelfde auteurs jammer genoeg toch tegen. Wil het alleen nog wel een keer voor mezelf lezen dus hij blijft zeker op mijn tbr staan 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.