Toppen en dalen

Geplaatst op 9 november 2015 door Emmy in Persoonlijk / 19 Comments

2 november: koekjesssssss

Vandaag bak ik Halloween koekjes voor de Dungeons & Dragons groep. Dat doe ik al jaren. Ik blogde, las Zom-b baby (deel 5) en rommelde wat voor de boeken adventskalender van dit jaar. En toen brak tijdens D&D de bloghel los? Ik ga er niet teveel woorden aan vuilmaken, maar sinds dat blogartikel over frauderende bloggers (zonder namen), zijn mensen aannamen gaan maken en een schrijfster heeft er voor gekozen haar blik op mij te richten. Dit is heel naar gegaan. Ik lees echt alle boeken en ik wil dan ook graag mijn blogartikel met tips om sneller en meer te lezen nogmaals met jullie delen. Jullie positieve reacties hebben me erg veel goed gedaan.

3 november: bijles en schrijven

Vandaag merkte ik nog een beetje de nasleep van gisteren. Ik wilde graag gaan lezen, maar dat lukte me niet. Ik heb blogjes geschreven, mijn lessen voorbereid en geschreven aan mijn NaNoWriMo verhaal. Verder is vandaag niet zo bijzonder, al moest ik wel een beetje lachen om mijn bijlesleerling. Ik heb haar geholpen met haar boekverslag.

Foto 08-11-15 16 35 03

4 november: Tof nieuws en dat soort dingen.

’s Morgens hing ik aan de telefoon voor het maken van leuke plannen voor in december. Daarna ging ik naar mijn werk en las ik de herschreven Twilight: leven en dood. En ik vond hem nog leuk ook! Het verwisselde geslacht vond ik echt een toevoeging hebben en misschien zelfs beter dan het origineel. Daarnaast ben ik begonnen in het veertiende deel van Wicca. Thuis aangekomen had ik een pakketje, namelijk het prachtige boek van Peter Goes: Tijdlijn. Ik heb het nog niet gelezen, maar ik heb er wel doorheen gebladerd en wauw.. Wat mooi! Verder heb ik op mijn werk tijdens een tussenuur een stuk geschreven, wat ik ’s avonds uit typte. Ik loop goed op schema met NaNo. Lekker volhouden!

5 november: yes, invaller!

Op donderdagen ben ik altijd vrij, maar vanmorgen moest ik toch even op pad; namelijk om mijn benoeming te bespreken op mijn stageschool van vorig jaar. Ik ga er een aantal weken invallen voor een dag in de week. Zo leuk! Ik heb er echt zin in. Onderweg las ik Soulmates, het verhaal van sky, welke ik uiteindelijk ’s middags uitlas. Verder mailde ik voor de BAK (en kreeg ik prijzen binnen) en schreef ik wat stukken voor wat blogevents. Verder heb ik eigenlijk al een paar dagen hoofdpijn, dus veel inspiratie voor meer had ik niet. Vanavond lekker Expeditie Robinson kijken en dan vroeg naar bed. Hopelijk lukt NaNoWriMo nog een beetje straks, maar ik vrees van niet. Balen. Ik kreeg vandaag ook twee nieuwe boeken binnen: De ijzeren prinses en Grijze magie. Ik kijk naar beiden boeken erg uit om ze te gaan lezen.

Grapje. NaNo is wel gelukt. Fijn.

6 november: werken enzo

Vandaag moet ik werken, dus sta ik om 5 uur op, om om half 7 in de trein te zitten. Ik begon in de trein met De naam van de wind. Wat een fantastisch boek. Ik zou het liefst de hele dag doorlezen, maar ik moet natuurlijk les geven en ook nog een hele berg nakijken. De dag gaat best snel, maar eerlijk gezegd had ik ’s morgens voor het eerst het gevoel; waren mijn 6e en 7e uur maar gewoon tijdens de tussenuren. Niet dat ik het wachten echt vervelend vind (ik heb werk!), maar ik voel me al een paar dagen niet helemaal lekker…

Foto 06-11-15 12 15 49

’s Middags kom ik thuis en ligt het nieuwe paardenboek in de bus: Storm, snel als de wind. En een briefje dat ik pakketjes heb gemist.. Dus die komen maandag.

’s Avond kijken we de finale van K3 zoekt K3 en lees ik niks meer. En schrijf ik niks meer. Ik ben moe en moet morgen helpen bij de spellenbeurs.

7 november: spelletjes spelen

Ik hou er wel van om op z’n tijd lekker een spelletje te spelen. Een tijd terug kreeg ik een mailtje of ik weer wilde demonstreren op de spellenbeurs. Aangezien we het geld natuurlijk goed kunnen gebruiken, besloot ik op een van de dagen mee te doen en dat was dus vandaag.

Foto 07-11-15 11 42 37

Ik was demonstrateur voor fluxx en Welcome to the dungeons en reserve voor Munchkin en Smash up Munchkin. Allemaal leuke en korte spelletjes. Ik merk dat het uitleggen me makkelijk af gaat, dus ik heb er plezier in en speel af en toe spelletjes mee. De tijd gaat lekker snel en voor ik het weet mag ik naar huis. Ik heb de hele dag gestaan en merk dat ik echt wel moe ben en last heb van mijn voeten. Maar het was het waard.. en nu heb ik ‘echt’ weekend. Ik las in de trein overigens verder in De naam van de wind. Wat een fantastisch boek.

8 november: niksen en lijsten maken

Vandaag slaap ik een beetje uit. Ik ben nog steeds niet lekker en heb nog steeds hoofdpijn. We kijken ’s morgens eerst Supernatural. Ik neem mezelf voor om vandaag lekker te schrijven en te lezen. En te bloggen.

Foto 08-11-15 16 36 02

Gelezen: Zom-b baby, Twilight: leven en dood, Soulmates: het verhaal van crystal en De naam van de wind.

Nieuwe boeken: Grijze magie, Tijdlijn, Storm: snel als de wind en de ijzeren prinses.

Tags:

Divider

19 responses to “Toppen en dalen

 1. Niet zo’n leuk begin van de vorige week dus. De rest van je week klinkt een stuk beter (op dat niet zo lekker voelen na dan natuurlijk). Hoe gaat het met je NaNoWriMo?

 2. Ik had al zo’n vermoeden dat er naar jou gekeken zou worden. Dat is het nare van zulke beschuldigende artikelen. Ik heb hem (gelukkig) niet gelezen, maar kan er alsnog boos over worden, zeker omdat lieve, eerlijke mensen zoals jij dus beschuldigd worden. Maargoed, ahum, genoeg daarover 😉

  Fijn dat het met nanowrimo goed gaat! Zelf lig ik wat achter met mijn word count, maar ik schrijf nu wel (bijna) elke dag, en dat vind im zelf belangrijker.

  • Ja, erg vervelend. Maar ik weet van mezelf dat ik eerlijk ben, en dat is het belangrijkst. Ik heb niks te verbergen. En daarom : let it goooooooo.

   Ik probeer ook echt elke dag te schrijven, alleen lukte het vrijdag en zaterdag niet echt. Gelukkig heb ik dat al weer ingehaald. 🙂

 3. Wat super vervelend dat mensen jou “verdenken”, ik geloof absoluut dat jij alles leest wat je recenseert door de manier waarop jij recensies schrijft. Altijd eerlijk met details erin maar altijd zonder spoilers (wat ik ook knap vind). Ga dus lekker zo door en laat de rest van de wereld gewoon lekker zeggen wat ze willen!

 4. Die verdenking vind ik niet kloppen hoor, je leest gewoon snel en zo zijn er wel meer mensen die dat doen. Ik doe overigens ook mee met Nano, maar heb nog niet echt veel geschreven haha, het moet nog een beetje komen.

  • Ik vind het fijn om te horen dat veel mensen zich niet kunnen herkennen in die nare woorden die zijn geplaatst. Iedereen die me een beetje kent, weet immers hoe mijn recensies in elkaar steken.

 5. Hoi Emmy. Heb dat deel over beschuldigingen gemist maar als iemand die zelf ook ontzettend snel leest weet ik dat het echt wel mogelijk is. Los daarvan heb ik alle vertrouwen in je ook kritische recensies dus laat je lees en recensieplezier vooral niet vergallen!

  Btw ik loop zoooo achter met Nanowrimo. Pas een miezerige 7k. Ga ergens deze week nog een Inhaalslag doen!

 6. Echt jammer van die ene blogpost en de reacties die er op kwamen. Ik weet dat je heel snel leest en geloof dan ook niets van die beschuldigingen maar ik begrijp wel dat het je een heel naar gevoel geeft. Sinds ik dat artikel las heb ik het gevoel dat ik me moet verantwoorden. Voor het aantal boeken dat ik mag recenseren, voor het aantal boeken dat ik lees, over het feit dat mijn huis desondanks proper aan kant is, …

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.