To Kill a Kingdom – Alexandra Christo

Geplaatst op 20 juni 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

To Kill a Kingdom – Alexandra ChristoTo kill a kingdom door Alexandra Christo
Uitgever: Feiwel and Friends | Maart 2018
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 344
ISBN: 9781250112682
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Princess Lira is siren royalty and the most lethal of them all. With the hearts of seventeen princes in her collection, she is revered across the sea. Until a twist of fate forces her to kill one of her own. To punish her daughter, the Sea Queen transforms Lira into the one thing they loathe most—a human. Robbed of her song, Lira has until the winter solstice to deliver Prince Elian’s heart to the Sea Queen or remain a human forever.

The ocean is the only place Prince Elian calls home, even though he is heir to the most powerful kingdom in the world. Hunting sirens is more than an unsavory hobby—it’s his calling. When he rescues a drowning woman in the ocean, she’s more than what she appears. She promises to help him find the key to destroying all of sirenkind for good—But can he trust her? And just how many deals will Elian have to barter to eliminate mankind’s greatest enemy?

De laatste tijd probeer ik heel veel van mijn eigen boeken te lezen en heb ik ook een aantal boeken gelezen met een zelfde soort achtergrond, zoals zeemeerminnen en sirenes. Zo spelen sirenes ook in To kill a kingdom een grote rol. Dit keer is het de dochter van de zeeheks die gedwongen wordt het hart van een prins te veroveren, om hem te kunnen doden.

Lira is een dodelijke sirene en heeft al 17 harten van 17 prinsen in haar bezig. Ze is berucht, als dochter van de zeekoningin. Als Lira een van haar soortgenoten doodt, wordt ze zwaar gestraft voor haar moeder: ze wordt een mens gemaakt en heeft tot aan midwinter om haar moeder het hart van prins Elian te geven, anders zal ze voor altijd mens blijven. Deze prins staat er echter om bekend dat hij op sirene’s jaagt.

To kill a kingdom is een duistere hertelling van de kleine zeemeermin. Behalve dan dat hoofdpersoon Lira geen zeemeermin is, maar een Sirene. En Sirenes kijken enorm neer op die domme meerminnen. Lira vond ik een tof personage. Ze was sterk en had motieven voor haar gedrag. Net als Elain, die vond ik ook interessant. Ze zijn me wel bijgebleven, ondanks dat ik tijdens het lezen niet echt het gevoel had dat ik me met hen verbonden vond.

Tuurlijk de romantiek in dit boek is zo voor de hand liggend dat het nog net niet op een billboard stond. En zo was het met veel elementen van de plot: het was allemaal te verwachten. Nu is dit soms niet erg en juist lekker verslavend, maar bij To kill a kingdom interesseerde het me niet enorm. Het had van mij verrassender gemogen.

Een groot deel van het boek voelde voor mij als een soort introductie. Het miste diepgang en actie. Pas op het eind dacht ik: yes, we gaan ergens heen. Misschien heb ik teveel van dit soort verhalen in een korte tijd gelezen, maar ik moet toegeven dat ik er toch meer van had verwacht.

Ik vond het heel tof dat de sirenes echt heel gevaarlijk waren en zo je strot zouden uittrekken, maar daarna vond ik het vrij braaf worden. Lira valt als een blok voor de gozer die haar eigenlijk zou willen doden en hij op haar. Wat een verrassing als ze elkaar ware aard leren kennen. Helaas wordt daar niet mee gedaan wat het boek echt fantastisch had kunnen maken. Wat dat betreft

Kijk, ik vond To kill a kingdom echt geen slecht boek, maar ik had er toch wat meer van verwacht. Het was een prima boek, maar wist me wel maar weinig te verrassen.

To kill a kingdom is een bloederig en gevaarlijk sprookje

To kill a kingdom is een duistere hertelling van de kleine zeemeermin. Waar het boek echt boeiende elementen heeft, vond ik het qua plot weinig verrassend.

three-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.