The Witch Haven – Sasha Peyton Smith

Geplaatst op 12 november 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

The Witch Haven – Sasha Peyton SmithThe witch haven door Sasha Peyton Smith
Uitgever: Simon and Schuster | Augustus 2021
Genres: Fantasy, Historische fictie, Young Adult
Aantal pagina's: 448
ISBN: 9781534454385
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-half-stars

The Last Magician meets The Lady’s Guide to Petticoats and Piracy in this thrilling and atmospheric historical fantasy following a young woman who discovers she has magical powers and is thrust into a battle between witches and wizards.

In 1911 New York City, seventeen-year-old Frances Hallowell spends her days as a seamstress, mourning the mysterious death of her brother months prior. Everything changes when she’s attacked and a man ends up dead at her feet—her scissors in his neck, and she can’t explain how they got there.

Before she can be condemned as a murderess, two cape-wearing nurses arrive to inform her she is deathly ill and ordered to report to Haxahaven Sanitarium. But Frances finds Haxahaven isn’t a sanitarium at all: it’s a school for witches. Within Haxahaven’s glittering walls, Frances finds the sisterhood she craves, but the headmistress warns Frances that magic is dangerous. Frances has no interest in the small, safe magic of her school, and is instead enchanted by Finn, a boy with magic himself who appears in her dreams and tells her he can teach her all she’s been craving to learn, lessons that may bring her closer to discovering what truly happened to her brother.

Frances’s newfound power attracts the attention of the leader of an ancient order who yearns for magical control of Manhattan. And who will stop at nothing to have Frances by his side. Frances must ultimately choose what matters more, justice for her murdered brother and her growing feelings for Finn, or the safety of her city and fellow witches. What price would she pay for power, and what if the truth is more terrible than she ever imagined?

Ik was helemaal niet van plan om een boek te kopen. Maar toen zag is The Witch Haven staan, las op de achterkant dat het over een heksenschool ging en tja, toen was ik verkocht. Dit kon haast niet anders als helemaal mijn ding zijn en daarom duurde het ook absoluut niet lang tot ik het boek oppakte om te gaan lezen.

New York City, 1911. De 17 jarige Frances Hallowell werkt keihard als een naaister, terwijl ze rouwt om de plotselinge en mysterieuze dood van haar broer. Haar leven verandert compleet wanneer een man haar aanvalt en hij een moment later dood voor haar voeten ligt, gedood door haar schaar die zonder verklaarbare reden opeens in haar hand verscheen. Voordat ze echter vervolgt kan worden voor deze moord, wordt zo opgehaald door twee zusters die zeggen dat ze dodelijk ziek is en meteen moet meegenomen worden naar een sanatorium. Dit blijkt echter een school voor heksen. Frances vindt hier eindelijk haar eigen type mens. Maar dan ontmoet ze Finn.. En hij zegt dat hij kan helpen uit te zoeken wat er met haar broer is gebeurd. De prijs van magie is echter hoog…

The Witch Haven was aan de ene kant een gevoel van thuiskomen: het soort ya waar ik enorm van kan genieten en waar ik zonder al te veel moeite en verwachten mee bezig kan zijn. Daarentegen is dat ook meteen het nadeel: het is weinig verrassend. Nu is de vraag of dat altijd maar moet en of de niet enorm opgehypte boeken misschien soms wel leuker zijn.

Ik heb me in ieder geval erg vermaakt met The Witch Haven. Het speelt zich af in een historische setting en dus deels op een heksenschool. Nothing to hate here. Ik genoot van die elementen. Maar Frances en haar romance en vriendschappen, die voelde ik niet zo. Er was geen klik en ik voelde geen chemie. Erg jammer, want als ik dat wel had gehad, was dit een topper geweest. Het boek is magisch en spannend en zit vol toffe elementen. Helaas voelde het door het gebrek aan de klik niet echt als iets bijzonders. En dit kan ik door de vingers zien als ik de hoofdpersoon echt tof vind.

Hoewel ik het dus niet echt voelde, vind ik het fantastisch dat vriendschap zo’n essentieel onderdeel is van Frances’ ontwikkeling. Zeker op het eind.

De tijdgeest komt wel goed naar voren in The Witch Haven. De sfeer die daarbij hoort is fantastisch en het is echt goed gedaan. Het heeft ook daadwerkelijk een functie. Dit gaf ook heel goed de rol van de andere meiden weer. Het paste.

Wat had ik graag meer gezien, meer gevoeld. Het voelde voor mij net te snel gaan en daardoor te oppervlakkig blijven. Hierdoor waren de wendingen voorspelbaar en voelde ik de romantiek echt niet. Wel denk ik dat deze auteur nog heel veel toffe dingen gaat laten zien. En zeg nou zelf, een heksenschool is altijd een goed excuus om een boek te gaan lezen!

three-half-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.