The Wicked King (The Folk of the Air #2) – Holly Black

Geplaatst op 6 maart 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

The Wicked King (The Folk of the Air #2) – Holly BlackThe Wicked King door Holly Black
Ook door deze auteur: Witte Kat
Serie: The Folk of the Air #2
Andere boeken in deze serie: The Cruel Prince
Uitgever: Little Brown Books | Januari 2019
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 322
ISBN: 9780316310352
Uitgave: Hardcover
Goodreads
five-stars

You must be strong enough to strike and strike and strike again without tiring.

The first lesson is to make yourself that strong.

Jude has bound the wicked king, Cardan, to her, and made herself the power behind the throne. Navigating the constantly shifting political alliances of Faerie would be difficult enough if Cardan were biddable. But he does everything in his power to humiliate and undermine her, even as his fascination with her remains undiminished.

When it becomes all too clear that someone close to Jude means to betray her, threatening her life and the lives of everyone she loves, Jude must uncover the traitor and fight her own complicated feelings for Cardan to maintain control as a mortal in a faerie world.

Wat mij betreft is er maar één young adult auteur echt koningin van de faeries en dat is Holly Black. Zij weet deze sneaky basterds zo goed neer te zetten; heel eigen, maar toch doorvlochten met ‘hoe het hoort’. Ik kon dan haast niet anders dan The Wicked King preorderen, want deel één was heerlijk en ik kon niet wachten op dit tweede deel. Ondanks dat iedereen riep dat het einde mijn hart zou uitrukken, moest en zou ik het snel lezen. Kom maar door met dat gebroken hart en de frustratie van het lange wachten op deel drie.

Jude moet er alles aan doen om haar jongere broertje te beschermen. Daarom heeft ze zichzelf aan de wicked king, Cardan gebonden, zodat zij de touwtjes in handen is en de koning haar marionet. Dit is natuurlijk best lastig als jij zelf een mens bent in een wereld vol faeries. Cardan doet er alles aan om haar macht te verwerpen en haar belachelijk te maken, ook al is hij tegelijkertijd enorm in haar geïnteresseerd. En dat is nog niet erg genoeg; iemand die dichtbij haar staat, staat op het punt haar te verraden. Jude moet uitvinden wie dat is en ook leren omgaan met de gevoelens die ze zelf voor de koning heeft.

Ik hou intens van het spel tussen Jude en Cardan en ik ship ze intens. Het zal dan ook weinig verrassen dat ik enorm verwend werd met dit boek; de twee zijn volop aanwezig van elkaars gezelschap.

Ondanks dat het een jaar geleden was dat ik The Cruel Prince las, lukte het vrij snel om tijdens het lezen alle belangrijke elementen weer terug te halen. Holly Black weet op slimme wijze verwijzingen naar het eerste boek te verwerken, zonder dat het geforceerd aanvoelt.

De wereld van Jude en Cardan is fantasierijk en wordt sfeervol opgeschreven, zonder te verzuipen in overmatige details. Het is geen enorm plot, maar zit wel goed in elkaar en leest fantastisch weg. Dit komt mede door de personages. Cardan is gewoon een eikel en super sluw, maar Jude kan er ook wel wat van. Daarnaast heeft zij zo haar flaws, wat haar een overtuigend karakter maakt.

Het einde.. Het brak inderdaad mijn hart. Het liep allemaal op tot een fantastische conclusie en BOEM, Holly Black gooide alles weer helemaal om. Zelfs al was ik er voor gewaarschuwd; het kwam keihard binnen. Daar hou ik van hoor; ik wil emoties voelen bij een boek!

Zodra ik leeszin had, beet ik me vast aan The Wicked King en wilde ik niet meer loslaten. Wát een heerlijk boek!

Ik hou van het spel tussen de twee hoofdpersonages en vooral de valsheid hierin. De wereld van de faeries komt daardoor perfect tot leven. Ik kan alleen maar zeggen dat ik verslaafd ben en heel hard het derde deel nodig heb. Holly Black heeft met The Wicked King wederom bewezen dat zij de koningin van de faeries is.

Bestel The Wicked King hier
five-stars

Tags: , , ,

Divider

2 responses to “The Wicked King (The Folk of the Air #2) – Holly Black

 1. Monique

  Ik ben zeer benieuwd!
  Denk wel dat ik the cruel prince eerst ga herlezen.
  Ik ben een groot deel vergeten.
  Ik vraag mij af of jij daar ook last van hebt?
  Jij leest natuurlijk een hele hoop boeken en ik ben wel benieuwd of je nog precies weet wat er in vorige delen van series is gebeurt.

  • Vaak niet 100% precies. Maar alles herlezen gaat natuurlijk niet. Gelukkig hebben de meeste vervolgen wel een soort van terugblik verborgen, waardoor de belangrijkste dingen weer terugkomen. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.