The Song of the Tree – Coralie Bickford-Smith

Geplaatst op 15 april 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

The Song of the Tree – Coralie Bickford-SmithThe song of the tree door Coralie Bickford-Smith
| Maart 2020
Genres: Prentenboek, Jeugd
Aantal pagina's: 64
ISBN: 9780241367216
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

A lyrical, heart-warming new tale from the award-winning designer and creator of The Fox and the Star

Bird loves to sing in the towering tree at the heart of the jungle. It feels like home.
When the season changes she must say goodbye, but she isn't ready to let go.
As she listens to the other animals, Bird learns to sing a new song.

Een tijdje terug kreeg ik als cadeautje voor Lily een prachtig boek: The Song of the Tree van Coralie Bickford-Smith. Ik was al bekend met haar werk, want ik las het even mooie De Vos en de ster toen ik nog bij de bibliotheek werkte.

Het boek gaat over een grote boom, bekeken vanuit het oogpunt van een vogeltje. Ik ga niks verklappen over de inhoud, want het is juist zo mooi om dit zelf te ontdekken. Ik ga dan ook niet veel zeggen over dit boek: ik denk dat de prachtige illustratie al overtuigend genoeg kunnen zijn.

Ik weet niet of The Song of the Tree er al in het Nederlands is. Dat neemt niet weg dat het Engels prima te doen is en dus ook prima te vertalen is tijdens het voorlezen. De tekst is mooi verweven met het beeld en daagt je een beetje uit om de platen nog beter te bekijken. Het gevolg is een dynamisch verhaal.

Het verhaal zelf is gelaagd. Op het eerste oog lijkt het een klein verhaaltje over een boom en een vogeltje, maar als je er wat langen over nadenken zet het echt aan het denken. Ik ben dol op dat soort boeken en daarom was The Song of the Tree een prachtig boek. Zowel Rob als ik hebben hem al aan Lily voorgelezen en ik kijk er naar uit om dit weer te doen zodra ze wat meer bewust is van verhaaltjes. Ik weet zeker dat we dit mooie boek dan nog vele keren zullen inkijken.

The Song of the Tree is een prachtig boek in zowel beeld als tekst. Met relatief weinig letters wordt er een heel verhaal verteld. Dit verhaal ontroert en door de prachtige vormgeving is dit echt een aanwinst voor elke boekenkast.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

4 responses to “The Song of the Tree – Coralie Bickford-Smith

  1. Sylvia

    Ah ook weer zo prachtig! Volgens mij is tot nu toe alleen “De vos en de ster”, haar eerste boek door Christofoor in het Nederlands uitgegeven.

  2. Titia Vossen

    Heel blij met jouw leestips. Genieten. Er gaat een nieuwe wereld voor me open. Gegoogled op Coralie Bickford en dan ook weer uitgeverij Christofoor ontdekt. Dank

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.