The Selection Stories: De koningin & De favoriet (The Selection 0.4 & 2.6) – Kiera Cass

Geplaatst op 22 oktober 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 5 Comments

The Selection Stories: De koningin & De favoriet (The Selection 0.4 & 2.6) – Kiera CassDe koningin & de favoriet door Kiera Cass
Ook door deze auteur: De Selectie
Uitgever: Van Goor | Oktober 2015
Genres: Young Adult, Romantiek, Sciencefiction, Dystopia
Aantal pagina's: 136
ISBN: 9789000346233
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

In De koningin & de favoriet zijn twee novelles in de populaire Selection-serie gebundeld. Kiera Cass neemt de lezer weer mee naar de fascinerende wereld van De selectie en beschrijft de ervaringen van twee geliefde personages uit de serie.
Voordat America's verhaal begon, kwam een ander meisje naar het paleis om te strijden om de hand van een andere prins. In De koningin volgen we prins Maxons moeder, Amberly.
Marlee Tames deed mee aan de Selectie om prins Maxons hart te winnen, maar haar eigen hart had andere ideeën. De favoriet vertelt het verhaal van de geheime liefde tussen Marlee en lijfwacht Carter.

In de goodiebag van de Best of YA sleepover zat deze nieuwe novelle van de Selectie serie: De koningin & De favoriet. Nu vind ik deze serie erg leuk, maar vind ik het persoonlijk te duur om meer dan 13 euro neer te leggen voor een dun boekje van 136 pagina’s. Het feit dat we hem kregen vond ik dan ook absoluut geen straf! Op de terugreis besloot ik het boekje meteen te lezen. Het heeft immers maar 136 pagina’s, dus daar zou ik toch snel doorheen zijn.

De koningin & De favoriet bestaat uit twee korte verhalen en een aantal extra’s. Het eerste verhaal gaat over Amberly’s (de moeder van Maxon) selectie, het tweede verhaal over Marlee en de extra’s bestaan uit een interview en een beschrijving over het lot van andere deelneemsters aan de selectie.

Het verhaal van Amberly vond ik het leukst, maar ergens voelde het als een herhaling, maar dan in sneltempo verteld. Meisje van een lagere klasse wil winnen, maar heeft gebreken, wordt toch gekozen. Op zich snap ik dat wel en ik heb me ook wel vermaakt, maar ik kreeg het gevoel alsof de personages een heel andere stem hadden gekregen dan in de reguliere trilogie. Het deed me weinig omdat ik de uitkomst al wist. Het voegt niet heel veel toe, behalve dan dat het een extraatje is voor de echte fans.

Dit geldt eigenlijk ook voor de favoriet. Stiekem had ik verwacht dat het over Celeste zou gaan, wat een best interessant personage is, omdat zij eigenlijk alles al heeft. Nu gaat het over Marlee en hoe zij haar lot beleefd heeft. Ook dat vond ik weinig toevoegen. Enkel het vrij komen gaf me een goed gevoel. Wederom; leuk verhaal, maar vooral interessant voor de echte fans die zo veel mogelijk willen weten.

Dan tot slot de extra’s. Ik vond het erg karig in vergelijking met het vorige boekje. Ik hoorde namelijk dat de nieuwe Amerikaanse editie bomvol extra’s zit en deze zitten hier dus nog niet bij. Jammer. Als ze hier de novellen nog zouden bundelen met extra veel extra’s, zou ik het niet opnieuw kopen. Dit keer is het een interview met Kiera wat echt uit wel toffe vragen bestaat, maar wat je absoluut niet moet lezen voor de One! Serieus, wees gewaarschuwd. Daarna volgen er korte beschrijvingen van andere deelnemers en hun leven na de Selectie. Dit vond ik wel grappig om te lezen, al voelde ik me ondertussen niet meer emotioneel met hen verbonden. Wederom; leuk extraatje voor de fans.

Het is dus niet een bundel die je perse moet lezen als je de Selectie serie ‘wel ok’ vond. Het voegt namelijk niet bijster veel toe aan het verhaal, maar is meer een aanvulling voor mensen die het echt helemaal geweldig vinden en echt alles zouden willen weten. Kiera speelt namelijk vooral met bekende gebeurtenissen en hoe andere personages dit hebben beleefd. Je kunt je afvragen of het nu niet genoeg is uitgemolken. Het kan nu te ver gaan…

Zelf had ik er gewoon net iets meer van verwacht van De koningin & De favoriet. Ik vond het boekje dunner dan verwacht en van mij hadden er nog wel wat meer extra’s in gemogen. Toch heb ik me wel vermaakt met het lezen van deze novelle. Ik raad iedereen het aan om het te lezen na de One.

De koningin & De favoriet

three-stars

Tags: , , , , ,

Divider

5 responses to “The Selection Stories: De koningin & De favoriet (The Selection 0.4 & 2.6) – Kiera Cass

  1. Ik heb ‘m in de kast staan en wil hem graag lezen, maar vind het ook erg jammer dat alle extra’s uit Happily Ever After, dus de POV’s van Celeste en de extra epiloog, hier niet bij zitten want die had ik juist heel graag willen lezen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.