The Pointless Book 2 – Alfie Deyes

Geplaatst op 18 maart 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 5 Comments

The Pointless Book 2 – Alfie DeyesThe Pointless Book 2 door Alfie Deyes
Ook door deze auteur: The Pointless Book
Uitgever: Van Goor | Oktober 2015
Genres: Non-fictie, Doeboek
Aantal pagina's: 192
ISBN: 9789000347865
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Alfie Deyes is een ongekend populaire videoblogger. Met zijn YouTube-video's bereikt hij meer dan 3 miljoen subscribers over de hele wereld. Zijn eerste boek, The Pointless Book, is een internationale bestseller en zijn populariteit en bereik groeien enorm snel.
Dit tweede deel is weer rijk gevuld met een scala aan spelletjes, activiteiten en streken. Alfie Deyes nodigt je in The Pointless Book 2 uit om net als zijn online volgers dit dagboek van zinloosheid te voltooien en vrijwel niets met trots te doen.

Alweer een tijdje geleden ontving ik van uitgeverij Van Goor het tweede boek van Alfie Deyes, een bekende youtuber uit Engeland.  The Pointless Book 2 zit weer barstensvol leuke opdrachten die je samen of alleen kunt invullen.

pointless3

Het liefst vul ik dit soort boekjes samen met anderen in, omdat ik nu eenmaal weg ben van lachen totdat de tranen over je wangen rollen. Alfie Deyes’ opdrachten staan daar garant voor. Spelletjes, tekenopdrachten en dansles; voor ieder wat wils.

pointless4

Graag zou ik dit soort boekjes constant met me mee willen zeulen als ik afspreek met mijn boekenvriendjes en vriendinnetjes. Helaas vergeet ik het nog wel eens, en dat is jammer. Ik zit nu namelijk niet echt in een fase dat ik ter ontspanning een doe-boek zou pakken om in te werken. Wel denk ik dat jongeren – op de middelbare school – dit wel zouden doen. Net als de boeken van Keri Smith (Wreck this journal), zijn dit heel geschikte boeken om mee te nemen naar school en in te vullen tijdens een tussenuur. Ik heb vele leerlingen dit zien doen en ik moedig het ook altijd aan. Want dit is een vorm van creativiteit die nooit verloren zou mogen gaan. The Pointless Book 2 prikkelt namelijk enorm tot het aangaan van uitdagingen en het ontwikkelen van persoonlijke voorkeuren. Omdat het zo speels is, staat niet iedereen daar bij stil, maar het zit er wel degelijk.

pointless2

Zelf heb ik ondertussen een aantal pagina’s ingevuld. Ik heb nog vele opdrachten gezien die ik zeker nog wel eens ga doen. Echt, als ik ooit op een kamp ga, of op vakantie met mijn boekenmensjes, dan neem ik een zooitje van dit soort boeken mee. Heerlijk avonden knutselen… Zie je het al voor je?

pointless5

The Pointless Book 2 is een heerlijk vermakelijk doeboekje vol met herkenbare spelelementen. Je wordt echt uitgedaagd om aan de slag te gaan en er iets moois van te maken. Terwijl ik het boekje doorbladerde, kreeg ik meteen allemaal ideeën. Het prikkelt enorm, wat middels door de simpele maar herkenbare vormgeving komt. Daarnaast is de vormgeving ook niet te specifiek, zodat je er ook echt wat persoonlijks van kunt maken.

pointless

three-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

5 responses to “The Pointless Book 2 – Alfie Deyes

  1. Het lijkt mij een erg leuk doe-boekje! Zelf heb ik dat soort boekjes eigenlijk nog nooit uitgeprobeerd, maar het lijkt me wel grappig om een keer te doen. Voor als je inderdaad een keer een afspraak hebt met iemand of een uur niks te doen hebt.

  2. Lijkt me een heel leuk boek om cadeau te doen (eb te krijgen), maar ik zou het denk ik zelf niet snel kopen. En het lijkt me dan idd ook leuk om het samen met iemand in te vullen: samen er op los fantaseren en onzin verzinnen 😀

  3. Lijkt me een super leuk boek om mee te nemen op vakantie. Ik moest bij één van de eerste foto’s meteen aan Ijsland en Qatar denken (waar een echtgenoot die naar de koers kijkt niet goed voor is 😉 ). Oh en Wit-Rusland is de enige die ik met een W kan bedenken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.