The Nature of Witches – Rachel Griffin

Geplaatst op 7 februari 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

The Nature of Witches – Rachel GriffinThe Nature of Witches door Rachel Griffin
Uitgever: Sourcebooks | Juni 2021
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 384
ISBN: 9781728229423
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

For centuries, witches have maintained the climate, their power from the sun peaking in the season of their birth. But now their control is faltering as the atmosphere becomes more erratic. All hope lies with Clara, an Everwitch whose rare magic is tied to every season.

In Autumn, Clara wants nothing to do with her power. It's wild and volatile, and the price of her magic―losing the ones she loves―is too high, despite the need to control the increasingly dangerous weather.

In Winter, the world is on the precipice of disaster. Fires burn, storms rage, and Clara accepts that she's the only one who can make a difference.

In Spring, she falls for Sang, the witch training her. As her magic grows, so do her feelings, until she's terrified Sang will be the next one she loses.

In Summer, Clara must choose between her power and her happiness, her duty and the people she loves... before she loses Sang, her magic, and thrusts the world into chaos.

Practical Magic meets Twister in this debut contemporary fantasy standalone about heartbreaking power, the terror of our collapsing atmosphere, and the ways we unknowingly change our fate.

Als ik van een thema geen genoeg kan krijgen, zijn het boeken over heksen. The Nature of Witches kwam in mijn vizier door instagram en ik hoopte het boek ooit in mijn bezit te krijgen. Uiteindelijk kon ik een goede deal via Vinted maken en daar was opeens een prachtig boek. De kaft vond ik al mooi: daaronder zat een nog mooiere naked cover. Ik kreeg zo ontzettend veel zin om het boek te lezen, dat ik het meteen oppakte.

Clara is een Everwitch, wat een zeldzaamheid is in de wereld waarin een heks alleen de krachten heeft van het seizoen waarin ze is geboren. Waar elke heks na het seizoen minder kracht heeft, blijft haar kracht constant sterk en kan ze magie van alle seizoenen toepassen. Haar krachten zijn echter wild en ze heeft er geen controle over. Ze heeft hier al te vaak een hoge prijs voor betaald en daarom heeft ze zich voorgenomen om tijdens de zonsverduistering haar kracht te verliezen. Maar dan ontmoet ze Sang…

Er zijn een groot aantal dingen in The Nature of Witches die ik fantastisch vond. Het feit dat het een standalone is, bijvoorbeeld. Maar ook dat het een compleet jaar is.

Natuurlijk valt er ook het een en ander te bekritiseren. Zo is hoofdpersoon Clara een hoofdpersonage zoals je ze verwacht in young adult boeken: speciaal, bijzonder, gevaarlijk, hongert naar liefde, heeft verder geen vrienden behalve een dier, verliest dierbaren etc. Toch stoorde me dit niet, omdat ik de magie en de atmosfeer fantastisch vond. Het las zo lekker weg en de magie kwam zo tot leven: het was genieten.

Ik vond het ook erg leuk gevonden, dat heksen zich bezig houden met het klimaat en daarmee dus ook te maken krijgen met klimaatsverandering. En ook hoe hun krachten met de seizoenen meebewegen. Ik genoot daarvan.

The Nature of Witches voelde voor mij als een klassieke Young Adult, maar dan met een vibe die past bij de boeken van nu. Het las heerlijk weg en ik genoot van de magische atmosfeer. Het boek had grootser mogen zijn van mij, maar het was alsnog erg prettig lezen en zelf kon ik het met weinig moeite groter maken. Een aanrader!

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.