The Last Olympian (Percy Jackson and the Olympians #5) – Rick Riordan

Geplaatst op 6 juni 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

The Last Olympian (Percy Jackson and the Olympians #5) – Rick RiordanThe Last Olympian Serie: Percy Jackson en de Olympiërs #5
Andere boeken in deze serie: De Bliksemdief
| januari 2009
Aantal pagina's: 361
ISBN: 9780141346885
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

MOST PEOPLE GET PRESENTS ON THEIR SIXTEENTH BIRTHDAY, I GET A PROPHECY THAT COULD SAVE OR DESTROY THE WORLD.

It happens when you're the son of Poseidon, God of the Sea. According to an ancient prophecy, I turn sixteen and the fate of the entire world is on me. But no pressure.

Now Kronos, Lord of the Titans, is beginning his attack on New York City. And the dreaded monster Typhon is also heading our way. So it's me and forty of my demigod friends versus untold evil...

Nadat ik kortgeleden nog het vierde boek luisterde via Storytel en mijn vriend vervolgens deel vijf ook al gelezen had, kon ik gewoon niet meer achterblijven. Ik moest en zou weten hoe het af zou lopen met het verhaal van Percy, Luke en Kronos. Ik zette The Last Olympian dan ook op mijn TBR plank en voor ik het wist, nam ik het mee in de trein.

Ik vloog echt door het boek heen. Ik denk dat ik dit boek tot nu toe het vlotst vond lezen van alle Rick Riordan boeken. Misschien was het makkelijker omdat er ontzettend veel gebeurd en er echt naar een eindstrijd wordt gewerkt, misschien het feit dat je alle oude bekenden weer ziet langskomen.. of misschien is het omdat Percy eindelijk wat ouder is en dus wat meer rust in z’n koppie heeft. Dat in combinatie met de heerlijk luchtige en eigentijdse schrijfstijl van Riordan maakt het tot een prettig geheel.

Zelden wist het einde van een serie me zo te bevredigen, of komt het misschien door het feit dat ik weet dat we nog lang geen afscheid zullen nemen van de wereld vol halfbloedjes en goden? In ieder geval; het was heerlijk. Vol actie, de nodige offers en een niet al te voorspelbare uitkomst van de voorspelling. Wat ik zo goed vind is dat deze boeken nooit helemaal eind goed, al goed zijn. Er worden altijd passende offers gebracht die passen bij de situaties waar de helden in leven.

Pas nu merk ik wat voor een verslavende factor deze boeken hebben. Ik kan niet wachten om te beginnen in de Helden van de Olympus en weer kennis te maken met nieuwe en oude bekende figuren. Ook mijn vriend kon zijn grijns niet onderdrukken toen ik zijn vraag ‘of er toevallig meer was’ bevestigde. Ja, Riordan heeft laten zien dat hij net zulke fantasierijke en gelaagde boeken kan schrijven als Rowling. Het feit dat er meerdere climaxen zijn vol gebeurtenissen met uiteindelijk een einde waar je U tegen zegt, zorgt er voor dat het – zeker voor tieners – altijd goed leesbaar blijft. Je concentratie blijft er gewoon bij. Heerlijk.

Ik heb erg genoten van The Last Olympian en ik zou de hele serie dan ook van harte willen aanraden. Het bevat zo veel aantrekkelijke elementen dat je er eigenlijk niet meer omheen kan: iedereen moet aan de Percy Jackson.

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.