The Great Pursuit (Eurona Duology #2) – Wendy Higgins

Geplaatst op 3 maart 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

The Great Pursuit (Eurona Duology #2) – Wendy HigginsThe Great Pursuit door Wendy Higgins
Ook door deze auteur: The Great Hunt
Serie: Eurona Duology #2
Andere boeken in deze serie: The Great Hunt
Uitgever: Harper Collins | Maart 2017
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 496
ISBN: 9780062381361
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-half-stars

A darker part of herself—a part she’d worked so hard to confine—began to rise from deep within her. It was the part of her that was angry about being given away. Aye, that piece of her that wanted to be selfish. To take something for herself, no matter the consequences.

Lochlanach has traded the great beast for something far more terrible, a Lashed enemy veiled in beauty, deception, and a vengeance passed down through generations: Rozaria Rocato. And she’s offering the hunter Paxton Seabolt power and acceptance he could never receive in his homeland. Pax must decide how far he’s willing to go under her tutelage, knowing she is the opponent of his true love, Princess Aerity.

In a land where traditionalists dread change, the Lochlan throne must contend with mysterious foes and traitors while attempting to keep revolt at bay. As dire circumstances strike the royal family, matters of the castle are left in Aerity’s hands. It’s time to put aside her fears and grasp the reins, taking actions that have the potential to save or destroy her people.

One hunt has ended, but the pursuit for love and justice continues.

Na het lezen van The Great Hunt was ik erg benieuwd hoe de tweede helft van deze duologie zou zijn. Dus het duurde niet zo lang voor ik The Great Pursuit open sloeg. Ik vond de setting erg bijzonder en ik was erg benieuwd hoe het af zou lopen met Aerity.

Rozaria, een machtige magiegebruiker heeft nieuwe beesten in het leven geroepen en dwingt Aerity en haar koninklijke familie aan haar eisen te voldoen ‘want anders’. Het is nu aan Aerity om haar land én liefde te redden.

Waar ik moeite mee had bij dit boek is dat ik er geen emotionele betrokkenheid bij voelde. Aarity maakt hele heftige dingen mee, maar ik kon haar emoties niet voelen en dat vond ik erg jammer. Als ik een boek lees wil ik er ook op emotioneel vlak in kunnen investeren en ik kreeg het idee dat mij dit bij The Great Pursuit niet zou gaan lukken. Dit lag ook niet aan de verteller in de derde persoon, want in dit boek vond ik dit juist erg fijn. Op deze manier kreeg ik een goed beeld van de hele situatie en kwamen de gedachten en handelingen van alle personages voldoende aan bod. Ondanks dat er vele personages werden gevolgd, bleef het hierdoor overzichtelijk en te volgen.

Ook dit boek bevat weer aardig wat romantiek. Ik ergerde me enorm aan het feit dat Aerity moest trouwen met Leif en een groot gedeelte in het boek speelt dit een grote rol. Ik was echt enorm voor Pax, want hem vond ik leuk en goed passen bij de hoofdpersoon. Maar Leif doodde het beest… en Pax is een magiegebruiker en die zijn verboden.

In dit vervolg komen er weer meer beesten tevoorschijn. De een nog gevaarlijker dan de ander. Aerity gaat de strijd aan om haar koninkrijk te redden en moet haar angsten daarvoor aan de kant leggen. Dit kwam voldoende duidelijk naar voren.

Ik vind ook dit boek lastig beoordelen, omdat het wel een tof boek was met heel wat toffe elementen, maar ik vond het niet zo meeslepend en soms zelfs een beetje saai. Ik had er eerlijk gezegd meer van verwacht! Ik vond het boek leuk, maar niet bijzonder. Zo jammer, want ik vond deel één echt wel tof (vooral de setting).

The Great Pursuit maakte het niet helemaal waar voor mij. Gelukkig is het heel goed geschreven en blijft de setting goed uitgewerkt.

Helaas was The Great Pursuit niet helemaal wat ik gehoopt had. Er waren echt wel wat dingen die ik heel tof vond, maar over het algemeen vond ik het boek niet erg meeslepend. Dat vond ik wel erg jammer, want ik had best wel hoge verwachtingen van dit boek! Gelukkig was het goed geschreven en was het toch leuk genoeg om uit te lezen.

three-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.