The Girl the Sea Gave Back (Sky in the Deep #2) – Adrienne Young

Geplaatst op 26 juli 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

The Girl the Sea Gave Back (Sky in the Deep #2) – Adrienne YoungThe girl the sea gave back door Adrienne Young
Ook door deze auteur: Sky in the Deep
Serie: Sky in the deep #2
Uitgever: Wednesday Books | September 2019
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 336
ISBN: 9781250168481
Uitgave: ARC
Goodreads
four-half-stars

The new gut-wrenching epic from the New York Times bestselling author of Sky in the Deep.

For as long as she can remember, Tova has lived among the Svell, the people who found her washed ashore as a child and use her for her gift as a Truthtongue. Her own home and clan are long-faded memories, but the sacred symbols and staves inked over every inch of her skin mark her as one who can cast the rune stones and see into the future. She has found a fragile place among those who fear her, but when two clans to the east bury their age-old blood feud and join together as one, her world is dangerously close to collapse.

For the first time in generations, the leaders of the Svell are divided. Should they maintain peace or go to war with the allied clans to protect their newfound power? And when their chieftain looks to Tova to cast the stones, she sets into motion a series of events that will not only change the landscape of the mainland forever but will give her something she believed she could never have again—a home.

Als ik naar één boek enorm uitkeek, is dat The Girl the Sea Gave Back van Adrienne Young. Dit is een companion novel van Sky in the deep en speelt zich zo’n 10 jaar na dit boek af in dezelfde wereld. Sky in the deep is een van mijn favoriete boeken ooit, dus mijn verwachtingen voor dit boek waren natuurlijk torenhoog. Weet Young het hier ook weer waar te maken? Dankzij Wednesday books kon ik dit boek al eerder lezen: duizend maal dank voor het vooruitexemplaar.

Tova herinnert zich niet beter dan dat ze bij de Svell woont, de mensen die haar hebben gevonden nadat ze aanspoelde. Ze gebruiken haar sindsdien vanwege haar gave als een Truthtongue Wie haar eigen clan is, kan ze eigenlijk niet meer herinneren. Op haar huid staan overal heilige symbolen die aangeven wie ze is en wat ze kan: de runen werpen en in de toekomst kijken. Ze leeft op een fragiele lijn en als twee rivaliserende clans samenvoegen, staat die lijn op het punt om in elkaar te storten. De Svell’s zijn verdeeld. Moeten ze vrede sluiten met deze nieuwe clan of juist oorlog voeren. Tova moet haar runen werpen, wat een hoop in beweging zal zetten. Voor haar clan, het land en voor haarzelf.

Ik was compleet in de wolken toen ik van Wednesday Books de kans kreeg om The girl the sea gave back voor de releasedatum (september) te lezen. Ik keek zo ontzettend uit naar dit boek en het klonk zo goed. Ik ben namelijk dol op Vikingen én ik heb van kleins af aan een grote obsessie gehad met runen. Het klonk daarom als het perfecte boek voor mij, vol met de Sky in the deep magie waar ik verliefd op werd.

Het duurde even voor ik verliefd werd op het boek. Ik moest het even aftasten. In tien jaar is er nogal wat veranderd en er waren veel nieuwe personages om te leren kennen. Gelukkig zagen we er ook een aantal terug! Veel van hen hadden maar een kleine rol in het eerste boek en het was echt tof om te zien dat ze er nog waren of juist een grotere rol kregen.

Tova en ik hadden een wat stroef begin. Ik vond haar niet meteen heel erg leuk: ze is natuurlijk wat minder stoer dan Eelyn, waar ik meteen een klik mee had. Toch leerde ik haar waarderen. Naarmate ik bij het einde kwam waren de personages me enorm dierbaar geworden. En de setting? Met al die Vikinginvloeden was ik natuurlijk snel verkocht. Ik ben blij dat deze wereld nu nog meer uitgediept werd.

Er zit ook weer heerlijk veel actie in het boek. Soms had ik graag wat rustelementen gezien, het tempo was echter wel prettig weglezen.

Ik heb geen idee hoe Adrienne Young het hem flikt, maar het is haar weer gelukt om me verliefd te laten worden op dit verhaal. Ik kan niet wachten om het uiteindelijke boek aan te kunnen schaffen en deze net als Sky in the deep te herlezen.

Adrienne Young flikt het hem weer: ik werd weer verliefd op het boek

The girl the sea gave back was een fantastisch verhaal vol stoere Vikingen, magische runen en intrigerende personages. Ik heb enorm genoten van het het boek en ik denk dat het vele harten zal gaan veroveren.

four-half-stars

Tags: ,

Divider

One response to “The Girl the Sea Gave Back (Sky in the Deep #2) – Adrienne Young

  1. priscilla

    Op dit moment lees ik Sky in the Deep voor de eerste keer en ik vind het zo’n goed boek. Ik kan niet wachten tot dit boek uitkomt in september. Ik ben vooral heel benieuwd of Eelyn ook in dit verhaal terugkomt (en natuurlijk Iri, Fiske etc.)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.