The Girl in the Steel Corset (Steampunk Chronicles #1) – Kady Cross

Geplaatst op 3 november 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

The Girl in the Steel Corset (Steampunk Chronicles #1) – Kady CrossThe girl in the steel corset door Kady Cross
Serie: Steampunk Chronicles #1
Uitgever: MIRA Books | juni 2012
Genres: Young Adult, Sciencefiction, Steampunk, Fantasy, Historische fictie, Romantiek
Aantal pagina's: 476
ISBN: 9781848451124
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

In 1897 England, 16-year-old Finley Jayne is convinced she's a freak. No normal Victorian girl has a darker side that makes her capable of knocking out a full-grown man with one punch. Only Griffin King sees the magical darkness inside her that says she's special . . . that she's one of "them."

The Girl in the Steel Corset zette ik destijds om een heel oppervlakkige reden op mijn goodreads TBR lijst; de omslag vond ik wel tof en steampunk wekte mijn interesse. Uiteindelijk kocht ik het boek tweedehands via Awesomebooks. Mijn editie zag er prima uit en had een plastic hoesje, waardoor het nog mooie bleef. Fijn. Vooral omdat het een biebboek is geweest!

Het verhaal begint met een soort inleidende short story, waarbij je kennis maakt met Finley. Finley is een 16 jarig meisje dat de afgelopen 3 maanden al een paar keer is ontslagen, simpelweg omdat ze iemand in elkaar heeft geslagen. Ze komt erachter dat ze niet helemaal normaal is, want ze heeft maar een goede rake klap nodig om een grote kerel bewusteloos te slaan. Vervolgens – in het gewone verhaal – leert Finley andere mensen kennen die wellicht zo zijn als haar. En samen besluiten ze de de boel aan te pakken. Dit zorgt ervoor dat niet alleen Finley’s verhaal aan bod komt, maar ook andere personages een stem krijgen en een leven. Dit is een verfrissende ervaring, vooral omdat de romaniek die in het verhaal aanwezig is, niet om Finley draait, maar om andere personages.

Ik vond vooral de setting erg tof. Ik hou er wel van als de Victoriaanse tijd gecombineerd wordt met steampunk en sciencefiction. Ook koningin Victorie speelt een rol, want de badguy wil haar vervangen door een van zijn automatons. De setting werkt erg goed en de tijdgeest is goed te voelen, maar voor mij waren vooral de kleurrijke personage het boeiends. Zij kregen echt een rol in het verhaal, waardoor ik het veel meer body vond krijgen dan vele andere young adults. Ook wordt het steampunk element erg goed benut. Toch zit het verhaal me niet helemaal lekker ofzo. Ik schrijf deze recensie een week nadat ik het boek uit had en ik merk dat alles vrij snel is weggezakt. Bepaalde toffe elementen, zoals metalen ledematen en organen en bepaalde grootste gebeurtenissen, weet ik nog wel, maar er is ook al veel weggezakt. Dat is jammer.

Misschien komt dat omdat dit boek toch wel heel anders is dan ik had verwacht. Ik had wel ongeveer het idee dat het over een toffe dame die steampunkwezens zou moeten verslaan zou gaan, maar ik had niet verwacht dat er ook zo veel aandacht uit zou gaan naar andere personages en hun ontwikkeling. Ik moest echt een beetje schakelen. Het boek was origineler wat ik had verwacht, maar is het misschien zo dat ik stiekem meer zin had in een verhaal wat me weinig verrassingen kon bieden? Beetje gek. Ik kan mijn vinger er ook niet helemaal opleggen.

Ben jij fan van steampunk? Smul je van historie? Hou je van mysterieuze, maar krachtige vrouwelijke hoofdpersonages? Dan is The girl with the steel corset iets voor jou! Ik ben best benieuwd geworden naar het gevolg, mede omdat het eindigt met een grote hint naar een vervolg.

The Girl in the Steel Corset

 

three-half-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

6 responses to “The Girl in the Steel Corset (Steampunk Chronicles #1) – Kady Cross

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.