The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue (Guide #1) – Mackenzi Lee

Geplaatst op 21 februari 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 9 Comments

The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue (Guide #1) – Mackenzi LeeThe Gentleman's Guide to Vice and Virtue door Mackenzi Lee
Ook door deze auteur: The lady's guide to petticoats and piracy
Serie: Guide #1
Uitgever: Katherine Tegen Books | Juni 2017
Genres: Young Adult, Historische fictie
Aantal pagina's: 513
ISBN: 9780062382801
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-half-stars

Henry “Monty” Montague was born and bred to be a gentleman, but he was never one to be tamed. The finest boarding schools in England and the constant disapproval of his father haven’t been able to curb any of his roguish passions—not for gambling halls, late nights spent with a bottle of spirits, or waking up in the arms of women or men.

But as Monty embarks on his Grand Tour of Europe, his quest for a life filled with pleasure and vice is in danger of coming to an end. Not only does his father expect him to take over the family’s estate upon his return, but Monty is also nursing an impossible crush on his best friend and traveling companion, Percy.

Still it isn’t in Monty’s nature to give up. Even with his younger sister, Felicity, in tow, he vows to make this yearlong escapade one last hedonistic hurrah and flirt with Percy from Paris to Rome. But when one of Monty’s reckless decisions turns their trip abroad into a harrowing manhunt that spans across Europe, it calls into question everything he knows, including his relationship with the boy he adores.

Soms lijkt het alsof er een specifiek boek wel honderd keer aan je wordt aangeraden. The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue was ook zo’n boek. Ik was dan ook erg blij toen ik dit boek bij een swap kreeg. Ik had er zo veel positieve geluiden over gehoord. Dat het een soort Sirius Black x Remus Lupic fanfic zou zijn, bijvoorbeeld.

Henry Montague (Monty) is er helemaal klaar voor om met zijn beste vriend (en de jongen waar hij verliefd op is) een grand tour te gaan maken door Europa. Zijn ouders hopen zo dat hij zich dan meer als een heer naar zijn stand zal gedragen. Hij krijgt een oppassen mee en ook zijn zusje gaat mee op pad. Als hij in Parijs uit pure nijd iets steelt, staat hun leven plots op z’n kop en moeten ze door Europa vluchten om veilig te blijven. Intriges, piraten, alchemie en half Europa zien, dat is The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue.

Fanfic of niet, ik ben er van overtuigd dat er best veel goede verhalen zijn ontstaan bij iets wat in het prille begin misschien een fanfic was. The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue is een heel eigen verhaal geworden.

Percy en Monty en zelfs Felicity zijn fantastische personages. Zij kleuren het verhaal, letterlijk, want Percy heeft een andere huidskleur. Monty kan het geen drol schelen, maar in het verleden was dit wel echt een ding in Engeland. De kijk op de wereld van de personages sprak me aan; seksualiteit, huidskleur, het was heel gewoon voor ze. En die mindset vond ik erg verfrissend, zeker voor een historische fictie.

Dankzij de humor en de luchtige sfeer zat ik meteen in het boek. De personages zijn ontzettend gevat en brengen de humoristische noot. Ondanks dat passen ze verrassend goed in het tijdperk (17e eeuw). Verwacht dan ook geen stijve historische boel, want dit boek is net vloeibaar, zo gemakkelijk het stroomt. De personages kaarten taboes aan die zelfs nu nog gelden en doen dit op zo’n natuurlijke manier dat ik me afvroeg waarom mensen in hemelsnaam nog zo bekrompen denken. Hulde voor dit soort diverse boeken, waarin personages niet bijzonder zijn, maar gewoon normaal.

Het verhaal is luchtig en grappig en is niet super serieus. Je reist mee half Europa door en leert daar bijzondere personages kennen. Zo gaan ze naar Barcelona en varen ze een stukje mee met piraten. Kan gewoon. Het past ook gewoon. Wat een heerlijk boek! Het is dik, maar je vliegt er doorheen, zo verslavend is het. Ik ben dan ook ontzettend blij dat er een tweede deel komt.

The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue is een verslavend boek met fantastische personages.

The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue is vlot geschreven, zit vol humor maar kaart ook een aantal taboes aan. En die passen zowel in de 17e eeuw als in de 21e eeuw thuis. Monty en Percy en ook Felicity zijn fantastische personages met dromen en wensen die niet altijd mogelijk lijken door de tijd waarin ze leven, wat echter niet betekent dat ze het niet zullen proberen om het toch te bewerkstelligen. Ik hou van personages met een missie en in dit boek is het ontzettend geslaagd.

four-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

9 responses to “The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue (Guide #1) – Mackenzi Lee

  1. Marjolijn

    Klinkt een beetje als de Een Groene Bloem trilogie van Floortje Zwigtman… Ik hoop dat het daar op lijkt, want dat is mijn lievelings ^^

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.