The Fangirl’s Guide to the Galaxy: A Handbook for Girl Geeks – Sam Maggs

Geplaatst op 9 november 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

The Fangirl’s Guide to the Galaxy: A Handbook for Girl Geeks – Sam MaggsThe fangirl's guide to the galaxy door Sam Maggs
Illustrator: Kelly Bastow
Uitgever: Quirk Books | Mei 2015
Genres: Non-fictie
Aantal pagina's: 208
ISBN: 9781594747892
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Fanfic, cosplay, cons, books, memes, podcasts, vlogs, OTPs and RPGs and MMOs and more—it’s never been a better time to be a girl geek. The Fangirl’s Guide to the Galaxy is the ultimate handbook for ladies living the nerdy life, a fun and feminist take on the often male-dominated world of geekdom. With delightful illustrations and an unabashed love for all the in(ternet)s and outs of geek culture, this book is packed with tips, playthroughs, and cheat codes for everything from starting an online fan community to planning a convention visit to supporting fellow female geeks in the wild.

Ik noem mezelf een fangirl, want ik houd enorm veel van nerdy dingen én ik kan heel gepassioneerd zijn over dingen die ik tof vind. Ik hou van fanart, fanfics, ships (die niet altijd canon zijn), cosplay, cons en fantaseren over hoe het is om in een bepaalde wereld te wonen. Misschien wilde ik The fangirl’s guide to the galaxy daarom zo graag lezen, want ik lees heel graag over mensen met dezelfde interesses. En de voorkant vind ik ook echt fantastisch. Ik kreeg het boek uiteindelijk bij een swap en ik besloot er meteen in te beginnen.

Dit is de perfecte tijd om een girl geek te zijn, aldus Sam Maggs. In The fangirl’s guide to the galaxy zet ze verschillende fandoms en termen uiteen en krijg je een handleiding mee om online en offline geeky friends te maken en een con 101 mee. Het is een handboek voor meiden (en jongens) die een wat feministische kijk op deze vooral op mannen gerichte subcultuur hebben.

Ik las de achterflap van dit boek en die raakte me meteen. Want het gaat over… mij? Jezelf een fangirl en een feminist vinden, dit accepteren en dit nooit hoeven verantwoorden naar anderen toe. Had ik die mooie tekst maar gelezen als tiener, dan had ik me vast een stuk zelfverzekerder gevoeld!

Nu ben ik geen beginnende girl geek. Mijn hele kamer was vroeger al nerdy, vol anime posters, Harry Potter swag (zover dat er vroeger was!), boeken, tekenspullen, manga, alternatieve kleding, haarverf in gekke kleuren, cosplay en een computer waar 9 van de 10 keren een RPG-forum open stond. Nu is dit niet anders, behalve dan dat mijn man en ik het hele huis nerdy hebben gekregen. Love it. Ik heb veel nerdy vrienden en tja, geeks trekken me ook meer aan dan mensen die dat totaal niet interessant vinden. The fangirl’s guide to the galaxy is dus geen vernieuwend boek voor mij, maar wel erg herkenbaar. Daarnaast is het gewoon ook lekker luchtig geschreven en maken de illustraties het boek echt af.

Ik had ook echt het gevoel tijdens het lezen; Nederland heeft ook zo’n boek nodig! Alle meiden mogen namelijk weten dat het gewoon oke is om van graphic novels/boeken/anime en manga/fandoms/cosplay/etc. te houden zonder zich daarvoor te hoeven schamen. Het is niet iets alleen voor jongens, maar voor iedereen! Had ik dit boek zelf maar geschreven.. of kon hij maar vertaald worden. Wel is het boek voornamelijk op Amerika en Canada gericht; alle cons die worden benoemd zijn Amerikaanse cons en de blogs/websites zijn ook allemaal Amerikaanse. Mocht er een uitgever een nerdy boek willen uitgever gericht op de Nederlandse markt; bel me. Haha

The fangirl’s guide to the galaxy is een must voor iedere fangirl.

Ik vond The fangirl’s guide to the galaxy een erg leuk boek om te lezen. Normaal leg ik non-fictie al snel eventjes weg omdat ik toe ben aan wat anders, maar dit boek kon ik eigenlijk in een zit wel doorknallen. Het is lekker geschreven, heel erg herkenbaar en ik kon me er enorm in herkennen.

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

One response to “The Fangirl’s Guide to the Galaxy: A Handbook for Girl Geeks – Sam Maggs

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.