The Blessed (The Blessed #1) – Tonya Hurley

Geplaatst op 8 februari 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

The Blessed (The Blessed #1) – Tonya HurleyThe Blessed Serie: The Blessed #1
| 25 september 2012
Aantal pagina's: 405
ISBN: 9781442429512
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-stars

From the author of the New York Times bestselling Ghostgirl series, the start to a captivating and haunting teen trilogy about three girls who become entangled with an enigmatic boy; a boy who believes he is a saint.
What if martyrs and saints lived among us? And what if you were told you were one of them?
Meet Agnes, Cecilia, and Lucy. Three lost girls, each searching for something. But what they find is Beyond Belief.

The Blessed kocht ik een hele tijd terug op het boekenfestijn vanwege de toffe cover en de lage prijs. Tja.. Ik ben nu eenmaal gevoelig voor mooie plaatjes! Onlangs schreef Joany ook een recensie over dit boek en besloot ik het ook maar naar voren te trekken in mijn TBR lijst. Ik was namelijk erg benieuwd wat ik zou vinden.

Door Joany’s waarschuwing dat het een vreemd boek was en de vele stukken die ik op goodreads las, was ik wel erg huiverig. Zou het me wel boeien?

De eerste 200 pagina’s vond ik behoorlijk ‘defuq did I just read’? Ik had echt geen enkel idee waar het heen zou gaan, miste de hoofdlijn en kon maar moeilijk een band krijgen met de personages. Lucy leek me een beetje een te bekende blogger, fashionista en rockchick Cecilia leek me eerder een bitch en alleen Agnes leek me wel lief, maar ook volledig de weg kwijt. En dan is daar opeens Sabastian en volgen deze meiden hem meteen. Ik snapte er geen reet van en het is dat het zo vlot las.. Anders wist ik echt niet wat ik er mee aan moest.

Toen het stukje over de Heilige er in voor komt, werd het wat mij betreft interessanter. Maar uiteindelijk was het toch niet wat ik had gehoopt. Ik zag een tal van mogelijkheden, maar ik kreeg niet de indruk dat dit lekker uitgewerkt was.

Oh jongens, ik vind het zo moeilijk om hier echt iets over te zeggen. Het is echt een boek wat je zelf moet beleven. Ikzelf vind het gebruik van religieuze thema’s in boeken – mits netjes uitgewerkt – altijd een interessant concept. Er kunnen echt hele toffe dingen mee gedaan worden. Maar of dit ook in dit verhaal goed tot zijn recht komt? Tja. Aan de ene kant wel, aan de andere kant zijn het vooral de vreemde personages en de nog vreemdere – niets toedoende gebeurtenissen – die afbreuk doen aan het geheel.

Het hele boek voelde voor mij als een grote inleiding. Ten eerste duur het echt heel lang voordat je kennis maakt van dat geen wat hen een groep laat voeren en daarna moeten ze nog in die rol groeien. Dat is erg vermoeiend, hoe vlot het ook leest. Daarbij zijn er ook nog eens een tal van gebeurtenissen die er dus niet toe doen of die gewoon niet afgerond worden. Tja. Niet echt handig.

Toch is The Blessed geen slecht boek. Het is een lastig boek om te beoordelen en om te peilen, maar mocht je hem hebben, dan raad ik het zeker aan het te lezen. En tja.. die toffe omkeerbare cover maakt het natuurlijk ook nog een pareltje voor in je boekenkast.

three-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.