The Beholder (The Beholder #1) – Anna Bright

Geplaatst op 12 juli 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

The Beholder (The Beholder #1) – Anna BrightThe Beholder door Anna Bright
Serie: The Beholder #1
Uitgever: HarperTeen | Juni 2019
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 435
ISBN: 9780062845429
Uitgave: Hardcover, Luisterboek
Goodreads
three-half-stars

Selah has waited her whole life for a happily ever after. As the only daughter of the leader of Potomac, she knows her duty is to find the perfect match, a partner who will help secure the future of her people. Now that day has finally come.

But after an excruciatingly public rejection from her closest childhood friend, Selah’s stepmother suggests an unthinkable solution: Selah must set sail across the Atlantic, where a series of potential suitors awaits—and if she doesn’t come home engaged, she shouldn’t come home at all.

From English castle gardens to the fjords of Norge, and under the eye of the dreaded Imperiya Yotne, Selah’s quest will be the journey of a lifetime. But her stepmother’s schemes aren’t the only secrets hiding belowdecks…and the stakes of her voyage may be higher than any happy ending.

The Beholder kocht ik een tijdje terug, tijdens een grote Amazon sale. Het boek sprak me namelijk wel aan en het koste toen maar drie knikkers. Uiteindelijk heb ik het boek voornamelijk geluisterd terwijl ik mijn mediatheek aan het verbouwen was. Benieuwd naar dit fantasyboek met schip op de kaft? Lees dan snel verder wat ik er van vond.

Als enige dochter van de leider van Potomac, weet Selah wat haar verantwoordelijkheden zijn: ze zal moeten trouwen. Ze ziet het al helemaal voor zich: trouwen met haar beste vriend. Maar hij wijst haar in het openbaar af. Selah’s stiefmoeder weet wel een oplossing en voor ze het weet vaart ze met haar eigen schip en bemanning de Atlantische oceaan over om een verloofde aan de haak te slaan.

The Beholder bevat allerlei sprookjeselementen. We beginnen in Potomac, waar Selah’s leven langzaam in begint te storten: ze wordt afgewezen en haar vader lijkt steeds zwakker te worden. Door haar stiefmoeder wordt ze weggestuurd en ze reist samen met een bondgekleurde crew richting Europa.

We bezoeken vooral Engeland en Noorwegen, wat ik beide leuke plekken vond om als lezer te bezoeken. We krijgen te maken met allerlei sprookjes en mythologie en dat sprak me aan. De Noorse familie is namelijk te linken aan de Noorse goden en dat was een feest van herkenning natuurlijk!

Wat me minder aansprak aan The Beholder, is dat Anna Bright er voor gekozen heeft Selah wel heel gemakkelijk verliefd te laten worden. Op sommige momenten leek het er echt op de Selah een plan had, en op andere momenten leek ze weer een hulpeloos meisje dat gered moest worden door een man.

Het boek was vermakelijk en ik genoot er zeker wel van. Toch stoorde ik me aan een aantal onlogische elementen in de plot. Zo luistert Selah op een gegeven moment wat Noorse jongens af en ze kan ze verstaan. Het is totaal niet logisch dat die jongens Engels met elkaar zouden spreken. Ook voelde de radio die opeens in het verhaal zit echt heel random en verstoorde het mijn complete beeld van het verhaal. Speelt het zich af in de toekomst waar we opeens weer een soort van middeleeuws gaan leven? De verwarring was groot.

The Beholder vond ik een aardig boek. Niet heel spectaculair, maar wel leuk genoeg om ook het tweede deel op te willen pakken. Ik ben namelijk toch wel nieuwsgierig geworden hoe het af gaat lopen met Selah en de jongens.

Als je houdt van sprookjes en instalove, dan is The Beholder een boek om op te pakken. Ik vond het een vermakelijk verhaal, ondanks dat er een aantal onlogische elementen in het boek zaten.

Het vervolg, The Boundless, is ondertussen ook verschenen.

three-half-stars

Tags:

Divider

One response to “The Beholder (The Beholder #1) – Anna Bright

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.