The Art of Frozen

Geplaatst op 9 januari 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

The Art of FrozenThe Art of Frozen Uitgever: Chronicle Books | December 2013
Genres: Artbook
Aantal pagina's: 160
ISBN: 9781452117164
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

In Disney's Frozen, fearless optimist Anna sets off on an epic journey—teaming up with rugged mountain man Kristoff and his loyal reindeer Sven—to find her sister, Elsa, whose icy powers have trapped the kingdom of Arendelle in eternal winter. Encountering Everest-like conditions, mystical trolls, and a hilarious snowman named Olaf, Anna and Kristoff battle the elements in a race to save the kingdom.

Taking inspiration from Hans Christian Andersen's fairy tale "The Snow Queen" and the culture and landscape of Norway, the artists of Frozen have created a dynamic, other-worldly icy setting filled with striking background work and detailed costumes. Featuring stunning artwork from the film's creation—including sketches, storyboards, colorscripts, and much more—The Art of Frozen is the ultimate behind-the-scenes look at the research and artistry that went into the making of this wintry action-packed adventure.

Er zijn maar weinig mensen die hun hart niet verloren hebben aan Elsa, Anna en Olaf. Frozen was een wereldwijde hit en dat uit zich nog steeds in allerlei producten. Ook in boeken en dit zijn niet alleen maar leesboeken. Ik las onlangs een boek met concept-art van de film; The Art of Frozen en ik wil jullie er graag over vertellen.

The Art of Frozen is een conceptart boek. Dit houdt in dat het boek gevuld is met niet alleen beelden van hoe het uiteindelijk is geworden, maar vooral het proces van idee naar daadwerkelijke film. Het vormgeven van personages, van settings en het ontwikkelen van een verhaal an sich, daar gaan heel veel correctierondes overheen. Niet alleen bij films, maar bij alles wat wordt bedacht, eigenlijk. Ik vind het tof hoe dit boek laat zien hoe Frozen tot stand is gekomen.

Toch voelde The Art of Frozen niet helemaal compleet aan. Er zitten relatief weinig van de echt allereerste potloodschetsen tussen. Want daar begint het immers mee. Het boek richt zich meer op het ontwerp van de kostuums en op storyboards. Wat prima is, maar wel slechts een enkel stuk van het geheel.

Wel ben ik blij dat ik dit boek in mijn verzameling kan opnemen; Frozen is immers een prachtige film en de tekeningen zijn even prachtig. Er zijn ook zeker wat andere animatiefilms waarvan ik dit soort artbooks van hoop te scoren, Brave, Tangled… en ga zo maar door. Ik ben er dol op om door dit soort boeken te bladeren en zelf inspiratie op te doen.

Als je fan bent van Frozen, dan zal je smullen van de prachtige tekeningen in The Art of Frozen.

Hoewel ik het boek niet volledig compleet vind – zo richt het zich vooral op de digitale tekeningen, de kostuums en het storyboard – heb ik er wel erg van genoten om dit boek te lezen. De tekeningen zijn echt prachtig en de uitgave heeft een ontzettend luxe uitstraling. Ik ben erg blij dat ik dit boek in mijn verzameling heb!

four-stars

Tags: , , ,

Divider

4 responses to “The Art of Frozen

  1. Dat ziet er wel heel mooi uit, maar weet zelf niet of ik het snel zal kopen. Ik ben een disney fan, maar al die art-boeken die op dit moment verschijnen…………. help, dan wil ik ze allemaal.

  2. Ik deel je mening; ook ik had het gevoel veel schetsen e.d. te missen. In het boek van Brave had ik dat meer zelfs. Daarin stond zelfs een complete fotoreportage van de animatoren in Schotland. Leuk, maar daar heb ik het boek niet voor. Die van Tangled en Nemo vond ik beter 🙂 Met smacht wacht ik nog op een heruitgave van The Art of The Little Mermaid…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.