Storm & Stone (Struck #1) – Joss Stirling

Geplaatst op 23 januari 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Storm & Stone (Struck #1) – Joss StirlingStorm & Stone door Joss Stirling
Ook door deze auteur: Het verhaal van Sky
Serie: Struck #1
Uitgever: Blossom Books | Juni 2014
Genres: Young Adult, Contemporary, Romantiek, Mysterie
Aantal pagina's: 352
ISBN: 9789020679755
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Storm & Stone speelt zich af achter de muren van een exclusieve kostschool, maar het gaat er niet bepaald netjes aan toe. Schandalen, corruptie en samenzwering: Raven Stone heeft in de gaten dat er iets goed mis is op haar school. Onverklaarbare verdwijningen, liegende leraren en wat is er toch met de mysterieuze Kieran Storm? Raven wordt meegetrokken in de problemen die deze ontzettend slimme en drop dead gorgeous jongen overal lijkt te veroorzaken. Kan ze een jongen vertrouwen over wie ze bijna niets weet? Ze zal wel moeten...

Storm & stone was een van de boeken van Blossom Books die ik nog niet in mijn bezit had. Joss Striling had mij met haar Soulmates serie weten te overtuigen dat ze goed kan schrijven, dus toen ik op de Uitmarkt bij de blossom kraam Storm & Stone voor een mooie prijs kon scoren, ging hij meteen mee.

Toch heb ik best lang gewacht tot ik het boek opensloeg. Dit komt omdat er niet echt een fantasy-element in het boek zou zitten, wat toch wel echt mijn ding is. Ook het lezen zelf duurde echt een aantal dagen. Ik vond het boek leuk, maar het was niet zo dat ik perse door moest lezen.

Storm & Stone gaat over Raven Storm, een van de weinige beursleerlingen op een bijzonder bekakte privéschool vol met rijkeluiskinderen. Raven valt behoorlijk buiten de boot, omdat zij geen invloedrijke ouders heeft, maar ook omdat er vreemde dingen gebeuren met de leerlingen die op cursus gaan. Raven wordt het mikpunt van pesterijen en niemand lijkt haar te steunen. Tot daar opeens Joe en Kieran zijn. Deze twee mysterieuze jongens zijn natuurlijk niet zomaar op school gekomen.

Tussen Kieran en Raven ontstaat er een soort typische puber dans van aantrekken en afstoten. Het ligt er heel dik op dat de twee zich tot elkaar aangetrokken voelen en dat ze elkaar zullen redden. Ik vond dit weinig verrassing bieden en behoorlijk cliché. Maar misschien komt het door het feit dat ik ontzettend verwend ben met Joss Stirlings andere serie. Er zit namelijk geen magie in Storm & Stone. Het is echt een contemporary met een vleug mysterie en spanning.

Wat ik vooral lastig vond aan het boek is dat er heel veel random elementen in zitten. De diefstallen, het dansen, het eten.. Het zal allemaal wel een doel hebben, maar op den duur ervoer ik dat niet meer zo. Ik had liever een diepgaand verhaal gehad over de organisatie achter Joe en Kieran. Ik denk dat het dan echt een spanning boek was geworden. Nu was het voor mij te vlak.

Ik wil niet suggereren dat Storm & Stone een slecht boek is. Het boek is goed geschreven en biedt veel boek voor de prijs die je er voor neerlegt. Er zitten dus ook veel aspecten in het boek, waardoor je best wel lang in de wereld van Raven blijft hangen. Voor mij was het meer dat het niet echt aansloot op mijn persoonlijke interesses. Maar dat is het leuke aan lezen; voor iedereen wat wils!

Voor mij was het meer een combinatie van het niet geraakt worden door het boek en het feit dat het boek me niet overhaalde om sneller te willen lezen, dat mijn beoordeling drie sterren wordt. Het is een prime boek wat velen zal aanspreken, maar voor mij niet bijzonder genoeg om bij te blijven. Ik hou toch van andere typen boeken, maar zie toch de kwaliteit die Joss Stirling op ons bord gooit.

Storm & Stone is een typische young adult, waarin spanning wordt overschaduwd door romantiek. Ik denk dat het boek andersom beter tot z’n recht was gekomen. Zelf miste ik de kracht die Joss Stirling’s andere serie met zich meebracht; het fantasy element. Storm & Stone is vermakelijk, maar geen winnaar.

storm en stone

three-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

3 responses to “Storm & Stone (Struck #1) – Joss Stirling

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.