Stealing Snow (Stealing Snow #1) – Danielle Paige

Geplaatst op 6 december 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 7 Comments

Stealing Snow (Stealing Snow #1) – Danielle PaigeStealing Snow door Danielle Paige
Ook door deze auteur: De raven
Serie: Stealing Snow #1
Uitgever: Bloomsbury | Oktober 2016
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 375
ISBN: 9781408872932
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Seventeen-year-old Snow lives within the walls of the Whittaker Institute, a high security mental hospital in upstate New York. Deep down, she knows she doesn't belong there, but she has no memory of life outside, except for the strangest dreams. And then a mysterious, handsome man, an orderly in the hospital, opens a door – and Snow knows that she has to leave …
She finds herself in icy Algid, her true home, with witches, thieves, and a strangely alluring boy named Kai. As secret after secret is revealed, Snow discovers that she is on the run from a royal lineage she's destined to inherit, a father more powerful and ruthless than she could have imagined, and choices of the heart that could change everything. Heroine or villain, queen or broken girl, frozen heart or true love, Snow must choose her fate …
A wonderfully icy fantastical romance, with a strong heroine choosing her own destiny, Danielle Paige's irresistibly page-turning Snow Queen is like Maleficent and Frozen all grown up.

Ik ben best wel gevoelig voor Engelse boeken die opeens heel veel onder de aandacht komen. En als ze dan ook nog eens een mooi omslag hebben, dan koop ik hem best wel snel. Stealing Snow kocht ik ook vanwege de cover én vanwege het feit dat ik het boek maar bleef tegenkomen. En zeg nu zelf; met zo’n titel klinkt het toch als een ideaal winterboek?

stealingsnow4

Stealing Snow gaat over Snow, een meisje dat is opgenomen in een psychiatrische inrichting. Ze heeft stiekem een vriendje en wil het liefst elk vrij moment naar hem toe glippen, ook al mag dit helemaal niet. Ook heeft ze constant het gevoel dat ze hier niet echt thuis hoort. Als een vreemdeling een poort naar een andere wereld opent, weet ze dan ook meteen dat ze daar thuis hoort. Maar ze is de dochter van een verschrikkelijke koning en een heks, waardoor ze super krachtige ijskrachten heeft. Ze is een onderdeel van een voorspelling, maar daar zit Snow natuurlijk helemaal niet op te wachten. Zij wil gewoon haar vriendje redden.

stealingsnow3

Stealing Snow heeft nogal wisselende recensies op Goodreads en ergens snap ik dat wel. Er zitten namelijk nog wat clichés in het boek verwerkt. Zo is Snow zo’n typische heldin die haar krachten leert kennen en mega krachtig blijkt te zijn. Ik vind het jammerlijk dat een personage zo snel zulke krachtige powers onder de knie weet te krijgen. Ook in de romantiek en in de afkomst zijn keuzes gemaakt waarbij ik denk: had ook anders gekund.

Toch wist het verhaal mij wel mee te sleuren. Ik heb me er prima mee vermaakt en ik vond Algid een leuke wereld. De dreiging van de koning vond ik heel erg voelbaar en ik vond het geheel een beetje een Frozen vibe hebben, maar dan wat stoerder. Elsa meets Katniss.

stealingsnow2

Wat conclusies en gedachten: Dit is geen hervertelling van Sneeuwwitje. Snow is blijkbaar gek maar het enige wat ze doet is af en toe iemand bijten. Een beetje krom en niet helemaal eerlijk tegenover mensen die écht last hebben van een geestenziekte. Er zit een groot verschil tussen de echte wereld en de andere wereld, ook qua sfeer.. En veel toegevoegde waarde voor het boek heeft het niet. Waarom die driehoeks (of is het een vierkants?) verhouding? Snow is een Special Snowflake.

Stealing Snow is een leuk verhaal voor tussendoor. Het is geen boek waar ik eeuwen zal over fangirlen, maar wel een boek waar ik achteraf erg veel van genoten heb. Stealing Snow verloopt volgens een vrij voorspelbaar verhaalverloop, waarbij er aan het begin veel gebeurt, dan wat minder en aan het eind weer veel. Het smaakt naar meer en ik ben erg benieuwd hoe het volgende deel gaat zijn.

Als je clichés niet zo’n probleem vindt en fan bent van Frozen, dan is Stealing Snow wel wat voor jou!

Stealing Snow is een vermakelijk boek met een bijzondere andere wereld, aardige karakters en verder heel wat clichés. Snow is een typische ‘chosen one’, er zit een driehoeksverhouding in en het is – in tegenstelling wat je zou verwachten – niet echt een hervertelling van Sneeuwwitje.

stealingsnow

three-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

7 responses to “Stealing Snow (Stealing Snow #1) – Danielle Paige

  1. Ik haalde die hervertelling van sneeuwwitje er ook totaal niet uit. Eerder een van de ijskoningin … Maar geen sneeuwwitje. En voor mij waren die cliché’s een probleem 😉

  2. Ik heb deze al een hele tijd op mijn BTR staan, ik vind de Dorothy Must Die serie van deze auteur ook erg vet.

    Overigens is het een retelling van De Ijskoning (van Hans Christian Andersen) toch? Niet van Sneeuwwitje? Tenminste, dat dacht ik.

  3. Ik had deze net in mijn mandje gemikt op TBD toen ik zag dat je een recensie had geschreven. Ik heb echt vooraf heel erg getwijfeld of ik deze wilde kopen, maar na het lezen van je review – vooral m.b.t. de cliches en het begin in de psychologische inrichting – heb ik hem toch maar ingewisseld voor een andere hervertelling.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.