Start where you are – Meera Lee Patel

Geplaatst op 29 januari 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Start where you are – Meera Lee PatelStart Where You Are door Meera Lee Patel
Uitgever: Spectrum | Juni 2016
Genres: Doeboek, Non-fictie
Aantal pagina's: 136
ISBN: 9789000351978
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Start where you are is een prachtig geïllustreerd invulboek met inspirerende quotes van onder andere Roald Dahl, Anne Frank en Virginia Woolf. Patel geeft op een Keri Smith-achtige manier opdrachten om mindful te worden. Een voorbeeld is de opdracht waar je je favoriete en meest gedurfde droom opschrijft op een stuk papier, dit in een fles stopt en de fles in zee gooit.

Illustratrice Meera Lee Patel stimuleert je aan de hand van persoonlijke vragen om over jezelf en je doelen na te denken. Wat maakt jou gelukkig? Welke keuzes heb je gemaakt? Waar ben je bang voor? Met deze vragen wil Patel je inzicht geven in je persoonlijkheid, leven en toekomst.

Inspirerend en positief, Start where you are is makkelijk mee te nemen en in te vullen, en is niet alleen leuk voor jezelf, maar ook perfect om cadeau te geven.

Een aantal maanden terug ontving ik een prachtig geïllustreerd boekje; Start where you are van Meera Lee Patel. Vol quotes en opdrachten over mindfulness zullen de lezer aan het werk zetten om meer rust te creëren in het hoofd. Ik vond het boekje er onmiddellijk prachtig uitzien en ik kon niet wachten om er mee te beginnen. Toch duurde het even voor ik er – in mijn hoofd – ook aan toe was om Start Where You Are echt te gaan gebruiken.

Start Where You Are zit vol met quote, vragen en doelen om mee te werken. Het boekje is nergens dwingend, maar zet je wel ontzettend aan het denken. Dromen en dromen waarmaken, daar gaat het om.

Zelfs al zou je niks met mindful denken hebben; het boekje alleen is al prachtig vormgegeven. Vol handgeletterde quotes en illustraties, allemaal gemaakt met aquarel, zodat het een ambachtelijk en stijlvol geheel is geworden. Vooral in contrast met het wit vind ik het een bijzonder kleurrijk geheel waar ik enorm blij van word. Het ziet er gewoon prachtig uit om door te bladeren. En de quotes? Die zijn vooral inspirerend.

Ook de opdrachten zijn inspirerend. Ze zijn puur en gericht op je eigen dromen en wensen. Het zette mij enorm aan het denken, zonder dat er (zware) reflecties aan toe kwamen. Want wat wil ik? En waar sta ik al in mijn leven? Het heeft mij echt op een bijzondere manier aan het denken gezet.

Wat ik zo fijn vind aan de opdrachten is dat dat je ze ten alle tijden tevoorschijn kunt halen en eraan kunt werken. Ze zijn niet lang of moeilijk en daarom perfect geschikt voor tussendoor. Ook zijn veel opdrachten gericht op het moment. Zo is het achteraf heel goed te zien welke groei je hebt doorgemaakt.

Het uiterlijk van Start Where You Are is prachtig, maar de inhoud is al even inspirerend.

Start Where You Are heeft mij weten te inspireren met de prachtige quotes, nuttige opdrachten en vooral de prettige toon. Een echte aanrader voor iedereen die aan zichzelf wil werken, maar ook voor mensen die gewoon van mooie dingen houdt.

five-stars

Tags: , , , , ,

Divider

3 responses to “Start where you are – Meera Lee Patel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.