Spreker bij Bibliotheekcongres Alles Kids

Geplaatst op 18 maart 2017 door Emmy in Evenement, Vlog / 2 Comments

In november hielp ik bibliotheek Midden Brabant met het organiseren van twee young adult evenementen. Ik was zo trots dat we in het zuiden ook wat meer evenementen krijgen én dat bibliotheken ook steeds meer openstaan voor deze ‘lastige’ doelgroep. Een aantal weken terug werden we gevraagd om nogmaals langs te komen en kregen we de vraag of we misschien mee wilde als spreker naar het bibliotheekcongres. Bibliotheek MB mocht namelijk komen vertellen over hun young adult event. Natuurlijk wilden we dat!

Afgelopen dinsdag was het zover en ik heb zo veel mogelijk gevlogd, zodat jullie een beeld krijgen van de dag.

 

Het bibliotheekcongres was speciaal bedoeld voor bibliotheekmedewerkers en had dit jaar het thema jeugd. Er lag veel focus op nieuwe media, social media en hoe de bibliotheek in kan spelen op kinderen. Wij hebben niet alles meegekregen, want het was in Assen en het begon al best vroeg. Rond kwart voor 12 waren we en onze deelsessie zou pas om 16.00 uur beginnen. We keken rond, spraken met een aantal mensen en maakten ons klaar voor de presentatie.

Daar vertelden we over ons evenement, werd ik geïnterviewd over boekbloggen, onderwierp ik de bezoekers aan een lastige quiz en hield Chinouk een masterclass BookTuben.

Iedereen was ontzettend enthousiast en deed goed mee, wat ik erg leuk vind, gezien wij als laatsten waren. Ik hoop dat wij vele bibliotheken hebben geïnspireerd om ook wat voor YA lezers te gaan organiseren.

Het was een mooie, vermoeiende, leerzame, inspirerende en vruchtbare dag. Kennis delen is zo ontzettend leuk!

Bedankt Bibliotheek MB dat ik mee mocht als spreker!

Vind jij het ook zo mooi om te kunnen spreken over je passies?

Tags: ,

Divider

2 responses to “Spreker bij Bibliotheekcongres Alles Kids

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.