Splintered (Splintered #1) – A.G. Howard

Geplaatst op 30 november 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

Splintered (Splintered #1) – A.G. HowardSplintered Serie: Splintered #1
| 18 februari 2014
Aantal pagina's: 371
ISBN: 9781419709708
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

For sixteen years, Alyssa Gardner has lived with the stigma of being descended from Alice Liddell—the real life inspiration for Lewis Carroll’s famed novel, Alice’s Adventures in Wonderland. But cruel jokes about dormice and tea parties can’t compare to the fact that Alyssa hears the whispers of bugs and flowers… the same quirk which sent her mother to a mental institution years before.

When her mother takes a turn for the worse and the whispers grow too strong for Alyssa to bear, she seeks the origins of their family curse. A set of heirlooms and a moth tied to an unusual website lead Alyssa and her gorgeous best friend / secret crush, Jeb, down the rabbit hole into the real Wonderland, a place more twisted and eerie than Lewis Carroll ever let on.

There, creepy counterparts of the original fairytale crew reveal the purpose for Alyssa’s journey, and unless she fixes the things her great-great-great grandmother Alice put wrong, Wonderland will have her head.

Splitered is een verhaal wat behoorlijk gebaseerd is op het verhaal van Caroll’s Alice in Wonderland. Ik hou wel van verhalen die gebaseerd zijn op sprookjes en mede door Joany’s enthousiasme over dit boek, besloot ik het te kopen in Amerika. De betoverende cover en mijn honger naar een goed nieuw verhaal deden me doen besluiten het boek snel van de plank te pakken om te gaan lezen. Ik had er zin in!

Het verhaal gaat over Alyssa, een meisje dat afstamt van het meisje Alice waar het boek op gebaseerd is. Er lijkt echter iets vreemds te zijn met alle vrouwelijke dames uit deze bloedlijn: ze worden bestempeld als gek. Ook Alyssa zelf hoort vreemde dingen en weet dat ze niet helemaal normaal is, maar als ze hoort dat haar moeder (die in een inrichting zit) een elektroshock therapie gaat krijgen, besluit ze tot actie over te gaan. Bestaan Wonderland echt?

Hoewel ik het aan de ene kant echt een heel tof boek vond, zaten er voor mij toch een aantal haken en ogen aan. Ten eerste leunt het verhaal echt ontzettend op het oorspronkelijke verhaal. Ja, natuurlijk heeft Howard haar eigen twist gegeven en er een paar excentrieke personages aan toegevoegd (Morpheus!), maar verder is het niet zo dat ik het idee kreeg dat ze deze wereld zelf geschapen heeft. Laat ik het zo zeggen: zonder de wereld van Wonderland zou dit een erg doorsnee verhaal zijn: meisje blijkt bijzonder te zijn, beste vriend blijkt toch ook van haar te houden en poef, ze zijn bij elkaar, sexy badguy die niet altijd slecht lijkt te zijn, schoolrivale… Snap je wat ik bedoel?

Zeker de clichématige rol van Jeb in dit verhaal vond ik echt niet tof. Het gaat veel te snel en is ontzettend oppervlakkig. Ja, als je van romantiek houdt, dan ben je misschien wel een gelukkig mens.. Maar van mij had het niet gehoeven. Ook Alyssa’s uiteindelijke rol vond ik niet bijster origineel. Voor mijn gevoel blijven bijna alle personages gewoon zo oppervlakkig. Alyssa is bijvoorbeeld goed in kunst, maar echt creatief vind ik haar niet overkomen. Sowieso is me weinig van haar persoonlijkheid bijgebleven.

Toch wist het verhaal me nu en dan te verrassen. Sommige stukken vond ik echt heel leuk, andere stukken vond ik behoorlijk warrig geschreven, waardoor ik voor mijn gevoel wel eens wat miste. Misschien dat dit minder zou zijn als dit boek ooit naar het Nederlands wordt vertaald (hopen!)

Splitered is absoluut niet mijn favoriete sprookjesbewerking, maar toch heb ik interesse gekregen naar de rest van de boeken (al is het alleen al om de omslagen). Ik ben benieuwd of er wat meer ontwikkeling in de volgende boeken zit… Dus ik zal ze zeker op mijn TBR lijst gaan zetten.

Ben jij wel eens teleurgesteld nadat je te hoge verwachtingen van een boek had?

three-stars

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Divider

6 responses to “Splintered (Splintered #1) – A.G. Howard

  1. Ik heb nog geen boeken gelezen die gebaseerd zijn op sprookjes maar ze lijken me wel interessant. Jammer dat dit boek je tegenvalt. Ik had een domper met Onsterfelijk van Julie Kagawa. Met The Iron Fae had ze met mij een echte fan maar dit….

  2. Ik heb het al eens meegemaakt met een auteur die ik via WhatShouldIReadNext had leren kennen. Nu ja, niet alleen daar. Deze schrijfster haar boeken kwam ik steeds tegen wanneer ik op zoek ging naar boeken voor de fans van Lara Adrian en CHarlaine Harris. Nu weet je dus meteen ook waarom ik niet gek ben van die stickers, want het eerste deel uit deze vampier-serie viel dus enorm tegen én het tweede heb ik zelfs niet uitgelezen. Dus nu vraag ik me al de hele tijd af of het aan mij ligt, vermits zoveel anderen mensen er gek van lijken te zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.