Spells – Aprilynne Pike

Geplaatst op 5 augustus 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Spells – Aprilynne PikeSpells Serie: Wings #2
Andere boeken in deze serie: Wings
| 29 april 2010
Aantal pagina's: 426
ISBN: 9780007314379
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Six months have passed since Laurel saved the gateway to the faerie realm of Avalon. Now she must spend her summer there, honing her skills as a Fall faerie. But her human family and friends are still in mortal danger--and the gateway to Avalon is more compromised than ever.

When it comes time to protect those she loves, will she depend on David, her human boyfriend, for help? Or will she turn to Tamani, the electrifying faerie with whom her connection is undeniable?

Met de Wings serie geeft Aprilynne Pike een bijzondere kijk op het faerievolk… Namelijk dat het planten zijn. Dit vond ik al vanaf het begin een super idee en ik keek er dan ook naar uit om het vervolg op Wings te lezen; spells.

Laurel maakt in dit deel kennis met Avalon en dat vond ik erg leuk om te lezen. Je kreeg een beter beeld van de faerie maatschappij en het verhaal krijgt hiermee een diepere laag. Echter was het soms wel erg kort… Ik had liever gehad dat het hele verhaal zich in Avalon had afgespeeld, want toen de actie eindelijk voorkwam in het boek, vond ik deze niet heel erg veel afwijken qua boek 1. Jammer, want Aprilynne heeft met haar concept al duidelijk laten zien dat ze een originele draai aan een verhaal geven kan.

Nog steeds vond ik Laurel met vlagen irritant, maar dat deed weinig afbreuk aan het verhaal dat ik ontzettend leuk blijf vinden. Het was fijn geschreven en weer leuk bedacht. De stukken in Avalon vond ik de toppers uit het boek en die hebben bijgedragen aan mijn hoge waardering. En ook de moeite die Laurels moeder heeft met de veranderingen vind ik heel sterk neergezet…En haar winkel lijkt me heerlijk! Tja, met een interesse in natuurlijke geneeskunst is dat niet zo gek. Ouders met een boekwinkel en een kruidenwinkel, wil ik ook wel! Haha.

Gelukkig is Laurel nog niet zo goed in haar talenten trouwens, want dit maakt haar meer likeable. Ze is nog een beetje onhandig en duidelijk op zoek naar zichzelf, en ik vind het goed als een personage dat heeft. Dit maakt het ook iets minder gefocust op de romantiek in het boek.

Al met al is spells een waardig vervolg waar ik erg van genoten heb!

Klik op de boeken om het te bestellen op bol.com!

SpellsSpells

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.