Wings – Aprilynne Pike

Geplaatst op 16 juni 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Wings – Aprilynne PikeWings Serie: Wings #1
Andere boeken in deze serie: Spells
| 1 april 2009
Aantal pagina's: 359
ISBN: 9780007314362
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Fifteen-year-old Laurel has led a sheltered, homeschooled life in a very small town, so when her parents decide to move and enroll her in high school, she has trouble getting used to her new life. A life, as it turns out, thats not at all likethose of other kids.One clear sign is a winglike blossom that blooms on her back. Oh, and her new best friend, the scientifically minded David,reveals under a microscopethat her cells are more plant than animal. But it takesan encounterat her old home with the handsome but decidedly different Tamani to convince her that she is a faerie.She also learnsits up to her to save her land from the evil influences that are trying to take it away from her and her family.Will Laurel choose solid, steady David, or will she be unable to resist Tamanis lure?

En dit vond ik

Al sinds ik de cover van Wings zag in een bookhaul filmpje van Joany wist ik dat ik dit boek ook moest lezen. Wat een prachtcover! Dus ook ik bestelde hem bij awesomebooks.com. En ja de cover is in het echt ook helemaal prachtig, ook al heeft het boek duidelijk veel leessporen. Ach, zolang het boek maar leuk is, is mijn mening!

Ik hou echt van faeries en vind ze heel interessant. Als iemand er dan een boeiende draai aan weet te geven, is dat voor mij een extra reden om te gaan lezen. (Daarom vind ik de Iron Fey ook zo leuk!)
Aan het begin had ik een beetje moeite met Laurel. Voor mij was ze weer het zoveelste perfecte meisje dat nieuw is op school en een beetje socialy awkward is (maar wel heel goed in alles). Dit is zo gebleven, al vind ik haar eigenaardigheden wel heel erg leuk.

Hoe Aprilynne de faeries heeft neergezet is echt heel origineel en verfrissend en het is ook heel interessant om te lezen hoe zich dat bij Laurel zelf manifesteert. Echt thumps up voor deze schrijfster, want ze geeft het faeriegenre hier een heel niet level!

Ik zitten niet heel veel karakters in dit boek en je merkt duidelijk dat er nog meer boeken van zijn, omdat de opbouw van de karakters vrij langzaam gaat. Je weet dat Chelsea en Tamani nog terug gaan komen, omdat ze wel duidelijk vernoemd worden, maar nog niet heel erg uitgediept zijn. Dit is wel fijn in dit boek, want daardoor kijk je uit naar volgende delen. Je wilt immers weten hoe ze zich zullen ontwikkelen. Heel subtiel wordt er doorgeschemerd dat er meer gaat komen, en dat vind ik fijner dan een mega cliffhanger, geloof ik.

Voor een debuut is Wings echt een heel erg leuk boek en zeker een aanrader voor iedereen die wel iets met elfjes heeft. Het is origineel, sprookjesachtig en leest lekker weg. En hoewel ik nog steeds niet echt fan ben van Laurel als persoon, ben ik wel erg benieuwd hoe alles zich zal gaan ontwikkelen!

 

four-stars

Tags:

Divider

2 responses to “Wings – Aprilynne Pike

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.