Spellbook of the Lost and Found – Moïra Fowley-Doyle

Geplaatst op 29 maart 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Spellbook of the Lost and Found – Moïra Fowley-DoyleSpellbook of the lost and found door Moïra Fowley-Doyle
Uitgever: Corgi Childrens | Juni 2017
Genres: Young Adult, Contemporary
Aantal pagina's: 416
ISBN: 9780552571319
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

One stormy Irish summer night, Olive and her best friend, Rose, begin to lose things. It starts with simple items like hairclips and jewelry, but soon it's clear that Rose has lost something much bigger, something she won't talk about, and Olive thinks her best friend is slipping away.

Then seductive diary pages written by a girl named Laurel begin to appear all over town. And Olive meets three mysterious strangers: Ivy, Hazel, and her twin brother, Rowan, secretly squatting in an abandoned housing estate. The trio are wild and alluring, but they seem lost too—and like Rose, they're holding tight to painful secrets.

When they discover the spellbook, it changes everything. Damp, tattered and ancient, it's full of hand-inked charms to conjure back things that have been lost. And it just might be their chance to find what they each need to set everything back to rights.

Unless it's leading them toward things that were never meant to be found...

Spellbook of the lost and found kocht ik op YALC, omdat het boek me aansprak en ik dacht dat dit een hedendaags verhaal zou worden met een magisch randje. En dat werd het ook. Fans van Wink, Poppy en Midnight en The Graces zullen hun hart ophalen bij dit boek.

Het is een stormachtige zomernacht als Olive en haar beste vriendin Rose op een feestje zijn en dingen beginnen te verliezen. Het begint met prullaria, als haarklipjes en armbanden, maar al snel wordt het duidelijk dat Rose meer is verdwenen; iets waar ze niet over wil praten. En dan ontmoet Olive drie mysterieuze nieuwelingen: Ivy, Hazel en Rowan. Ook zij zijn dingen kwijt, al willen ze niet vertellen wat. Als ze een spreukenboek ontdekken en een spreuk doen om verloren dingen terug te vinden, lijkt het de ideale kans om alles recht te zetten; totdat het hen lijkt te sturen naar geheimen die nooit aan het licht zouden mogen komen.

Spellbook of the Lost and Found was inderdaad een hedendaags verhaal met een magisch randje. Niet letterlijk, maar heel subtiel. Het heeft vooral te maken met vriendschappen en familiebanden, terwijl het kwijtraken en vinden als een soort mindtrick invloed uitoefent. En ik genoot intens van het What the F-gevoel. Dat had ik bij eerder genoemde boeken ook al en daarom wist ik al snel dat dit ook mijn ding zou zijn.

De sfeer is lekker grimmig en mysterieus en de personages kwamen voor mij prima uit de verf. Het boek wordt vertelt vanuit het ik-perspectief vanuit de drie hoofdpersonages. Dit vraagt er natuurlijk om dat je je aandacht er goed bij moet houden. Echter vond ik dat de personages verschillend genoeg waren om duidelijk te blijven. De vele personages hoorde duidelijk bij een van de drie groepen. Groep een, Laurel, Ash en Holly waarbij Laurel alles vertelt, waarbij we de oorsprong van het verhaal (en het boek) leren kennen; zij spelen een enorme rol en hun verhaal is erg mysterieus. De tweede groep bestaat uit Olive en Rose (Olive is de verteller) en vormt de rode draad – en het meest duidelijker – stuk van het verhaal. Tot slot heb je de mysterieuze nieuwelingen: Hazel (verteller), haar tweelingbreor Rowan en hun vriendin Ivy. Hazel is het duistere stuk; vol geheimen. Deze groepen waren erg vermakelijk en ik vond dat de plotlijnen goed in elkaar verweven waren.

Ik heb genoten van de personages en de plot. De mysterie en de setting spraken me bijzonder veel aan en voor ik het wist was ik helemaal in het boek gedoken. Ook het feit dat er aandacht is voor LGBTQ+ zonder dat het overdreven of nep wordt, vond ik erg fijn. Evenals dat de focus niet op romantiek lag.

Hoewel ik ergens een beetje verwacht had dat dit boek echt over heksen zou gaan, speelt coming of age een veel grotere rol. Toch vond ik dit niet rot, terwijl ik veel liever fantasy lees van contemporary. Misschien was het toch dat magische laagje dat mij helemaal wist in te pakken.

Spellbook of the Lost and Found is mooi geschreven; meeslepend en soms haast poetisch. De tekst zat vol metaforen en ik vond de namen van de personages ook erg mooi, vooral omdat er meer verband tussen zit dan je in eerste instantie denkt.

Op goodreads zijn er behoorlijk wat mensen die het na x pagina’s hebben opgegeven, wat ik echt ontzettend zonde vindt; dit boek kan je echt pas oordelen als je het volledig hebt gelezen en je de verbanden tussen alles ontrafelt hebt.

Spellbook of the Lost and Found is mysterieus en meeslepend.

De overtuigende personages, de mysterieuze setting en de manier waarop alle plotlijnen samenkwamen, maakt Spellbook of the Lost and Found een aantrekkelijk boek voor fans van The Graces, Wink Poppy en Midnight en andere soortgelijke boeken.

 

 

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

One response to “Spellbook of the Lost and Found – Moïra Fowley-Doyle

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.