Spell Bound (Hex Hall #3) – Rachel Hawkins

Geplaatst op 25 april 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 5 Comments

Spell Bound (Hex Hall #3) – Rachel HawkinsSpell bound door Rachel Hawkins
Ook door deze auteur: Royals
Serie: Hex Hall #3
Andere boeken in deze serie: Hex Hall
Uitgever: Hyperion | Maart 2012
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 327
ISBN: 9781423121329
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Hailed as “impossible to put down,” the Hex Hall series has both critics and teens cheering. With a winning combination of romance, action, magic and humor, this third volume will leave readers enchanted.

Just as Sophie Mercer has come to accept her extraordinary magical powers as a demon, the Prodigium Council strips them away. Now Sophie is defenseless, alone, and at the mercy of her sworn enemies—the Brannicks, a family of warrior women who hunt down the Prodigium. Or at least that’s what Sophie thinks, until she makes a surprising discovery. The Brannicks know an epic war is coming, and they believe Sophie is the only one powerful enough to stop the world from ending. But without her magic, Sophie isn’t as confident.

Sophie’s bound for one hell of a ride—can she get her powers back before it’s too late?

De Hex Hall serie is zo intens verslavend, dat ik het niet kon laten de boeken in vrij korte tijd achter elkaar te lezen. Nu ben ik alweer bij het derde en laatste deel, Spell Bound, aanbeland en ik ben enorm benieuwd of dit boek weer net zo genieten zou worden.

Sophie Mercer heeft net geaccepteerd dat ze bijzondere demonenkrachten heeft, als de Raad beslist haar krachten weg te nemen. Ze is volledig overgeleverd aan de bescherming van anderen. Een oorlog nadert en juist een van haar vijanden denkt dat Sophie de enige is die krachtig genoeg is om deze te stoppen. Sophie denkt echter dat zij zonder haar magie kansloos is. Weet ze haar krachten terug te vinden voor het te laat is?

Deze serie is ondertussen uitgegroeid tot een heerlijke guily pleasure. Ik ben immers dol op boeken waarin het bovennatuurlijk de hoofdrol speelt. De drama in deze boeken is zo ontzettend hoog, dat ik geregeld zin krijg om een bak popcorn te gaan halen. En dat zegt wat. Spell Bound is weer overgoten met dezelfde soort drama. De tieners zijn namelijk allemaal weer op school, waar ze gedwongen worden om zonder hun magie te zijn. Ze moeten snel een manier vinden om het kwaad te stoppen, voordat er een oorlog uitbarst.

Om nu te zeggen dat Spell Bound een diepgaand plot heeft? Nee. Het is allemaal vrij oppervlakkig en er gebeurt eigenlijk helemaal niet zoveel. Ik vloog dan ook door het boek en hoefde niet al te veel na te denken. Soms is dat ook gewoon lekker, natuurlijk!

Het einde is een crescendo van typische 2010-2012 proporties, waarin elk boek bevredigend eindigt voor alle special snowflakes in de zaal. Ook dit keer is de afloop ronduit bizar te noemen, zij het dat het wel bij het geheel past. Ik kan er alleen maar om lachen en van genieten. Ik had het in ieder geval niet zien aankomen, maar ergens wel verwacht.

Mocht je net als ik een zwak hebben voor alle young adults die meer dan vijf jaar geleden zijn verschenen en sindsdien – onterecht – in de vergetelheid zijn geraakt, dan is dit er eentje om te onthouden. Met Spell Bound als afsluiter kan ik alleen maar toegeven dat dit een heerlijke trilogie is, vol magie, romantiek, werkende clichés en typisch tienergedrag. Daar hou ik van. Ik mis die ongedwongenheid een beetje in de nieuwere Young Adults. Dit boek is namelijk bijna vernieuwend omdat het de liefde voor YA weer kan aanwakkeren. Dikke aanrader!

Spell Bound is een fijne afsluiter van de trilogie. Ik ga de serie zeker missen en ik weet zeker dat ik hem over een aantal jaar nogmaals zal lezen. Deze serie is namelijk uitgegeven in een tijdperk waarin dit genre ontzettend belangrijk was voor de vorming van young adult boeken: het bevat eigenlijk alle elementen waar ik intens van kan genieten.

four-stars

Tags: ,

Divider

5 responses to “Spell Bound (Hex Hall #3) – Rachel Hawkins

  1. Michaela

    Er is nog een ander boek #3.5 schoolspirit. Deze gaat over Izzy Brannick. Ik vond dit deel wel iets minder dan de andere 3 delen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.