Song of the Current (Song of the Current #1) – Sarah Tolcser

Geplaatst op 29 januari 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Song of the Current (Song of the Current #1) – Sarah TolcserSong of the current door Sarah Tolcser
Serie: Song of the current #1
Uitgever: Bloomsbury | Juni 2017
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 384
ISBN: 9781408889008
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Caroline Oresteia is destined for the river. For generations, her family has been called by the river god, who has guided their wherries on countless voyages throughout the Riverlands. At seventeen, Caro has spent years listening to the water, ready to meet her fate. But the river god hasn’t spoken her name yet—and if he hasn’t by now, there’s a chance he never will.

Caro decides to take her future into her own hands when her father is arrested for refusing to transport a mysterious crate. By agreeing to deliver it in exchange for his release, Caro finds herself caught in a web of politics and lies, with dangerous pirates after the cargo—an arrogant courier with a secret—and without the river god to help her. With so much at stake, Caro must choose between the life she always wanted and the one she never could have imagined for herself.

From debut author Sarah Tolcser comes an immersive and romantic fantasy set along the waterways of a magical world with a headstrong heroine determined to make her mark.

Toen ik dit boek voor het eerst in handen kreeg als ARC om te delen met anderen, wist ik zeker dat Song of the Current wat voor mij zou zijn. Dus kocht ik het boek meteen op YALC. Nu het nieuwe jaar is begonnen wil ik veel van mijn eigen boeken lezen, dus daar vallen ook de boeken onder die ik in Londen kocht het afgelopen jaar.

Caro en het water zijn met elkaar verbonden. De god van de rivier roept haar! En als haar vader gevangen wordt genomen voor het smokkelen van waar, is het Caro die zijn vrijheid terug kan claimen door zelf te gaan varen en het smokkelwaar alsnog af te leveren.

Ik vind het nogal lastig om Song of the Current te beoordelen, omdat het boek aan de ene kant niet echt voldeed aan mijn verwachtingen en ik me niet echt gebonden voelde aan het boek. Ik kon er niet echt lekker inkomen. Niet dat ik het heel vervelend vond om te lezen, maar ik merk dat – nu ik een aantal boeken verder ben – er eigenlijk amper wat is blijven hangen. En dat is natuurlijk niet wat je wilt.

Caro en Markos vond ik als personages leuk. Ze kwamen goed tot hun recht en droegen het verhaal voor mij. Ze hadden duidelijk sterktes en zwaktes en dat trekt mij eigenlijk altijd wel in een boek. Ook speelt familie een grote rol in dit boek en dat sprak me ook aan. Maar, zoals ik al aangaf; een paar boeken later zijn ze al uit mijn gedachten vertrokken. Opgelost in het water en dat is wel een probleem.

Wat ik ook wel tof vond was het waterelement in dit boek. Ik had echt zo’n ‘We zijn op het water en we zijn een soort van piraten en het kan elk moment fout gaan’ gevoel. Dit gevoel motiveerde me ook constant om door te blijven lezen.

Daartegenover staat wel dat de wereld me niet zo veel deed en onvoldoende uit de verf kwam voor mij. Hiermee bedoel ik vooral dat de logica niet altijd even duidelijk voor me was, waardoor een groot deel van het verhaal voor mij verloren ging.

Daarnaast had ik nooit echt het gevoel alsof het boek ook maar enigszins fout af zou lopen. Het was gewoon te makkelijk ofzoiets. Jammer.

Kortom; het boek was leuk, de personages waren leuk, maar de plot en ook de schrijfstijl lieten soms de wensen te over. Ik heb grote moeite met het beoordelen van dit boek, omdat het mij zo in tweestrijd heeft gebracht, maar ook omdat er al zo snel zo veel is weggezakt.

Voor debuut vind ik Song of the Current best aardig, maar er zijn zeker betere boeken. Ik had er iets meer van verwacht.

Al met al waren er een aantal elementen in Song of the current die ik echt wel heel tof vond, maar er waren ook behoorlijk wat zaken die voor mij te vaag bleven en waarbij ik teveel afstand voelde. Het gevolg is dat er al veel van het boek is weggezakt en dat is voor mij geen goed teken. Dubbele gevoelens dus!

three-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “Song of the Current (Song of the Current #1) – Sarah Tolcser

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.