Sluimergeest (Drakenzieler #2) – Cocky van Dijk

Geplaatst op 6 april 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Sluimergeest (Drakenzieler #2) – Cocky van DijkSluimergeest door Cocky van Dijk
Ook door deze auteur: Spiegelgeest
Serie: Drakenzieler #2
Andere boeken in deze serie: Spiegelgeest
Uitgever: Zilverspoor | Augustus 2015
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 402
ISBN: 9789463080019
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Fenna probeert haar leven weer op te pakken en dat gaat met vallen en opstaan. Ze moet wennen aan de nieuwe staat van haar lichaam. Net nu ze denkt dat ze het geluk weer heeft gevonden, dreigt haar alles door de vingers te glippen. Ze raakt haar zicht kwijt en Arlans liefde, die ze het meeste koestert. Ze heeft zichzelf niet meer onder controle, haar krachten slaan op hol. En dan knalt alles uit elkaar.
Gille is de enige overlevende van de Kring. Vastbesloten zijn Meesters gedachtengoed uit te dragen en nieuw leven in te blazen, stuit hij op zijn Meesters dagboek. Bijgesloten zijn drie amuletten. Na bestudering blijkt dit een duistere erfenis te zijn waarin grote krachten verborgen liggen. Gille zint op wraak. Op Fenna, op de Drakenburcht...

Het was alweer een tijdje geleden dat ik het eerste boek van de Drakenzielertrilogie van Cocky van Dijk las. Ik was best verrast en niet veel later gaf Cocky mij ook de andere twee delen om te recenseren. Zo lief! Voor mijn vakantie las ik Sluimergeest, het tweede deel van de serie. Ik had zo’n gevoel dat de serie met het boek beter zou worden en ik kon niet wachten om te ondervinden of dat klopte.

In Sluimergeest wordt vooral het verhaal van Fenna en Gille verteld. Fenna probeert haar leven verwoed op te pakken, maar dat is lastiger dan ze zelf voor ogen had. Haar krachten flippen hem helemaal en ze lijkt ook haar zicht kwijt te raken. Gille is de enige overlever van de Kring en zijn enige doel in het leven is wraak nemen. Op Fenna, op de drakenburcht.

Sluimergeest wist mij op aangename manier te verrassen. Cocky van Dijk heeft een overtuigend en vlot fantasyboek neergezet wat leuk is voor jong en oud.

Ik vond de personages bijzonder goed uitgewerkt. Je leert Fenna’s en Gille’s emoties goed kennen en hun motieven en handelingen komen duidelijk naar voren. Maar wat ik eigenlijk vooral mooi vond was de ruimte die de bijfiguren kregen om te spreken. Dit ondersteunde de setting en de manier waarop de wereld waarin dit boek zich afspeelt is opgebouwd.

Situaties en gevoelens worden overtuigend neergezet en het boek is ontzettend vlot geschreven. Ik heb niet het gevoel gehad dat er ook maar een saai moment in zat en dat is heel knap bij een tweede deel van een trilogie.

Wat ik mooi vind is dat het nooit te complex wordt. Ik hou niet van boeken die onnodig ingewikkeld worden gehouden, of veel te veel elementen bevatten. Cocky houdt het simpel, maar dit maakt het boek absoluut niet oppervlakkig. Er zit voldoende diepgang in de plot, maar vooral ook in de emotionele ontwikkeling van de personage. Oh, en nog een extra plus voor de mooie metaforen in het boek.

Toch zal dit boek niet tot mijn favoriete behoren. Het was leuk om te lezen en in heb me goed vermaakt, maar toch mis ik ‘iets’. Wat dit iets is, weet ik niet. Misschien dat de spanning te laat op gang komt, of omdat ik minder met draken heb.. Ik weet het niet. Over het algemeen kan ik dik tevreden zijn met Sluimergeest.

Sluimergeest is een vlot fantasyboek geschikt voor een breed publiek.

Al met al is Sluimergeest een fijn boek om te lezen. De personages zijn sterk en aan het einde wordt het boek ook oprecht spannend. Ik kijk er naar uit om het derde en laatste deel te lezen.

 

three-half-stars

Tags: , , ,

Divider

One response to “Sluimergeest (Drakenzieler #2) – Cocky van Dijk

  1. Leen

    Deze boeken trekken toch telkens weer mijn aandacht, ik ga ze toch eens in huis halen, lijkt me een geweldige serie 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.