Slaaplied (Watersong #2) – Amanda Hocking

Geplaatst op 8 maart 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Slaaplied (Watersong #2) – Amanda HockingSlaaplied Serie: Watersong #2
Andere boeken in deze serie: Lokroep
| augustus 2013
Aantal pagina's: 256
ISBN: 9789021808321
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Heel even - een kort, zalig moment lang - vergat ze wat er de avond ervoor was gebeurd, de avond dat haar zusje was aangevallen en in een soort zeemeermin was veranderd, waarna ze in zee was verdwenen.

Getroffen door een eeuwenoude vloek is Gemma mooier en krachtiger dan ooit. Ze is veranderd in een Sirene.
Haar zus Harper zweert dat ze Gemma terug naar huis zal halen. Samen met haar vriend Daniel gaat ze op zoek in de gevaarlijke wereld van de Sirenen. Ook Gemma wil niets liever dan terugkeren naar haar familie en haar vriend Alex. Maar kan dat nog wel nu ze is veranderd?

Nadat ik de Trylle trilogie las en het eerste deel van de Watersong serie verslond, wist ik het zeker; ik wil meer lezen van Amanda Hocking. Ik was dan ook erg blij dat ik het tweede deel, Slaaplied, bij het boekenfestijn uit de laatste stuks wist te vissen. En hoewel ik eigenlijk eerst wat andere boeken wilde lezen, kon ik mezelf niet inhouden; ik wilde gewoon weten hoe het verder zou gaan met Harper en Gemma.

Het einde van Lokroep gaf me een beetje twijfelende gevoelens; zou het wel doorgaan met zowel Gemma als Harper? Dit vond ik namelijk een van de sterkte punten van het boek. Gelukkig is het wel zo! Beide dames houden hun verhaal, al verklapt dit natuurlijk ook wel weer dat ze weer samen zullen komen.

Van allerlei hoeken hoor ik verschillend commentaar. Veel daarvan is terecht, zoals bijvoorbeeld het feit dat de personages een beetje oppervlakkig blijven. Hier ben ik het wel mee eens, al neemt dit niet weg dat ik het niet leuk vind om over ze te lezen. Wel is het daardoor moeilijker om echt een beeld van ze te krijgen; hun doelen, motieven en dromen. Harper vind ik leuk, zeker in combinatie met Daniel, maar als je dieper gaat nadenken; wie is ze dan? En wie is Gemma?

Hoewel er ook helemaal niet zo veel gebeurt in het boek, en er niet echt heel veel sprake is van spanning, vond ik het wel echt een heel leuk boek. Het las heerlijk vlot weg.. Voelt lekker zomers aan en is echt een geweldig boek tussendoor (als je wat heftigere boeken leest). Hoewel het dus misschien niet zo vol met complottheorieën zit, maakt de luchtigheid deze serie echt heel leuk. Ik vind de manier waarop Amanda Hocking een eigen draai geeft aan de mythologie echt heel tof.

De serie bevat tot nu toe een aantal elementen die voor heel veel mensen toegankelijk zijn. Het is daarmee dus best wel een commercieel boek, omdat je eigenlijk weet dat er niks mis kan gaan. Er zit romantiek in, wat spanning, mysterie, zussen, vriendschap, het maken van keuzes, een likeable stel hoofdpersonen, trutten a la meangirls. Tja.. Wat is er niet leuk aan? Ja, als je een diepzinnig verhaal verwacht waarbij je niet van mijlenver al kan bedenken hoe het verhaal gaat lopen, dan is dit misschien niet echt de juiste keuzes. Heb je daar echter wel zin in, of heb je nog niet heel veel Young Adult gelezen, dan is het juist wel een aanrader om deze serie op te pakken.

Door Slaaplied kan ik in ieder geval niet wachten tot ik deel drie in handen heb.. Want stiekem vind ik het echt heerlijk om af en toe door een boek te vliegen waar ik niet heel veel bij hoef na te denken. En tja.. mythologie is toch iets wat ik maar met moeite kan weerstaan!

four-stars

Tags: , , , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.