Lokroep (Watersong #1) – Amanda Hocking

Geplaatst op 9 februari 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 7 Comments

Lokroep (Watersong #1) – Amanda HockingLokroep Serie: Watersong #1
Andere boeken in deze serie: Slaaplied
Uitgever: LS Amsterdam | 15 januari 2013
Aantal pagina's: 270
ISBN: 9789021807379
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Welkom in een wereld van adembenemende schoonheid - en vreselijke geheimen

Toen ze met hem aan het zoenen was, had ze enorme honger gekregen. Zo'n erge honger had ze nog nooit gehad. Deels was het lust, deels was het een echt hongergevoel. Daarom had ze hem gebeten...

Na een feestje aan het strand met drie mysterieuze meisjes wordt de zestienjarige Gemma verward wakker. Er is iets helemaal mis met haar, en ze moet het stoppen. Als de gruwelijke waarheid tot haar doordringt, moet Gemma kiezen tussen haar vertrouwde leventje en een nieuwe wereld vol gevaarlijke geheimen.

Een tijdje terug wist Ellis Lokroep, het eerste deel van de Watersong serie voor me op de kop te tikken. Ik had het boek echt al jaren op mijn wishlist staan en na het lezen van de Trylle trilogie kon ik echt niet wachten om in deze serie te beginnen. Want na trollen zou dit boek gaan over sirenes. En dan gelukkig niet de brave lieve meerminnen die Disney ons voorschotelt.

Je maakt vanaf het begin meteen kennis met de twee belangrijkste personen uit de serie: Gemma en Harper. Twee zussen die – ondanks hun verschillen – toch heel erg belangrijk voor elkaar zijn. Gemma is een zwemtalent en nu het zomervakantie is kan ze maar aan één ding denken; heel veel zwemmen! Zoals haar nachtelijke zwemtochten in de baai bijvoorbeeld.

Harper ziet dat helemaal niet zitten, zeker niet nadat er vier (en later drie) opvallend mooie meiden in het kustplaatsje verschijnen. Door haar achterdocht voel je meteen dat er iets niet aan de haak is. Bij mij bleef dit gevoel heel erg hangen en ik vond Gemma dan ook erg naïef dat ze bij die meiden bleef terugkomen. Af en toe wilde ik echt naar haar schreeuwen ‘waarom trap je er zo in!’

Net als bij de Trylle trilogie zijn er ook hier sprake van een aantal smakelijke leden van het mannelijk geslacht. Helaas vond ik hen niet zo interessant, want ze deden mij een beetje cliché aan ‘beste vriend’ en ‘ik kan je niet uitstaan, maar eigenlijk…’ tja. Je moet er van houden. Het was niet vervelend hoor, maar de kant waar het op zou gaan was kinda obvious.

Lokroep leest lekker weg, maar levert nergens een enorme verrassing op. Maar wat ik wel sterk vind is dat ondanks wat er gebeurt is, Harper een van de belangrijke personages zal blijven; een stem die haar verhaal verteld. Dit zorgt er voor dat ik erg benieuwd ben naar de ontwikkeling van beide meiden in het vervolgdeel.

Misschien is het boek niet bijster origineel voor een Young Adult, toch weer Hocking keuzes te maken die er voor zorgen dat dit boek toch een beetje anders is. De Sirenes zijn netjes uitgewerkt en hebben een degelijke achterliggend verhaal. Ze komen niet zo maar uit de lucht vallen, zeg maar.

Ik heb erg genoten van Lokroep en kijk er meteen enorm naar uit om het vervolgdeel te lezen. Het leest vlot, is niet dik en is ook zeker geschikt voor de beginnende YA lezer. Ook is de meermin een verfrissende ‘nieuwkomer’ tussen al die vampiers, faeries en weerwolven.

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

7 responses to “Lokroep (Watersong #1) – Amanda Hocking

  1. Ik vond het concept idd zeer verfrissend maar verder vond ik het boek niet zo denderend. Wel ben ik benieuwd naar de overige delen. Ik ben wel beetje Hocking fan dus hoop gewoon dat het voor mijn gevoel nog goed gaat komen haha ^^

  2. Ik heb de Engelse versie in de kast staan, maar heb me er nog niet toe kunnen zetten het te lezen. Ik ben inderdaad bang voor weinig verrassend. En ik heb wellicht al iets te veel meermin YA gelezen de afgelopen jaren, sommige zo goed dat ik me niet kan voorstellen dat dit het gaat overtreffen. Maar ja, kan het maar beter proberen i.p.v. ongelezen in mijn kast te laten staan..

  3. Klinkt interessant! Jammer dat bij ons in de bibliotheek YA zo moeilijk te vinden is. Ik heb nu niet meteen zin om nog meer boeken aan te schaffen, mijn boekenkasten puilen nu al uit 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.