Sisters of Sword and Song – Rebecca Ross

Geplaatst op 8 april 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Sisters of Sword and Song – Rebecca RossSisters of sword and song door Rebecca Ross
Ook door deze auteur: De terugkeer van de koningin
Uitgever: Harper Collins | Juni 2020
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 480
ISBN: 9780008246068
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

After eight long years, Evadne will finally be reunited with her older sister, Halcyon, who has been proudly serving in the queen’s army. But when Halcyon appears earlier than expected, Eva knows something has gone terribly wrong. Halcyon is on the run, hunted by her commander and charged with murder.

Though Halcyon’s life is spared during her trial, the punishment is heavy. And when Eva volunteers to serve part of Halcyon’s sentence, she’s determined to find out exactly what happened. But as Eva begins her sentence, she quickly learns that there are fates much worse than death.

From the author of The Queen’s Rising comes a thrilling YA stand-alone fantasy about the unbreakable bond between sisters. Perfect for fans of Ember in the Ashes, Sky in the Deep, and Court of Fives.

Ik werd echt heel blij van de andere boeken die ik van Rebecca Ross heb gelezen, dus toen ik dit boek zag liggen in de boekhandel, moest hij mee. Heel misschien dat de prachtig geïllustreerde cover me ook wel heeft overtuigd. Sisters of Sword and Song klonk als helemaal mijn ding: girlpower, zusterschap en magie. En als het net zoals haar andere boeken zou worden, dan had ik een parel in handen!

Evadne zal na acht lange jaren eindelijk haar zus Halcyon weer zien, die in het leger heeft gediend. Halcyon komt echter eerder terug: ze is op de vlucht omdat ze verdacht wordt van moord. Tijdens het proces wordt haar leven gespaard, maar de straf is zwaar. Eva offert zichzelf op om een deel van de straf over te nemen: vastbesloten om ter achterhalen wat er nu echt gebeurd is. Al snel komt ze erachter dat er veel meer in het spel is. En dat is gevaarlijk.

Ik vond Sisters of sword and song een heerlijk boek. De Romeinse vibes met een vleug magie voelde heerlijk en bracht de setting tot leven. Ik genoot van de goden en hun relics en de jacht erop. En bovenal was de relatie tussen de zussen echt fantastisch.

Rebecca Ross laat zien dat ze heel goed is in het opzetten van een wereld die op een of andere manier heel uniek aanvoelt. Ik dit boek heb ik hetzelfde ervaren, waardoor het weer ontzettend sfeervol werd. De personages kwamen tot leven en hadden zo hun flaws. Ik vond het ook tof dat mensen magie ook echt afstamden van de goden. Hou ik van.

Toch vond ik hem niet zo indrukwekkend als haar duologie. Ja, het was verfrissend om een standalone te lezen en ja, ik heb oprecht genoten, toch denk ik dat het dieper had kunnen gaan. Nog meer feels, nog meer wendingen.

Wel vind ik het heel knap dat het Ross is gelukt om alle nodige informatie van de wereld over te brengen in een niet eens zo superdik boek. Het voelt verrassend compleet en logisch en dat vond ik fijn. Ook vind ik het echt verfrissend dat het niet weer een serie is. Naast de magie waren de relaties tussen de personages het absolute hoogtepunt van het boek. Ik voelde de band tussen de zussen écht en daar hou ik van.

Als ik één ding van Sisters of sword and song heb geleerd is dat ik vanaf nu alles van Rebecca Ross wil lezen. Dus ben je op zoek naar een toegankelijk en sfeervolle fantasy met een heel originele insteek en Vuur en as-vibes? Dan is dit een boek om op je wishlist te zetten!

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.