Silber: Het tweede boek der dromen (Silber #2) – Kerstin Gier

Geplaatst op 25 oktober 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Silber: Het tweede boek der dromen (Silber #2) – Kerstin GierSilber: het tweede boek der dromen door Kerstin Gier
Ook door deze auteur: Silber: het eerste boek der dromen
Serie: Silber #2
Andere boeken in deze serie: Silber: het eerste boek der dromen
Uitgever: Blossom Books | november 2014
Genres: Fantasy, Urban Fantasy, Romantiek, Young Adult
Aantal pagina's: 332
ISBN: 9789020679182
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-half-stars

Liv Silber heeft nogal wat aan haar hoofd: Hoe kan het dat het roddelblog van de school al haar geheimen kent? Welke duistere gestalte schopt 's nachts stennis in de eindeloze gangen van de droomwereld? En wat gaat ze doen aan haar onuitstaanbare stiefzusje en sluwe grootmoeder?
Nachtmerries, mysterieuze ontmoetingen en wilde achtervolgingen zijn niet bepaald bevorderlijk voor een goede nachtrust. Het feit dat er zowel overdag als 's nachts mensen zijn die nog een appeltje met Liv te schillen hebben, maakt het er allemaal niet beter op... Gelukkig heeft ze een aantal hele leuke (lees: knappe) vrienden en Henry die letterlijk de jongen van haar dromen is. Of heeft ook hij iets te verbergen?

Het was al een hele tijd geleden dat ik het eerste boek der dromen las. Ik vond dat een erg leuk boek en besloot ook de Edelstenen trilogie van dezelfde schrijfster te lezen. Die boeken wisten me echt niet helemaal te grijpen. Ik vond ze net iets te jeugdig… Wat jammer is, want ik had er veel van verwacht. Dit zorgde er echter wel voor, dat ik ook zo mijn twijfels had aan het begin van dit Tweede boek der dromen.

Laat ik vooropstellen dat ik de nieuwe paperback omslagen echt een stukke mooier vind dan deze vrijwel niks zeggende omslagen. Het enige echt aantrekkelijk aan de boeken vind ik de afwisseling tussen stroef en glad papier. Erg he?

Hoewel het al weer een tijd geleden was, duurde het niet lang voordat ik weer helemaal in Liv’s wereld. Haar leuke slimme zusje.. het mannelijk schoon.. de drama rondom haar stieffamilie. Het was allemaal leuk, maar wederom erg jeugdig. Op zich is dat heerlijk op z’n tijd, maar ik had gehoopt dat er wat meer diepgang in zou zitten. Met dromen zou je zo veel toffe dingen kunnen.. maar ik vond het een beetje oppervlakkig blijven en nooit echt spannend worden.

Wat ik wel leuk vind is dat het boek niet draait om slechts één plotlijn. Naast de droomwereld en het gevaar dat daarin schuilt, heb je ook de drama’s op school, liefdesvlak en de familie. Dit maakt het dat het verhaal snel van plotlijn wisselt, wat het verhaal vlot maakt. Ook zullen jongere lezers er makkelijk bij blijven.

Natuurlijk heb ik ook mijn voorkeuren in deze plotlijnen. Zo vond ik het droomgedeelte (toen het eenmaal spannend werd) erg tof. Dat concept vind ik origineel en qua fantasy erg toegankelijk. Het had van mij wel wat meer in de diepte mogen gaan.. maar goed. Ook de mysterieuze blogger vind ik grappig en geeft me een ‘was ik maar gaan bloggen op de middelbare school’-gevoel.

Een lange tijd vond ik het boek behoorlijk voortkabbelen, maar het einde was echt heel sterk, waardoor ik het boek toch met een goed gevoel heb dichtgeslagen.

Al met al is het tweede boek der dromen een leuk tweede deel van een leuke serie. Het is voor mij net iets te jeugdig, maar Kerstin Gier’s luchtige humor maken het een heel vermakelijk boek waar ik letterlijk doorheen ben gevlogen.

tweede boek der dromen

three-half-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

2 responses to “Silber: Het tweede boek der dromen (Silber #2) – Kerstin Gier

  1. simone

    ik heb ze nu alle drie in het Duits gelezen en ik vond het zonde van mijn tijd. Net als je zegt, te jeugdig. Het eerste vond ik nog wel grappig, maar dan… al weer het gedoe om de dromen maar nooit echt spannend. Maar omdat ze in Duitsland allemaal op de bestseller lijst staan dacht ik dat er wel iets in moets zitten, maar voor mij dus niet… alleen maar twee tot drie sterren. Maar alleen voor de grappige momenten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.