Serafina en de Zwarte Mantel (Serafina #1) – Robert Beatty

Geplaatst op 1 maart 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Serafina en de Zwarte Mantel (Serafina #1) – Robert BeattySerafina en de Zwarte Mantel door Robert Beatty
Serie: Serafina #1
Uitgever: Lannoo | Januari 2017
Genres: Jeugd
Aantal pagina's: 306
ISBN: 9789401438438
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-half-stars

Wat de Celebrate Books Box zo leuk maakt is dat je af en toe een boek krijgt voorgeschoteld waar je of nog nooit van gehoord had, of juist eerder over zou slaan omdat er zo veel andere boeken zijn. Serafina en de Zwarte Mantel is misschien eerder een boek van de tweede categorie. Ik ben dol op toffe en magische jeugdboeken, maar als ik zelf een boek uitzoek in de winkel is het eerder een Young Adult. Dankzij de boekenbox kreeg ik dit boek alsnog in mijn bezig en ik keek er erg naar uit om het te lezen.

De twaalfjarige Serafina woont samen met het vader in het souterrain van een enorm landhuis. Niemand mag weten dat ze er wonen en haar vader heeft ook liever dat niemand iets van haar bestaan af weet. Maar dan ontdekt Serafina dat er wat mis is; er verdwijnen kinderen vanuit het landhuis! En een man met een zwarte mantel heeft dit gedaan. Vastbesloten om het mysterie op te lossen gaat Serafina op pad, tegen beter weten in, natuurlijk.

Serafina en de Zwarte Mantel is een spannend jeugdboek over de mysterieuze Serafina. Je merkt onmiddellijk dat niets is wat het lijkt; het meisje heeft een bijzonder verleden waar je gewoon om staat te trappelen om te achterhalen. Gelukkig stelt het verhaal wat dat betreft niet teleur.

Wat ook niet teleurstelt is de spanning. Ik vond het oprecht een heerlijke sfeer hebben waarbij ik veelal op het puntje van mijn stoel zat. Het is heerlijk mysterieus en past bijvoorbeeld perfect bij Halloween. Daarnaast vind ik het heel tof hoe er gebruik is gemaakt van de locatie. Die bestaat echt en dat vind ik een grote bijdrage leveren aan de verbeelding.

Als ik dan toch een punt moet nemen waarvan ik denk ‘had anders gekund’, is dat het er soms te dik bovenop lag dat Serafina anders is en dat het plot niet veel zijtakken heeft. Als ik het bijvoorbeeld vergelijk met Harry Potter, waarin je een enorme andere wereld leert kennen en waarin er veel gebeurt, dan is Serafina en de Zwarte Mantel soms wat eenzijdig. Maar verder heb ik wel enorm genoten van het lezen!

Serafina en de Zwarte mantel is een lekker weglezend en spannend jeugdverhaal vol mysterie en avontuur.

Serafina en de Zwarte Mantel is leuk voor alle leeftijden, maar vooral voor lezers vanaf 10 jaar die net kennismaken met fantasieboeken. Het is spannend, mysterieus en weet van begin tot einde te vermaken. Serafina sluit je in je hart, het wordt een vriendinnetje. Ik ben blij dat ik haar verhaal heb mogen beleven.

three-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

2 responses to “Serafina en de Zwarte Mantel (Serafina #1) – Robert Beatty

  1. De cover is écht prachtig! Knap hoe ze elke keer zo’n mooie covers weten te bedenken en creëren. Ik zag dit boek al op je “to read”-lijstje staan en ik was erg benieuwd wat je ervan vond.

  2. Andrea

    Ik kreeg het ook in de bookbox. Ik ben van plan om het gauw te gaan lezen. Helemaal nu ik je recensie heb gelezen 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.