Schrijven, columns en gesprekken

Geplaatst op 16 november 2015 door Emmy in Persoonlijk, Uncategorized / 7 Comments

9 november

Vandaag begin ik met boodschappen, 1100 woorden schrijven en het huishouden. Daarna mag ik van mezelf bloggen en weer verder schrijven. Mijn concentratie is niet zo goed vandaag.. Maar op zich heb ik ook wel weer veel van mijn to do lijstje af kunnen strepen. Ik heb niet echt gelezen, maar wel geschreven. En gewerkt aan de Boeken Adventskalender, natuurlijk! De eerste versie van de planning staat op papier. En ik kan niet wachten om de acties daadwerkelijk in te gaan plannen. Nu nog een paar toffe acties verzinnen.
Ook ging de voordeur vandaag een paar keer; voornamelijk boeken voor de boeken adventskalender. Zelf ontving ik De kruisdraagster om te lezen. Ik ben er zo belachelijk benieuwd naar! Hij lijkt me echt heel goed.

Foto 15-11-15 14 13 14
Ember groeit zo snel!

10 november

18:29 ik kom net thuis van bijles. Mijn leerling vertelde heel trots dat ze door mij een boek heeft geleend bij de bieb, omdat ik haar vertelde waar het over ging. Ze sliep die dag pas om 3 uur. Oeps. Vandaag had ik best een druk dagje. Eerst ging ik naar de school waar ik vanaf volgende week inval. Het was leuk om weer echt even binnen te zijn. Maandag ga ik weer, zodat ik alles wat nog geregeld moet worden, geregeld is. Onderweg las ik Harten koningin, het derde boek in de White rabbit chronicles. Deze las ik thuis uit. Dat is dan weer een extra voordeel van werken; reistijd en dus leestijd. En ik ben flink in beweging omdat ik ook naar deze school een stuk moet lopen vanaf het station.

Thuis lag er post op me te wachten. Allereerst het The Original companion season 3 van Supernatural, een soort boekje over bepaalde aspecten en details van dit seizoen. Ik wil de rest ook heel graag, maar er is lastig aan te komen, merk ik. Ach, ik heb geduld. Ik kom ze vast eens tegen. Ook ontving ik De dochter van de Toragh. Een fantasyboek waarin twee vrouwen een relatie met elkaar beginnen. Daar ben ik ook erg benieuwd naar. Het klinkt heel verfrissend. En ok, stiekem zit er ook een lesbische romance in mijn NaNoWriMo verhaal, dus nog een extra plus. Ik heb echt zin om dat boek te gaan lezen. Ik heb in heel veel boeken zin! Dat komt ook gewoon door het weer; regenachtig, vroeg donker. Vind ik de herfst daarom misschien zo leuk?

11 november

Vandaag moest ik werken. Best wel zuur eigenlijk, dat ik voor 2 lesuurtjes, zo veel tijd kwijt ben. Maar ach, het is nu eenmaal even niet anders. ’s Morgens lees ik het derde Boy Nobody boek: Verrader. Wat een vlotte topper. Op het werk kwam ik er achter dat ik geen cijfers in kon voeren, dus dat was even balen. En ik had een lesbezoek. Best spannend, omdat het de klas is waarbij ik het minste overzicht heb. Maar he, van alles leer ik. Vrijdag bespreken we de observatie. Daarna nam ik een heerlijke biologische appel uit een collega’s tuin mee en stapte ik weer in de trein, waar ik begon in Hier was ik. Ik verwacht elk moment een emotionele klap, dus ik lees best voorzichtig.

Thuis heb ik eigenlijk geen zin meer om nog iets te doen. Ik maak mijn planning voor morgen en lees wat blogjes. Ik schuif steeds vooruit dat ik nog wil schrijven. Toch doen ik het, en tik ik de 2k nog aan. Dat betekent dat ik best op schema loop, al wil ik morgen de 2k die ik gister niet schreef wel inhalen. Morgen ben ik lekker vrij, dus ik ga wat klusjes doen die ik nog wilde doen en vooral lekker genieten van mijn vrije dag. Vrijdag moet ik namelijk weer vroeg op en heb ik een lange dag.
Het is nu bijna 10 uur, dus ik ga zo maar naar bed… En ik denk dat ik maar een boek meeneem.

Foto 12-11-15 10 13 22
Prijzen voor de Boeken Adventskalender. Hebben jullie er al zin in?

12 november

Op donderdagen ben ik vrij. En oh wat vond ik het lekker om een dagje voor mezelf te hebben. Ik stond op tijd op en deed boodschappen en wat Sinterklaasinkopen (je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn, toch?). Daarna was ik lekker thuis en keek ik een aflevering van Teen Wolf. Ik vind het een leuke show, maar het is niet zo dat ik vele afleveringen achter elkaar kan en wil kijken. Vervolgens las ik Hier was ik uit. Weer een heel sterk boek, maar toch heb ik er wat opmerkingen over. Daarna viel Faking it op de deurmat, evenals een van de sieraden die ik ga verloten tijdens de Boeken Adventskalender.

Daarna keek ik vier afleveringen van de anime The seven deadly sins, die ik op aanraden van Joanne ben gaan kijken. Erg verslavend.

Voor Expeditie Robinson begon, las ik ook nog even het veertiende deel van Wicca uit. Ongelofelijk dat de serie bijna voorbij is. Na de Expeditie ging ik naar bed, want ik moet de volgende morgen weer om 5 uur op.

Ik heb dus weer niks geschreven. Ik baal er wel van, maar het lukte gewoon niet. Ik had geen zin, maar het was vooral Hannah die niks van zich liet horen. Ach.. Ik liep toch een beetje voor. Misschien kan ik het morgen een beetje goedmaken.

13 november

09.47; mijn leerlingen kunnen ieder moment binnenkomen. Ik heb de eerste twee uur besteed aan nakijken en cijfers invoeren. In de trein las ik een heel stuk van Angel Fever. The feels, bro. Op mijn werk voer ik cijfers in, schrijf ik een klein stukje en bereid ik mijn lessen voor. Mijn middagklas kwam vragen of ze eerder mochten beginnen, dus ik was om half 3 al klaar… Maar ik had het 8e nog een afspraak met mijn coach. We hadden een goed gesprek over hoe ik mijn leidercommunicatie kan gaan aanpakken. Daarna ging ik naar huis en las ik Angel fever uit en begon ik in Dangerous lies. Thuis bleek ik een pakje gemist te hebben en lag tevens Pogingen iets van het leven te maken, een boek waar mijn hele familie enthousiast over is. Ik ben benieuwd! Het is weer eens wat anders dan een young adult.

Foto 13-11-15 18 40 30
Ik maakte een cake in a mug. Zonder pakje, natuurlijk.

’s avonds schrijf ik verder en tik ik net de 3k van vandaag niet aan. Ik lig nog niet op mijn eigen planning, maar wel netjes op nano schema. Komt wel goed.. uiteindelijk. Maar ik moet even iets anders aan gaan pakken. Ik schrijf namelijk heel erg in scenes, maar nu merk ik dat ik het overzicht begin te verliezen; tijd om scenes aan elkaar te gaan schrijven. Tijdens het schrijver staat The Mortal Instruments op, maar nog voor de film afgelopen is, ga ik al naar bed. Ik ben moe.

14 november

Ik word wakker van het nieuws over Parijs. Ik ben er best wel door geraakt. Niet perse omdat het zo dichtbij is, maar meer dat mensen dit elkaar aan kunnen doen.

Met een beetje gemixte gevoelens vertrek ik richting Katwijk voor de verjaardag van Joost. Het was heel gezellig en onderweg las ik Rebel van Julie Kagawa. Op de terugweg hebben we kei lang op de bus staan wachten, bleken de bussen om te rijden en dus helemaal niet langs die halte te komen. Phoe. Gelukkig stond ik er gezellig met Eline en hebben we kunnen fangirlen over Supernatural.
Ik was dus best laat thuis en heb niks meer geschreven.

15 november

Ik ben tegenwoordig dol op zondagen, omdat ik dan echt vrij ben. Nou ja, ik werk natuurlijk aan mijn blog. Maar aan de andere kant vind ik het nooit zo leuk als het einde van de middag in zicht komt, want dan begint de week weer bijna. Niet dat mijn werkweek stom is, integendeel. Maar het is toch anders. Ik begin nu een beetje te merken hoe hectisch het op het werk is (tussen herfst- en kerstvakantie schijnt dit normaal te zijn) en ik heb best wel wat afspraken komende week die het druk maken. Zo moet ik morgen even naar mijn nieuwe werk om wat zaken af te handelen voor dinsdag. Niet veel werk, maar ik ben wel weer drie uur kwijt. Op z’n minst. En ik moet nog lessen voorbereiden en mijn Mockingjay praatje oefenen. Dinsdag vroeg op, de hele dag werken en dan naar Mockingjay (inclusief mijn praatje). ’s Avonds laat thuis en dan woensdag weer werken. Donderdag vrij en zaterdag weer de hele dag werken. En ook volgend weekend is vol. Maar ik loop nu op de zaken vooruit. Het is nu 16.17 als ik dit type en ik heb een groot deel van de dag blogjes geschreven en Dangerous Lies uitgelezen. Ik ga zo nog wat blogjes tikken en dan hopelijk nog wat schrijven voor NaNo.. Want anders haal ik het niet dit jaar.

gelezen

Ik las deze week: Hartenkoningin, De verrader, Hier was ik, Rebel, Lotsbestemming, Angelfever en Dangerous lies. Best een goede score voor een vrij normale week.
Ik kreeg nieuw binnen deze week: De kruisdraagster, Supernatural season 3 companion, De dochter van de Torach, Faking it en Pogingen iets van het leven te maken. (En natuurlijk wat prijzen voor de BAK)

Ik ben trouwens echt heel blij met alle leuke reacties op mijn column van deze week. Het motiveert me enorm om vaker dat soort blogposts te schrijven. Oh en vergeten jullie je niet aan te melden voor het lootjes trekken?

Foto 15-11-15 16 21 30

Tags:

Divider

7 responses to “Schrijven, columns en gesprekken

  1. Het is inderdaad erg lastig om tegenwoordig aan die boeken van Supernatural te komen D: Ik heb delen 1 t/m 4 en heb nu spijt dat ik niet gelijk iedere companion besteld had toen ze uitkwamen ;c

  2. Leuke terugblik én wat heb je al veel prijzen verzameld voor de Boekenadventskalender. Komt er nog een oproep voor mensen die een bijdrage willen leveren in de vorm van een Giveaway of organiseer je dit jaar zelf alle wedstrijden?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.